Sun Island Resort & Spa (Hotellstandard: 4 stjerner)

Sun Island Resort & Spa

Bo på den koselige hotelløyen Sun Island Resort 4* i  Beach Bungalow kun få meter fra havet.

Sun Island Resort & Spa
Sun Island resort & Spa er en av de største hotelløyene i Maldivene. Denne frodige øyen er et ekte paradis, med tropisk vegetasjon, høye kokospalmer og vakker natur. Rundt hele øyen er det brede hvite sandstrender, som fører ut til turkise laguner med krystallklart vann. Sun Island Resort & Spa har et 800 m2 utendørs svømmebasseng, som går helt ut til lagunen. Hotellet passer utmerket for barnefamilier, og tilbyr et eget barnebasseng, leker og spill. På drømmeferien kan man nye god mat på hotellets mange spisesteder, med variert servering. Hotellet har gratis WiFi ifellesområdene, treningssenter, badstue og spa.

Aktiviteter
Ønsker man en aktiv ferie kan man spille tennis, basketball, volleyball, squash, badminton (innendørs), bordtennis eller leie sykler. Det er mulighet for å ta tennisleksjoner med erfarne instruktører. I regi av hotellets utfluktssenter kan man bli med på utflukter og vannaktiviteter, som katamaranseiling, vannski, vindsurfing, paraseiling, dykking, snorkeling, kanopadling og utflukter.

Boenhetene
Standard Beach Bungalows er 21m2, og har stranden rett utenfor døren og utsikt mot havet. Disse romslige bungalowene har balkong, kabel-TV, DVD-spiler, sittehjørne og eget bad med dusj og badekar. Romkapasitet: Maks 2 voksne + 2 barn, eller 3 voksne, og det er kun mulig med en ekstraseng.

Restauranter
Hver av hotellets restauranter tilbyr et eget aspekt av kokkekunster, fra fersk, lokal sjømat, til eksotiske thailandske og orientalske spesialiteter. Maaniyaa Restaurant serverer lokale og internasjonale favoritter og buffé. Guraamuli Grill Terrace tilbyr grillet sjømat, mens Ristorante Il Pontile serverer tradisjonelle italienske retter. Thailandske retter serveres på Sun Star, og Southern Star restaurant byr på buffé og spesialiteter fra det Indiske kjøkken. I tillegg har Sun Island strandbar, bassengbar, Mekunu Bar, Club Greenhouse bar, Lobby bar og Vani Coffee Shop & Bar.

Beliggenhet
Sun Island ligger på øyen Nalaguraidhoo, i South Ari Atoll. Hotelløyen ligger 30 minutters flytur med lokalfly fra Male Lufthavn.

Oppholdet på Sun Island Inkluderer:
- Assistanse av hotellets representant utenfor ankomsthallen på Male Internasjonale flyplass.
- Velkomstdrink ved ankomst.
- En flaske vann 500ml per person per dag, på rommet.
- Te / kaffe fasiliteter (1 sett Te/kaffe per rom per dag)
- Bryllupsreise, gull- og sølvbryllup: En flaske musserende vin og en fruktkurv (ikke senere enn 6 måneder etter bryllup).
- Bursdag: bursdagskake og en flaske vin (dato for bursdagen må være under oppholdet).

* Reisen kan forlenges, og kombineres med Dubai og/eller Abu Dhabi.

Generell informasjon om Maldivene

Maldivene
Maldivene er et øyrike som består av rundt 1192 øyer, fordelt på 26 atoller, hvorav cirka 202 øyer er bebodd. Bare 20 av disse har over 1000 innbyggere, og rundt 100 av øyene er hotelløyer. Totalt består Maldivene av 90.900 kvadratkilometer hvorav 99% er vann og 1% land. Det høyeste punktet ligger rundt to meter over havet. Totalt har Maldivene rundt 400 000 innbyggere, hvorav hovedstaden Males innbyggere er ca. 150 000 (2015). Dhivehi er det lokale språket, men på hotelløyene snakkes også engelsk. Nærmeste naboland er Sri Lanka og India.

Reise til Maldivene
Med 1001 Natt kan du reise til Maldivene året rundt. Vi tilbyr fleksible reiser hovedsakelig med Emirates, Qatar Airways og Turkish Airlines. Maldivene kan kombineres med Dubai eller Abu Dhabi, og du bestemmer selv reiselengden. Reisetid fra Oslo til Dubai er ca. 7 timer, og fra Dubai til Maldivene tar det 9 timer. Flyet lander på flyplassen som ligger på en egen øy ved siden av hovedstadsøya Male. 

Transport til hotellet
Fra flyplassen ved Male tar man enten motorbåt eller sjøfly til hotelløya man skal bo på. Det kan forekomme noe ventetid både ved ankomst og avreise. På flyplassen har de forskjellige hotelløyene egne representanter eller skranker hvor man får hjelp til videre transport. Skal du videre med sjøfly til hotellet ditt, kan du gå til sjøflyskranken (air taxi) for å sjekke inn bagasjen. 

Små kofferter, bager eller sekker som var håndbagasje på langflygningene må fraktes i sjøflyets lasterom. Pakk derfor gjerne verdisaker, pass/reisedokumenter o.l. i en egen liten veske som kan medbringes ombord i sjøflyet. Ved transport med sjøfly man du betale tilleggsavgift hvis bagasjen veier mer enn 20 kilo per person.

Hvis flyet lander etter kl. 16.00 er det nødvendig med overnatting på hotell på flyplassen før du kan ta transport videre til hotellet ditt. Er hjemreisen før kl 09.00 er det også nødvendig med en overnatting ved flyplassen siste natt. 

Visum og pass
Besøkende får et 30-dagers turistvisum, uavhengig av nasjonalitet. Pass må være gyldig minst 6 måneder etter hjemkomst.

Klima
Maldivene har et tropisk klima med stabil temperatur på mellom +29°C og +32°C både på land og i vann, året rundt. Luftfuktigheten er i gjennomsnitt rundt 80 %, med en sval bris. Fra desember til april er perioden med minst nedbør. Maldivene egner seg som reisemål hele året.

Strender
Maldivene har innbydende strender med hvit, finkornet sand. Maldivene har tidevann, og det forekommer ofte understrømmer utenfor atollene, og dels i kanalene, som leder havvannet inn til atollene. Vi anbefaler snorklere og dykkere å innlede ferien med et introduksjonsdykk, hvor man vil lære å snorkle ved rev som ligger helt inne ved atollene, før man beveger seg lengre ut. 

Tidsforskjell
+ 3 timer om sommeren og + 4 timer om vinteren.

Elektrisitet:
240 V. Ta med engelsk adapter med 3 plugger.

Valuta
Den lokale valutaen er Maldivian Ruffiya, og kommer i sedler på 2, 5, 10, 20, 50, 100 og 500. Hotellene/øyene foretrekker USD, Euro eller kredittkort. Det er lurt å ha med USD i mindre sedler til tips.

Religion
De fastboende på Maldivene er 100% sunnimuslimer. Den muslimske fastemåneden ramadan begynner ca. 6. mai i 2019 og 23. april i 2020. I denne perioden faster de lokale fra soloppgang til solnedgang. Tempoet kan derfor oppleves som noe langsommere enn normalt, og noen butikker kan holde stengt på dagtid.

Klær
Maldivene er en destinasjon med barfot luksus, derfor anbefales lette bomullsklær, shorts, t-skjorte og sandaler. Man kler seg noe mer formelt til middag, og menn bør ha langbukser. Vanlig badetøy kan benyttes til soling og bading, men er ikke tillatt å sole seg eller bade toppløs. Ved besøk på lokale øyer må skuldre og lår tildekkes. Det forventes at man viser respekt for kulturen.

Alkohol
Det er forbudt å innføre alkoholholdige drikkevarer, samt pornografi til landet. Alkohol kan kjøpes på hotelløyene. Prisnivået er relativt høyt. 

Støy
Man vil kunne se og høre noe flytrafikk uansett hvor på Maldivene man velger å bo.

Utflukter
I tillegg til å sole seg og bade, kan man bli med på noen av de spennende utfluktene som tilbys på hotelløyen. Man kan besøke en maldivisk fiskerlandsby, hovedstaden Male, eller ubebodde øyer. På hotelløyene er det også muligheter for dykking, seilturer, fiske og andre vannaktiviteter. 

Hovedstaden Malé
Malé er hovedstaden- og den største og mest folkerike øyen på Maldivene, med rundt 150 000 innbyggere. Byen har mange viktige historiske og religiøse landemerker og fleremoskeer. For et innblikk i fortiden kan man besøke byens palass fra 1913, gravene til legendariske helgener, presidentpalasset og det nasjonale museet.

Shopping
Hotelløyene har egne souvernirbutikker og evt. små egne butikker. Skal man shoppe bør man besøke hovedstaden Malé. Her kan blant annet lokale- og importerte suvenirer, og elektroniske varer kjøpes til lave priser. Det er minimalt med moms på varer man kjøper på Maldivene. De momsfrie butikkene på flyplassen selger også blant annet elektronikk av god standard. 

Dykking
Øyriket i Maldivene er en av verdens mest populære dykkedestinasjoner, og en av de siste urørte stedene på jorden. Fargesprakende fiskestimer, skilpadder, spennende undervasatoller, daler, huler og vakre koraller er noe av det unike som venter dykkere på Maldivene. I det stille, klare, blå vannet har man god sikt. De fleste hotelløyer har dykkeskoler, og alle er pliktige å følge internasjonal sikkerhetsstandard. Dykkerutstyr leies ut av dykkerskolene.

Kart