Steigenberger Cairo Pyramids Hotel 4* (Hotellstandard: 4 stjerner)

Steigenberger Cairo Pyramids Hotel 4*

Koselig hotell med bungalower og tropiske hager, nær pyramidene.

Hotellet
Steigenberger Cairo Pyramids Hotel er det eneste 1-etasjesresortet i Kairo. Dette koselige hotellet er bygget som en liten landsby med bungalower i tropisk beplantning. Hotellet har utsikt over pyramidene, innbydende bassengområde, treningsstudio, spa- og velværeavdeling, samt lekeplass for de minste. 
 
Restauranter og barer
Hotellet har 4 restauranter med varierte menyer. På Roof Cafe serveres det grillmat med utsikt over pyramidene. Orangerie tilbyr internasjonal á la carte meny, og her serveres også frokost, lunsj og middagsbuffé. På Bua Khao får du en smak av det Thailandske kjøkken. Hoteller har også kafeer og lobbybar. 
 
Rommene
Steigenberger Cairo Pyramids Hotel har 234 lyse, romslige rom og suiter. med balkong med vakker hageutsikt. Mulighet for pyramideutsikt mot tillegg. Rommene har klimaanlegg, badekar, satellitt-TV, bankboks og minibar. Internett mot tillegg.
 
Beliggenhet
Hotellet ligger 2km fra pyramidene, 30 minutters kjøring fra sentrum, og rundt 50 minutter fra Kairo flyplass.
 
Hotellet selges hovedsakelig som del av en pakke, men kan også bestilles separat. Dersom du ønsker en skeddersydd reise, kan du sende en e-post med dine ønsker til post@1001nattreiser.no 

Informasjon

Generell informasjon om hoteller i Egypt
 
Hotellrommene
Noen hoteller har egne hotellrom for røykere, mens andre hoteller har kun røykfrie rom. På hotellrommene er det satt fram gratis kaffe, te, sukker og vannflasker. Dette suppleres ved rengjøring av rommet. Alle hoteller tilbyr et utvalg av gratis toalettartikler, og enkelte hoteller har tøfler og badekåpe. Hotellrommene blir ryddet og rengjort daglig. Innholdet i minibaren koster ekstra.

Deling av hotellrom
I følge egyptisk lov kan man ikke dele rom med egyptiske statsborgere av motsatt kjønn, om man ikke er gift. 
 
Oppgradering av rom
I våre tilbud har vi satt opp enkle romkategorier, men det er mulighet for oppgradering til større rom eller suiter.

Ekstraseng
Når man bestiller hotellrom med barn, er dette basert på at barnet deler seng med foreldrene. I hotellbeskrivelsene står det om ekstraseng for barn er inkludert i prisen. 

Badebleier
Babyer/små barn må ha på badebleie ved bading i basseng.
 
Elektrisitet
220 volt. Adapter er ikke nødvendig.

Internett
Internett er tilgjengelig i ulik grad på de forskjellige hotellene. I hotellbeskrivelsene oppgis  hva som gjelder for hvert hotell. Hotellrommene har enten tilkobling eller trådløst nettverk, gratis eller mot betaling. Mange hoteller har gratis WiFi i fellesområdene.
 
Tips
Lønningene i Egypt er generelt lave, og er ofte basert på at ansatte får tips i tillegg til lønn. Det er lurt å ha 5 og 10 pundsedler tilgjengelig for å tipse diskret til de som er behjelpelige under ferien. Det er vanlig å betale tips til lokalguider, sjåfører, servitører, renholdspersonell på hotell og bagasjebærere. Reiselederne kan samle inn tips per person som blir fordelt til de ansatte på hotellet, båten, guider, sjåfører etc.

Bekledning
Egypt er et muslimsk land og egyptere går som regel konservativt kledd. På stranden og ved bassengområdene er det helt ok med strandklær som badedrakt og bikini, men toppløs soling og bading anbefales ikke. Når man ikke er på hotellet, er det vanlig å gå mer anstendig kledd, og da får man også mer respekt. På noen av utfluktene må man dekke til skuldre og knær, og det anbefales å ha gode sko.
 

Kart