Spesialreiser

Når du velger en av våre spesialreiser, får du en ekstra innholdsrik ferie, fullspekket med opplevelser og inntrykk. Få med deg badeferie, storby og/eller spennende dager på ørkenhotell! Det er slik Emiratene bør oppleves!

 
Send forespørsel

Finner du ikke pris på reisen du ønsker? Send gjerne en mail til: og du vil motta et tilbud snarest mulig.

Send forespørsel

Praktisk info

Temperatur og klima i Emiratene
Emiratene har et tørt, tropisk ørkenklima. I september-november og mars-mai er været i Emiratene som rundt Middelhavet på sommertid. De varmeste månedene er juli og august. Da er dagstemperaturen rundt 40 grader, mens temperaturen om kvelden er rundt 30. I Fujairah er luftfuktigheten høy på denne årstiden. Desember, januar og februar er de kjøligste månedene, og minner om en solrik norsk sommer, med 17-27 grader. Gjennom året varierer badetemperaturene mellom 21 og 33 grader. 

Aktiviteter og utflukter
For å få mest mulig ut av ditt opphold i ørkenen, bør du gå innom aktivitetssenteret på ørkenhotellet ditt. Her kan du få informasjon om aktiviteter og utflukter som arrangeres i regi av hotellet.
  
Alkohol
På ørkenhotellene serveres alkohol, men vær oppmerksom på at det i hht. lokale lover er forbudt å servere alkohol visse dager i året. Som gjest har du ikke krav på rabatt eller erstatning hvis dette skulle inntreffe under ditt besøk. Alkoholen som serveres på hotellene er relativt dyr, så det kan lønne seg å kjøpe med eget fra taxfree i forkant.
 
Depositum
Ved innsjekking på hotell i Emiratene betales et depositum, enten kontant eller med visakort. Beløpet varierer fra hotell til hotell, og blir refundert ved utsjekking.
 
Elektrisitet
Adapter er nødvendig, og fås kjøpt i dagligvarebutikker. Britisk standard med tre hull 220/240 V, 50Hz.

Hotell
-  Når man reiser med barn, er det i utgangspunktet basert på at barnet deler seng med foreldrene. I hotellbeskrivelsene står det om ekstraseng for barn er inkludert i prisen. Er ekstraseng ikke inkludert, kan dette betales direkte i resepsjonen ved innsjekking. Pris varierer fra 150 AED til 400 AED per natt avhengig av hotell og sesong. Barn under 3 år får gratis babyseng. 
- Hotellrommene blir ryddet og rengjort daglig.
- Noen hoteller har egne hotellrom for røykere, mens andre hoteller har kun røykfrie rom.
- Hotellrommene har gratis kaffe, te, sukker og vannflasker, som suppleres ved rengjøring av rommet.
- Badebleie er påbudt for babyer ved bading i basseng.
- Ørkenhotellene er moderne og har bra fasiliteter, men har ingen matbutikker eller apotek, så det er lurt å ha med seg medisiner og lignende man har behov for under oppholdet.
 
Internett
Internett er tilgjengelig i ulik grad på de forskjellige hotellene. I hotellbeskrivelsene oppgis  hva som gjelder for hvert hotell. Hotellrommene har enten tilkobling eller trådløst nettverk, gratis eller mot betaling. De fleste hoteller har gratis WiFi i fellesområdene.
 
Mat
På ørkenhotellene finnes et utvalg av restauranter, men det kan være lurt å ha med seg litt ekstra snacks, frukt og annet man har behov for under oppholdet.

Mobiltelefon
Norske mobiltelefoner virker utmerket i Emiratene, men det kan bli meget kostbart. Vi anbefaler å benytte Skype via Internett.
 
Narkotika
Besittelse, bruk eller smugling av illegale narkotiske stoffer og visse legemidler klassifisert som narkotiske preparater er forbudt og kan medføre strenge straffer.
  
Språk
Arabisk er det offentlige språket, mens engelsk, hindi og urdu er svært utbredt.
 
Transport
Flyet lander i Dubai. Privat transport fra flyplassen til hotell, mellom hoteller og destinasjoner er inkludert i reisen du bestiller med 1001 Natt Reiser.
 
Tidsforskjell
Sommertid: Norsk tid + 2 timer. Vintertid: Norsk tid + 3 timer.
 
Tips
Det er vanlig (men ikke obligatorisk) å tipse bagasjebærerne ved inn- og utsjekking, samt annet serviceytende personal man er fornøyd med. Til sjåføren som henter deg på flyplassen, eller kjører deg fra et hotell til et annet er det vanlig å gi tips. På restauranter gir man som regel rundt 10% av regningen i tips.
 
Valuta og kredittkort
I De Forente Arabiske Emirater benyttes myntenheten Dirham, med valutakode AED. DHS er også en vanlig forkortelse. 100 AED er ca 170 NOK (Juli 2013).

Destinasjoner

Bli med på en av våre spennende og innholdsrike spesialreiser!
I Emiratene er det mye å se og oppleve, men når du reiser med 1001 Natt Reiser trenger ikke det ene ferieønsket å utelukke det andre. Vi har satt sammen noen spennende kombinasjonsreiser for å gjøre ferien din komplett, slik at du kan få med deg både pulserende storbyliv, ørkeneventyr og rolige dager ved stranden. Vi har satt sammen elementene nedenfor i ulike kombinasjoner.

Dubai
Opplev den supermoderne storbyen oppfyller de flestes feriedrømmer. Dubai er i dag en av verdens mest populære feriedestinasjoner, og emiratet har som plan å bli verdens reisemål nummer én innen 2020. Med slike ambisjoner er konstruksjon av stadig nye fasiliteter og attraksjoner en nødvendighet, og derfor en stor prioritet. Resultater av dette er blant annet verdens høyeste bygning Burj Khalifa på hele 828 meter med fantastisk utsikt, verdens største shoppingsenter The Dubai Mall med 1200 butikker og 160 spisesteder, verdens eneste 7 stjernes hotell Burj Al Arab, og den flotte kunstige øyen The Palm. Dubai har lange hvite strender ut mot Persiabukten, og du kan du prøve deg på brettseiling, vannski og dykking i det veltempererte havet. Du kan få et innblikk i Dubais historie, tradisjoner og kultur på Dubai Museum. 

Abu Dhabi
Det oljerike emiratet Abu Dhabi, som byr på lekker arkitektur, herlige strender, rolige omgivelser, storbyliv og luksus. Abu Dhabi er Emiratenes hovedstad, og er det største emiratet i De Forente Arabiske Emirater. På denne trendy destinasjonen er det uendelige muligheter for aktiviteter og opplevelser for store og små, med en blanding av tradisjonell beduinkultur og hypermoderne teknologi. I Abu Dhabi kan du besøke verdens største, innendørs temapark Ferrari World, som har den 2,7 kilometer lange ‘Formula Rossa’, verdens raskeste berg- og dalbane. 

Fujairah
Fujairah er den perfekte destinasjonen for deg som ønsker sol, strand og avslapping. Våre håndplukkede hoteller i Fujairah ligger rett ved stranden. Dette lille emiratet ligger ved Det indiske hav, ca. to timers kjøring fra Dubai. Her er det den vakre naturen som dominerer, med lange sandstrender og flotte fjellNår man ikke slapper av på stranden, kan man dykke, dra på oppdagelse rundt i Fujairah, og mer eventyrlystne kan oppleve ørkenen og vakre kilder i fjellene. I tillegg er det også shoppingmuligheter. Fujairah har også en eldre bydel med et museum, som forteller om tidligere tiders kultur og tradisjoner i det lille emiratet.

Ørkenhotell
Velg en reise med ørkenhotell for den komplette Emiratene-opplevelsen! Da får du med deg den ekte stemningen, og et innblikk i ørkenlivet, med sin stillhet og sjarm. Unike, luksuriøse og stemningsfulle ørkenopplevelser kan kombineres med storby og strandliv i Abu Dhabi og Dubai. Lev deg inn i den ekte 1001 Natt-stemningen! Ørkenhotell kombinert med by og strand i Abu Dhabi og/eller Dubai vil gi deg den optimale smaken av arabisk eventyr. Opplev luksus i ørkenen, hvor du bor i en fredlig arabisk atmosfære som gjør godt for kropp og sjel. 

Inkludert:
Fly tur/retur fra Norge
- Hotell, med frokost
- Fyplasstransport ved ankomst og avreise
- Flyskatter og avgifter
- Transport mellom destinasjonene og hotellene

Ultra lyx Dubai + Abu Dhabi upplevelse inkl transfer

Opplev det luksuriøse, livlige bylivet, og strendene i Dubai og Abu Dhabi og bo på to meget luksuriøse hoteller. Velg mellom 6 eller 8 netters opphold. Besøk Dubai- en av verdens mest populære, luksuriøse og moderne feriedestinasjoner. Emiratet byr på unike shoppingmuligheter, lekre hvite strender ut mot Den arabiske gulf, enorme skyskrapere ...Les mer

Dubai + Abu Dhabi, 9 el. 11 dager

Få med deg pulserende storbyliv og strender både i Dubai, og Emiratenes hovedstad Abu Dhabi. Besøk Dubai- en av verdens mest populære, luksuriøse og moderne feriedestinasjoner. Emiratet byr på unike shoppingmuligheter, lekre hvite strender ut mot Den arabiske gulf, enorme skyskrapere & fascinerende arkitektur, arabisk kultur, og et uendelig utvalg...Les mer

Drømmeferie i Dubai & Fujairah v. Det indiske hav. 9 dager fra 12 995

Badeferie, storby og opplevelser! Kombinér luksus i Dubai med late soldager på strandhotell ved Det indiske hav i Fujairah. 9 DAGER / 8 NETTER 4 netter i Dubai + 4 netter i Fujairah DUBAI Reisen starter med 4 netter i Dubai. Utenfor flyet står din vertinne og venter på deg, for å eskortere deg gjennom alle formaliteter på flyplassen. Hun blir med...Les mer

Dubai + ørkenhotellet Bab Al Shams, 9 eller 11 dager. Fra kr 15 985

Få med deg luksus i storbyen Dubai og opplev ekte 1001 natt i ørkenen! Dubai er i dag en av verdens mest populære feriedestinasjoner, og emiratet ønsker å bli verdens reisemål nummer én innen 2020. Med slike ambisjoner er konstruksjon av stadig nye fasiliteter og attraksjoner en nødvendighet, og derfor høyt prioritert. Resultater av dette er blant...Les mer

Dubai + ørkenhotellet Desert Islands + Abu Dhabi 11 dager

Få med deg både pulserende storbyliv i Dubai, rolige dager på stranden i Emiratenes hovedstad og luksus på et stemningsfullt og eksotisk ørkenhotell på en ørkenøy i Den Arabiske Gulfen. Dubai Besøk Dubai- en av verdens mest populære, luksuriøse og moderne feriedestinasjoner. Emiratet byr på unike shoppingmuligheter, lekre hvite strender ut mot Den...Les mer

Dubai + Abu Dhabi + ørkenhotellet Bab Al Shams, 11 dager. Fra kr 16 930

En ekstra innholdsrik ferie fullspekket med opplevelser og inntrykk! Få med deg både pulserende storbyliv i Dubai, rolige dager på stranden i Emiratenes hovedstad og luksus på et stemningsfullt og eksotisk ørkenhotell. Dette er den ultimate Emiratene-reisen! Besøk Dubai- en av verdens mest populære, luksuriøse og moderne feriedestinasjoner. Dette e...Les mer

Luksus Dubai + Fujairah v. Det indiske hav. 7 dager fra 8450 kr

5-stjerners storbyferie i Dubai og badeferie ved Det indiske hav i Fujairah, på 4-stjerners strandhotell. 6 netter inkl. fly t/r, all transport & frokost. 7 DAGER / 6 NETTER 3 netter i Dubai + 3 netter i Fujairah DUBAI Reisen starter med 3 netter i Dubai. På utsiden av flyplassen venter sjåføren, som vil kjøre deg til hotellet for innsjekking. Tra...Les mer