Sonesta St. George Hotel Luxor 4*+ (Hotellstandard: 4+ stjerner)

Sonesta St. George Hotel Luxor 4*+

Et flott hotell ved bredden av Nilen, med lekkert basseng og et utvalg restauranter og kafeer.

Hotellet
Sonesta St. George er et av Luxors mest populære hoteller, og kan tilby et lekkert svømmebasseng, fullt utstyrt treningsrom, sauna og jacuzzi. Sonesta St. George hotell er både klassisk og moderne. Hotellet har basseng som er oppvarmet om vinteren, barer og engelsk lounge.
 
Rommene
Alle de 322 rommene på hotellet har balkong eller terrasse, minibar, aircondition, satellitt-TV, internasjonal telefon, telefonsvarer, skrivebord, bankboks og separat bad. Standardrommene vender mot gaten, og det må derfor påregnes noe støy. Mot pristillegg kan man hel eller delvis utsikt mot Nilen. Internettilkobling mot pristillegg.
 
Restauranter
Hotellet har flere restauranter og kafeer som blant annet Serapis med flott utsikt over Nilen og bassenget hvor frokost- og middagsbuffé serveres. Beban er en italiensk á la carte restaurant, Miyako serverer japanske delikatesser og Aladdin tilbyr kokkekunster fra Midtøsten. Hotellet har også døgnåpen kafé som er døgnåpen, en autentisk engelsk lounge bar, og en bassengbar.
 
Beliggenhet
Sonesta St. George ligger på Nilbredden, ca. 15 minutters gange fra Luxor sentrum, og det er mange restauranter og små butikker i umiddelbar nærhet av hotellet. Det er også mulig å ta en taxi til sentrum. Hotellet ligger 10 km fra Luxor flyplass.
 
Barn
Det kan innkvarteres 2 barn og 2 voksne pr. rom. Barnerabatt for barn i alderen fra to år til og med 13 år.
 
Hotellet selges hovedsakelig som del av en pakke, men kan også bookes separat. Dersom du ønsker en skeddersydd reise, kan du sende en e-post med dine ønsker til post@1001nattreiser.no 

Informasjon

Generell informasjon om hoteller i Egypt
 
Hotellrommene
Noen hoteller har egne hotellrom for røykere, mens andre hoteller har kun røykfrie rom. På hotellrommene er det satt fram gratis kaffe, te, sukker og vannflasker. Dette suppleres ved rengjøring av rommet. Alle hoteller tilbyr et utvalg av gratis toalettartikler, og enkelte hoteller har tøfler og badekåpe. Hotellrommene blir ryddet og rengjort daglig. Innholdet i minibaren koster ekstra.

Deling av hotellrom
I følge egyptisk lov kan man ikke dele rom med egyptiske statsborgere av motsatt kjønn, om man ikke er gift. 


Oppgradering av rom
I våre tilbud har vi satt opp enkle romkategorier, men det er mulighet for oppgradering til større rom eller suiter.


Ekstraseng
Når man bestiller hotellrom med barn, er dette basert på at barnet deler seng med foreldrene. I hotellbeskrivelsene står det om ekstraseng for barn er inkludert i prisen. Er ekstraseng ikke inkludert, betales dette direkte i resepsjonen ved innsjekking. Pris varierer fra 150 AED til 400 AED per natt avhengig av hotell og sesong. Barn under 3 år får gratis babyseng.

Badebleier
Babyer/små barn må ha på badebleie ved bading i basseng.
 
Elektrisitet
220 volt. Adapter er ikke nødvendig.

Internett
Internett er tilgjengelig i ulik grad på de forskjellige hotellene. I hotellbeskrivelsene oppgis  hva som gjelder for hvert hotell. Hotellrommene har enten tilkobling eller trådløst nettverk, gratis eller mot betaling. Mange hoteller har gratis WiFi i fellesområdene.
 
Tips
Lønningene i Egypt er generelt lave, og er ofte basert på at ansatte får tips i tillegg til lønn. Det er lurt å ha 5 og 10 pundsedler tilgjengelig for å tipse diskret til de som er behjelpelige under ferien. Det er vanlig å betale tips til lokalguider, sjåfører, servitører, renholdspersonell på hotell og bagasjebærere. Reiselederne kan samle inn tips per person som blir fordelt til de ansatte på hotellet, båten, guider, sjåfører etc.

Bekledning
Egypt er et muslimsk land og egyptere går som regel konservativt kledd. På stranden og ved bassengområdene er det helt ok med strandklær som badedrakt og bikini, men toppløs soling og bading anbefales ikke. Når man ikke er på hotellet, er det vanlig å gå mer anstendig kledd, og da får man også mer respekt. På noen av utfluktene må man dekke til skuldre og knær, og det anbefales å ha gode sko.