Sonesta Amirat Dahabiya (Hotellstandard: 5 stjerner)

Sonesta Amirat Dahabiya

Nå kan du ferdes på Nilen slik som sultanene og overklassen har gjort, helt siden Egypts spirende turisme på 1920-tallet. Med dahabiya opplever du Nilen privat, med moderne fasiliteter, luksus og komfort.
Dahabiyaen er smakfullt innredet, og har soldekk, bar, lounge, og jacuzzi. Hver av båtens 5 lugarer og 2 suiter er utstyrt med TV, minibar, bankboks, hårføner, air condition, telefon og eget separate bad med badekar. Suitene har i tillegg privat terrasse. Gled deg til et 7 netters cruise mellom Luxor og Aswan. 

Cruisets fasiliteter:
Alle lugarer har store panoramavinduer
Dahabiyaen har kun 5 lugarer og 2 suiter
Lugarene har telefona, hårføner, air condition, minibar, bankboks, plasma-TV med filmkanaler
Hver lugar har privat bad med badekar
Soldekk med jacuzzi og bar
Vaskeriservice
Fellesområde hvor frokostbuffé, lunsj og middag blir servert etter en fast meny

Vi benytter et rederi som har flere dahabiyaer i samme kategori, og i perioder kan andre båter med tilsvarende fasiliteter og standard bli benyttet.

Cruiset selges hovedsakelig som del av en pakke, men kan også bookes separat. Dersom du ønsker en skeddersydd reise, kan du sende en e-post med dine ønsker til post@1001nattreiser.no 

Informasjon

DAHABIYA
Dahabiya er en klassisk lekker seilbåt på Nilen, som er større enn en felukka, men mindre enn en vanlig Nilencruisebåt. Fra og med 1920-tallet seilte velstående sofistikerte europeere og sultaner på Nilen i slike dahabiyaer. Båten har delikat innredning og moderne fasiliteter.
 
Privat luksus
En dahabiya har kun 7 lugarer, og man opplever derfor ikke store grupper på et dahabiya-cruise på Nilen. Reiser du med familien eller i en gruppe, og hvis dere er nok personer, er det mulig å reservere hele båten. For et par på bryllupsreise er dahabiya det perfekte romantiske valg. 

Unike opplevelser
En hel uforglemmelig uke med kulturelle opplevelser og et innblikk i Egypts rike historie og kultur venter på deg. Gled deg til hygge og avslapning i herlige omgivelser ombord på båten. Det er mulighet for å bli med på ekstra tilleggsutflukter under cruiset, og det vil guiden din informere nærmere om.
 
Mat og drikke
Oppholdet på dahabiyaen er med helpensjon, og drikke er ikke inkludert.
Om bord serveres det ikke alkohol, men det er tillatt for våre gjester å medbringe alkohol til eget forbruk. Dersom en gruppe reserverer en hel dahabiya, kan alkohol serveres ombord.