Six Senses by Laamu 6

Barfort luksus på drømmeøy i Det indiske hav!
 
Hotellet
Luksushotellet Six Senses Laamu ligger på øyen Olhuveli, omgitt av klart, turkist vann. Her bor du i lekre bungalower bygget i harmoni med omgivelsene, som gir en følelse av enkelhet og luksus. Six Senses Laamu er et av Maldivenes beste luksusresorter, og her kan du skjemme deg bort med personlig service, avslappet stemning, og barfot luksus på pudderhvite sandstrender. Dette miljøvennlige ferieanlegget har også et innbydende svømmebasseng, moderne treningsstudio, yoga-paviljonger, dykkesenter og gorumetrestauranter med stjernekokker. Six Senses Spa har stilfulle behandlingsrom, og tilbyr ayurvediske behandlinger og avslappende kroppsmassasjer. Ved hotelløyen kan du oppleve delfiner og skilpadder, og fantastisk snorkling og dykking blant fargerike fisker. Det er også gode muligheter for vannaktiviteter som surfing, vannski, båtturer, jetski.
 
Dette er den ultimate hotellopplevelsen for familier og par som ønsker en privat, luksusferie i nydelige omgivelser. Øyen Olhuveli ligger nærmere ekvator, og det er dermed større sjanse for mer stabilt vær enn øyene som ligger lengre nord.
 
 
Romtyper
Six Senses Laamu tilbyr 97 miljøvennlige strandvillaer, to større strandvillaer og Water Villas. Boenhetene er komfortable, luksuriøse, og designet etter den naturlige skjønnheten på øyen. Materialvalget er lyse tresorter, vakre naturmaterialer, eksklusive bomulls- og silkestoffer, og rustikke møbler. Mange av villaene har privat basseng og store, private terrasser. Alt er økologisk bygget, og i harmoni med miljøet. Villaene er utstyrt med dokkingstasjon for iPod, 37-tommers flatskjerm-TV, Bose underholdningssystem, klimaanlegg og et utendørs bad med regndusj hvor man kan dusje under stjernehimmelen.
 
Lagoon Beach Villa (220 m2)
Lagoon villaene vender mot lagunen, med direkte adgang til stranden. Villaene er gjemt blant den tropiske vegetasjonen, for absolutt privatliv. Utenfor villaen er en privat strandhage med solsenger, få meter unna strandkanten. Villaen har utendørsbad med dusj og badekar, samt takterrasse i høyde med tretoppene. Takterrassen har komfortable sitteplasser og spiseplass. Tre av Lagoon Beach villaene har privat basseng.
 
Ocean Beach Villaer (220 m2)
Samme fasiliteter som Lagoon Beach villa, men Ocean Beach villaene er vendt mot havet med åpen utsikt, og direkte adgang til stranden. 
 
Lagoon Water Villa (108 m2)
Villa på påler over lagunen, nær land, med utsikt mot turkise lagunen på øyen.
med privat terrasse med solsenger, nedsunket glassbadekar med utsikt til livet i havet, spiseområde av glass nede ved vannet, trapp ned til havet og takterrasse med spiseplasser og dagsenger. 
 
Ocean Water Villa (108m2)
Samme fasiliteter som Lagoon Water Villa, men vendt mot havet og ligger lengre ut fra hotellet.
 
Laamu Water Villa (108m2)
Samme fasiliteter som Ocean Water Villa, men Laamu Water Villa er vendt mot åpent hav med totalt uforstyrret, åpen utsikt. Villaen ligger på enden av gangbroen, lengst borte fra hotellet. 
 
Beach Family villa med basseng (253m2)
Beach Villa med 2 soverom med egne bad. Privat strandhage med solsenger og adgang til stranden. Takterrasse med spiseplass og utrolig utsikt. Privat basseng. Utsikt mot øyens sturkise lagune.
 
 
Restauranter
Sis Senses Laamu innbyr til spennende matopplevelser, både når det gjelder smak og omgivelser. Restaurantene og barene ligger blant annet vakkert til ved strandkanten, over vannet eller i høyde med tretoppene. Kokkene på Six Senses Laamu samarbeider med lokale bønder og fiskere for å kunne benytte så mye som mulig av lokale og økologiske råvarer i sine retter. Hotellet har brasseri med buffeter og a la carte, japansk restaurant, vietnamesisk restaurant, og isbar med 40 typer hjemmelaget is, sjokolade og crêpes. Chill Lounge & Bar er bygget i flere nivåer på påler over vannet, og her kan man nyte eksotiske drinker i solnedgangen og fantastisk utsikt over lagunen. Restauranten LEAF er bygget i høyde med tretoppene, over hotellets økologiske hage, og serverer moderne middelhavsretter tilberedt med ferske økologiske råvarer. I den enorme vinkjelleren Altitude Wine Cellar kan man nyte fine viner og nydelige oster. Hotellet tilbyr internasjonal mat på Longitude som ligger over vannet, pizza på Es'sense, samt drikkevarer på Chai & Chill.
 
Beliggenhet
Selve reisen hit er en opplevelse i seg selv: Først flyr man over de vakre atollene fra Male til Kadhdhoo (ca. 40 min), før man tar speedbåt i ca 20 minutter til øyen Olhuveli hvor Six Senses Laamu ligger.

Bryllupsreise eller bryllupsdag?
Følgende er inkludert ved opphold på minimum 7 netter:
Kake, 60 minutters massasje, en romantisk blomstersengdekorasjon, gave ved hjemreise.

Information

Til vores skræddersyede pakker til Maldiverne, Egypten, Bali og Oman, besøg destination sider.

Informasjon

Generell informasjon om Maldivene
 
Maldivene
Maldivene er et øyrike som består av rundt 1192 øyer, fordelt på 26 atoller, hvorav cirka 202 øyer er bebodd. Bare 20 av disse har over 1000 innbyggere, og rundt 100 av øyene er hotelløyer. Totalt består Maldivene av 90.900 kvadratkilometer hvorav 99% er vann og 1% land. Det høyeste punktet ligger rundt to meter over havet. Totalt har Maldivene rundt 400 000 innbyggere, hvorav hovedstaden Males innbyggere er ca. 150 000 (2015). Dhivehi er det lokale språket, men på hotelløyene snakkes også engelsk. Nærmeste naboland er Sri Lanka og India.
 
Reise til Maldivene
Med 1001 Natt kan du reise til Maldivene året rundt. Vi tilbyr fleksible reiser hovedsakelig med Emirates, Qatar Airways og Turkish Airlines. Maldivene kan kombineres med Dubai eller Abu Dhabi, og du bestemmer selv reiselengden. Reisetid fra Oslo til Dubai er ca. 7 timer, og fra Dubai til Maldivene tar det 9 timer. Flyet lander på flyplassen som ligger på en egen øy ved siden av hovedstadsøya Male.
 
Transport til hotellet
Fra flyplassen ved Male tar man enten motorbåt eller sjøfly til hotelløya man skal bo på. Det kan forekomme noe ventetid både ved ankomst og avreise. På flyplassen har de forskjellige hotelløyene egne representanter eller skranker hvor man får hjelp til videre transport. Skal du videre med sjøfly til hotellet ditt, kan du gå til sjøflyskranken (air taxi) for å sjekke inn bagasjen.
Små kofferter, bager eller sekker som var håndbagasje på langflygningene må fraktes i sjøflyets lasterom. Pakk derfor gjerne verdisaker, pass/reisedokumenter o.l. i en egen liten veske som kan medbringes ombord i sjøflyet. Ved transport med sjøfly man du betale tilleggsavgift hvis bagasjen veier mer enn 20 kilo per person.
Hvis flyet lander etter kl. 16.00 er det nødvendig med overnatting på hotell på flyplassen før du kan ta transport videre til hotellet ditt. Er hjemreisen før kl 09.00 er det også nødvendig med en overnatting ved flyplassen siste natt.
 
Visum og pass
Besøkende får et 30-dagers turistvisum, uavhengig av nasjonalitet. Pass må være gyldig minst 6 måneder etter hjemkomst.
 
Klima
Maldivene har et tropisk klima med stabil temperatur på mellom +29°C og +32°C både på land og i vann, året rundt. Luftfuktigheten er i gjennomsnitt rundt 80 %, med en sval bris. Fra desember til april er perioden med minst nedbør. Maldivene egner seg som reisemål hele året.
 
Strender
Maldivene har innbydende strender med hvit, finkornet sand. Maldivene har tidevann, og det forekommer ofte understrømmer utenfor atollene, og dels i kanalene, som leder havvannet inn til atollene. Vi anbefaler snorklere og dykkere å innlede ferien med et introduksjonsdykk, hvor man vil lære å snorkle ved rev som ligger helt inne ved atollene, før man beveger seg lengre ut.
 
Tidsforskjell
+ 3 timer om sommeren og + 4 timer om vinteren.
 
Elektrisitet:
240 V. Ta med engelsk adapter med 3 plugger.
 
Valuta
Den lokale valutaen er Maldivian Ruffiya, og kommer i sedler på 2, 5, 10, 20, 50, 100 og 500. Hotellene/øyene foretrekker USD, Euro eller kredittkort. Det er lurt å ha med USD i mindre sedler til tips.
 
Religion
De fastboende på Maldivene er 100% sunnimuslimer. Den muslimske fastemåneden ramadan begynner ca. 17/6 2015. I denne perioden faster de lokale fra soloppgang til solnedgang. Tempoet kan derfor oppleves som noe langsommere enn normalt, og noen butikker kan holde stengt på dagtid.
 
Klær
Maldivene er en destinasjon med barfot luksus, derfor anbefales lette bomullsklær, shorts, t-skjorte og sandaler. Man kler seg noe mer formelt til middag, og menn bør ha langbukser. Vanlig badetøy kan benyttes til soling og bading, men er ikke tillatt å sole seg eller bade toppløs. Ved besøk på lokale øyer må skuldre og lår tildekkes. Det forventes at man viser respekt for kulturen.
 
Alkohol
Det er forbudt å innføre alkoholholdige drikkevarer, samt pornografi til landet. Alkohol kan kjøpes på hotelløyene. Prisnivået er relativt høyt.
 
Støy
Man vil kunne se og høre noe flytrafikk uansett hvor på Maldivene man velger å bo. 
 
Utflukter
I tillegg til å sole seg og bade, kan man bli med på noen av de spennende utfluktene som tilbys på hotelløyen. Man kan besøke en maldivisk fiskerlandsby, hovedstaden Male, eller ubebodde øyer. På hotelløyene er det også muligheter for dykking, seilturer, fiske og andre vannaktiviteter.
 
Hovedstaden Malé
Malé er hovedstaden- og den største og mest folkerike øyen på Maldivene, med rundt 150 000 innbyggere. Byen har mange viktige historiske og religiøse landemerker og flere moskeer. For et innblikk i fortiden kan man besøke byens palass fra 1913, gravene til legendariske helgener, presidentpalasset og det nasjonale museet.
 
Shopping
Hotelløyene har egne souvernirbutikker og evt. små egne butikker. Skal man shoppe bør man besøke hovedstaden Malé. Her kan blant annet lokale- og importerte suvenirer, og elektroniske varer kjøpes til lave priser. Det er minimalt med moms på varer man kjøper på Maldivene. De momsfrie butikkene på flyplassen selger også blant annet elektronikk av god standard.
 
Dykking
Øyriket i Maldivene er en av verdens mest populære dykkedestinasjoner, og en av de siste urørte stedene på jorden. Fargesprakende fiskestimer, skilpadder, spennende undervasatoller, daler, huler og vakre koraller er noe av det unike som venter dykkere på Maldivene. I det stille, klare, blå vannet har man god sikt. De fleste hotelløyer har dykkeskoler, og alle er pliktige å følge internasjonal sikkerhetsstandard. Dykkerutstyr leies ut av dykkerskolene.