Sharm El Sheikh

Ferieparadiset Sharm El Sheikh er Egypts mest populære badeby. Her kan du nyte late dager i solen, og snorkling blant fargerike fisk og koraller. Denne vakre badebyen tilbyr et godt utvalg av aktiviteter for både store og små!

Nedenfor vises de billigste reisene først.

Pris fra:
5 495,-
Flyg tur och retur
Rum i vald kategori
Frukost

OBS! 3 vuxna eller 2 vuxna + 2 barn
Transporttype:Flyg
Bestill reise

Praktisk info

Aktiviteter og utflukter
Det kan forekomme endringer i utfluktene og utfluktsrekkefølgen i forhold til programmet. 1001 Natt Reiser kan ikke holdes ansvarlig hvis templer, graver og sverdigheter er stengt grunnet restaurering, statsbesøk eller lokale seremonier. 

Alder
Den reisende må være over 18 år. Barn under 12 år som reiser med voksne betaler barnepris.
 
Alkohol
Alkohol fås kjøpt på hoteller, barer og utesteder. Utvalget av alkohol i butikker er ofte svært begrenset, og det meste er lokalprodusert. Vær oppmerksom på at enkelte restauranter ikke serverer alkohol, men noen tillater medbrakt. 
 
Den norske ambassaden i Kairo
Adresse: 8 El Gezirah Street, Zamalek, Kairo
Tlf: +2 02 27283900
E-mail: emb.cairo@mfa.no
 
Den egyptiske ambassaden i Oslo
Adresse: Drammensveien 90A, 0244 Oslo
Tlf: +47 23084200
 
Bekledning
Egypt er et muslimsk land og egyptere går som regel konservativt kledd. På stranden og ved bassengområdene er det helt ok med strandklær som badedrakt og bikini, men toppløs soling og bading anbefales ikke. Når man ikke er på hotellet, er det vanlig å gå mer anstendig kledd, og da får man også mer respekt. På noen av utfluktene må man dekke til skuldre og knær, og det anbefales å ha gode sko.
 
Deling av hotellrom
I følge egyptisk lov kan man ikke dele rom med egyptiske statsborgere av motsatt kjønn, om man ikke er gift. 
 
Egypt
Areal: 1 001 449 km²
Innbyggere: 90 millioner.
 
Elektrisitet
220 volt. Adapter er ikke nødvendig.
 
Internett
Internett er tilgjengelig i ulik grad på de forskjellige hotellene. I hotellbeskrivelsene oppgis  hva som gjelder for hvert hotell. Hotellrommene har enten tilkobling eller trådløst nettverk, gratis eller mot betaling. Mange hoteller har gratis WiFi i fellesområdene.
 
Mat og drikke
Kranvannet i Sharm El Sheikh må ikke drikkes, så vi anbefaler å kjøpe vann på flasker.
Egyptiske måltider er en sosial opplevelse, med smaksrike delikatesser som grillet kjøtt, fisk, salater, supper, gratinerte og friterte grønnsaker.
Det finnes et utvalg internasjonale restauranter og fast food-kjeder på turiststedene og i hovedstaden. Som turist er det viktig å huske på at mange restauranter ikke tillater gjester som er kledd i badeklær, strandsko, shorts eller andre strandklær. Dette gjelder også på hotellene, hotellets restauranter, Nilencruisebåtene, og i resepsjonsområdet. Det er lurt å skylle all frukt, bær og rå grønnsaker godt. Unngå de enkleste restaurantene og vask deg ofte på hendene.
 
Mobiltelefon
Å benytte sitt norske simkort i Egypt kan bli svært kostbart. Vi anbefaler derfor å enten ringe via Skype, eller kjøpe et lokalt simkort som settes inn i telefonen. Da ringer man til lokale priser, og samtalene til Norge koster en brøkdel av hva de ellers ville ha gjort. På visse turprogram får man utdelt en mobiltelefon med et lokalt nummer, så da kan man bare fylle på med ekstra taletid selv.
 
Religion
Omtrent 90% av Egypterne er muslimer, og resten er i hovedsak koptisk kristne.
 
Shopping
Egypt er et meget prisgunstig land. Her kan man få kjøpt klær, gull, keramikk, krydder, papyrusmalerier, vannpiper og andre suvenirer av god kvalitet. På våre utflukter tilbyr vi stopp i basarer og butikker, men shopping er på eget ansvar. Pruting gjelder kun når man handler i markeder, enten det er gull eller andre varer.
 
Språk
Arabisk er hovedspråket i Egypt, men i Sharm El Sheikh kan de fleste egyptere engelsk, italiensk og russisk.
 
Temperatur og klima
Ørkenklima med tørr luft og varme somre. Om vinteren er nettene kalde. Sharm har ca 360 soldager.
 
Tidsforskjell
Om vinteren er Egypt en time lenger framme enn Norge, ellers er det samme tid.
 
Helligdag
Fredag er helligdag i Egypt. Virkedagene er fra søndag til torsdag.
 
Tips
Lønningene i Egypt er generelt lave, og er ofte basert på at ansatte får tips i tillegg til lønn. Det er lurt å ha 5 og 10 pundsedler tilgjengelig for å tipse diskret til de som er behjelpelige under ferien. Det er vanlig å betale tips til lokalguider, sjåfører, servitører, renholdspersonell på hotell og bagasjebærere. Reiselederne kan samle inn tips per person som blir fordelt til de ansatte på hotellet, båten, guider, sjåfører etc.
 
Tollbestemmelser
Les mer her: http://www.toll.no/templates_TAD/Topic.aspx?id=233864&epslanguage=no
 
Valuta og Kredittkort
Egyptiske pund. 100 NOK = 120 EGP (september 2013). USD og EURO kan også benyttes. Det er minibanker og vekslingskontorer de fleste steder i Egypt, og man kan benytte bankkort i enkelte store butikker og restauranter. Det lønner seg å alltid ha kontanter tilgjengelig.
 
Vaksinasjoner
Ingen spesielle vaksiner er påkrevd, men vi anbefaler å kontakte ditt lokale vaksinasjonskontor for nærmere informasjon i forkant av reisen til Egypt. Den egyptiske bakteriefloraen er svært forskjellig fra den norske, så man kan lett få magesyke. Vi anbefaler derfor at du rådfører deg med apoteket eller fastlegen din før avreise. Apotekene i Egypt har god kjennskap til mageproblemer, og kan tilby effektive medisiner. Ved alvorlige tilfeller bør lege kontaktes. Det er lege tilnyttet hvert hotell.
 
Ramadan
Den muslimske fastemåneden Ramadan er 20. juli til 20. august 2014. I denne perioden kan det hende at restauranter (unntatt hotellrestaurantene), butikker og kontorer holder stengt på dagtid, og at det meste går litt langsommere enn vanlig. Enkelte butikker er også stengt akkurat i det solen går ned, når fasten brytes. Etter solnedgang tiltar aktivitetene overalt i byen, og restauranter og butikker holder åpent til langt utover kvelden.

 

Om Sharm El Sheikh

Utmerkede snorkle- og dykke muligheter
En reise til Sharm El Sheikh er en byr på det meste man måtte ønske seg. Med mektige fjell på den ene siden, og det klare Rødehavet på den andre, er denne fortryllende feriebyen et vakkert skue. Her ligger alt til rette for herlige, avslappende soldager, med unik snorkling og dykking. Denne særegne badebyen har både grunne sandstrender og nydelige klippestrender med perfekte snorkemuligheter. Med kun snorkleutstyr kan man oppleve en unik undervannsverden med vakre korallrev og eksotisk fisk i alle regnbuens farger.

Perfekt klima og sommervær
Sharm El Sheikh har et meget stabilt og varmt klima. Her er du garantert solskinn, og havtemperaturer på mellom 22 og 28 grader året rundt. Det tørre ørkenklimaet gir en lav luftfuktighet, som gjør at temperaturen i sommermånedene ikke føles høyere enn i det sydlige Europa.

Spennende steder å besøke i Sharm
Sentrum av Sharm El Sheikh, Naama Bay, har en koselig strandpromenade med restauranter og kafeer på rekke og rad. Basarer, kasinoer, nattklubber, barer og diskoteker er det også nok av. Det er i Naama Bay man finner byens populære sandstrender.
Vil du oppleve det mer genuint Egyptiske, bør du besøke Old Market, som er Sharm El Sheikhs gamleby. Her finnes restauranter, kafeer og mange spennende butikker. Det meste kan handles litt rimeligere her, enn ellers i byen. Den massive, nybygde moskeen som dominerer Old Market, er verdt å besøke.

Bli også med på spennende utflukter og fyll ferien med enda flere uforglemmelige opplevelser! Den komplette ferien får man ved å kombinere en herlig badeferie med historiske og kulturelle opplevelser, for eksempel med Kairo og/eller Nilencruise.

Avganger & priser

UtgåendeAvreisestedHotellReiselengde (dager)Ledige plasserPris
Sharm El Sheikh - 7 nätter - Fayrouz Resort Sharm El Sheikh **** med frukost 16/9StockholmFayrouz Resort Sharm El Sheikh med frokost 5*855 495,-Bestill
Sharm El Shiekh - 7 nätter - Maritim Jolie Ville Resort ***** med frukost16/9StockholmMaritim Jolie Ville Resort med frokost 5*855 795,-Bestill
UtgåendeAvreisestedHotellReiselengde (dager)Ledige plasserPris
Sharm El Shiekh - 7 nätter - Maritim Jolie Ville Resort ***** med frukost8/9StockholmMaritim Jolie Ville Resort med frokost 5*865 995,-Bestill
sharm El Sheikh - 7 nätter - Fayrouz Resort Sharm El Sheikh **** med frukost8/9StockholmFayrouz Resort Sharm El Sheikh med frokost 5*865 995,-Bestill
Sharm El Sheikh - 7 nätter - Cataract Layalina Sharm El Sheikh Resort *** All Inclusive8/9StockholmCataract Layalina Sharm El Sheikh Resort med all inclusive 3*+866 950,-Bestill
UtgåendeAvreisestedHotellReiselengde (dager)Ledige plasserPris
Sharmk El Sheikh - 7 nätter - Hyatt Regency Resort ***** med frukost16/9StockholmHyatt Regency Resort med frokost 5*856 995,-Bestill
UtgåendeAvreisestedHotellReiselengde (dager)Ledige plasserPris
Sharmk El Sheikh - 7 nätter -  Hyatt Regency Resort ***** med frukost8/9StockholmHyatt Regency Resort med frokost 5*867 495,-Bestill
UtgåendeAvreisestedHotellReiselengde (dager)Ledige plasserPris
Sharm El Sheikh - 7 nätter - Cataract Layalina Sharm El Sheikh Resort *** All Inclusive16/9StockholmCataract Layalina Sharm El Sheikh Resort med all inclusive 3*+857 495,-Bestill

Hotell

Aqua Blu 4*

Aqua Blu 4* (Hotellstandard: 4 stjerner)

Familievennlig all inclusive- hotell med stort vannland og strandtilgang. Hyggelig hotell i Hadaba, Sharm El Sheikh, kun 4 minutters gange fra stranden. Dette all inclusive-hotellet er en del av Aqua...
Cataract Layalina Sharm El Sheikh Resort med all inclusive 3*+

Cataract Layalina Sharm El Sheikh Resort med all inclusive 3*+ (Hotellstandard: 3+ stjerner)

Meget sentralt hotell, midt i Naama Bay, som er sentrum av Sharm El Sheikh. Hotellet ligger midt på den livlige strandpromenaden, kun få meter fra en herlig sandstrand. Hotellet Cataract Leyalina er...
Falcon Hills Hotel 3*

Falcon Hills Hotel 3* (Hotellstandard: 3 stjerner)

Koselig hotell i Hadaba, med strand med gode snorkle-og dykkemuligheter. Hotellet Falcon Hills Hotel har utmerkede snorkle- og dykkemuligheter, og eget dykkesenter med utlån av utstyr. Hotellet ligger...
Fayrouz Resort Sharm El Sheikh med frokost 5*

Fayrouz Resort Sharm El Sheikh med frokost 5* (Hotellstandard: 5 stjerner)

Utmerket hotell med egen stor sandstrand, koselige bungalower og godt servicetilbud- midt i Naama Bay. Hotellet Dette koselige resortet ligger ved Naama Bays strandpromenade, med vakker utsikt over R...
Hyatt Regency Resort med frokost 5*

Hyatt Regency Resort med frokost 5* (Hotellstandard: 5 stjerner)

Hyatt Regency Resort er et av Sharm El Sheikhs mest eksklusive luksushotell, og har fantastisk utsikt over Rødehavet. Hotellet er bygget i terrasser på flere nivåer over en klippeskrent, og har nydeli...
Maritim Jolie Ville Resort med frokost 5*

Maritim Jolie Ville Resort med frokost 5* (Hotellstandard: 5 stjerner)

Sentralt hotell midt i Naama Bay, med et godt utvalg av fasiliteter. Fra hotellet er det fri tilgang til privat sandstrand, og alle Naama Bays fasiliteter ligger kun et steinkast unna. Hotellet Dette...
Royal Albatros Moderna 5*

Royal Albatros Moderna 5* (Hotellstandard: 5 stjerner)

Albatros Resort ligger ved stranden og har flere innbydende utendørsbasseng med utsikt over de gylne strendene i Nabq-bukten Hotellet Hotellområdet er omringet av en frodig hage som strekker seg hel...
Tivoli Hotel med all inclusive 3*+

Tivoli Hotel med all inclusive 3*+ (Hotellstandard: 3+ stjerner)

Mysiga Tivoli Hotel ligger mycket nära centrala Sharm El Sheikh och endast 5 minuter med shuttle buss från den privata stranden. Hotellet har en utomhuspool och erbjuder A/C i alla rum. Rummen Rumme...