Sharm El Sheikh

Ferieparadiset Sharm El Sheikh er Egypts mest populære badeby. Her kan du nyte late dager i solen og snorkling blant fargerike fisk og koraller. Denne vakre feriebyen tilbyr et godt utvalg av aktiviteter og spennende utflukter for både store og små.

Nedenfor vises de rimeligste reisene først.

Pris fra:
1 995,-
1001 Natt Resor Bjuder på en 3-rätters välkomstmiddag på Little Buddha Bar i Naama Bay!
TransportType:FLYG
Bestill reise

Praktisk info

Aktiviteter og utflukter
Det kan forekomme endringer i utfluktene og utfluktsrekkefølgen i forhold til programmet. 1001 Natt Reiser kan ikke holdes ansvarlig hvis templer, graver og sverdigheter er stengt grunnet restaurering, statsbesøk eller lokale seremonier. 

Alder
Den reisende må være over 18 år. Barn under 12 år som reiser med voksne betaler barnepris.
 
Alkohol
Alkohol fås kjøpt på hoteller, barer og utesteder. Utvalget av alkohol i butikker er ofte svært begrenset, og det meste er lokalprodusert. Vær oppmerksom på at enkelte restauranter ikke serverer alkohol, men noen tillater medbrakt. 
 
Den norske ambassaden i Kairo
Adresse: 8 El Gezirah Street, Zamalek, Kairo
Tlf: +2 02 27283900
E-mail: emb.cairo@mfa.no
 
Den egyptiske ambassaden i Oslo
Adresse: Drammensveien 90A, 0244 Oslo
Tlf: +47 23084200
 
Bekledning
Egypt er et muslimsk land og egyptere går som regel konservativt kledd. På stranden og ved bassengområdene er det helt ok med strandklær som badedrakt og bikini, men toppløs soling og bading anbefales ikke. Når man ikke er på hotellet, er det vanlig å gå mer anstendig kledd, og da får man også mer respekt. På noen av utfluktene må man dekke til skuldre og knær, og det anbefales å ha gode sko.
 
Deling av hotellrom
I følge egyptisk lov kan man ikke dele rom med egyptiske statsborgere av motsatt kjønn, om man ikke er gift. 
 
Egypt
Areal: 1 001 449 km²
Innbyggere: 90 millioner.
 
Elektrisitet
220 volt. Adapter er ikke nødvendig.
 
Internett
Internett er tilgjengelig i ulik grad på de forskjellige hotellene. I hotellbeskrivelsene oppgis  hva som gjelder for hvert hotell. Hotellrommene har enten tilkobling eller trådløst nettverk, gratis eller mot betaling. Mange hoteller har gratis WiFi i fellesområdene.
 
Mat og drikke
Kranvannet i Sharm El Sheikh må ikke drikkes, så vi anbefaler å kjøpe vann på flasker.
Egyptiske måltider er en sosial opplevelse, med smaksrike delikatesser som grillet kjøtt, fisk, salater, supper, gratinerte og friterte grønnsaker.
Det finnes et utvalg internasjonale restauranter og fast food-kjeder på turiststedene og i hovedstaden. Som turist er det viktig å huske på at mange restauranter ikke tillater gjester som er kledd i badeklær, strandsko, shorts eller andre strandklær. Dette gjelder også på hotellene, hotellets restauranter, Nilencruisebåtene, og i resepsjonsområdet. Det er lurt å skylle all frukt, bær og rå grønnsaker godt. Unngå de enkleste restaurantene og vask deg ofte på hendene.
 
Mobiltelefon
Å benytte sitt norske simkort i Egypt kan bli svært kostbart. Vi anbefaler derfor å enten ringe via Skype, eller kjøpe et lokalt simkort som settes inn i telefonen. Da ringer man til lokale priser, og samtalene til Norge koster en brøkdel av hva de ellers ville ha gjort. På visse turprogram får man utdelt en mobiltelefon med et lokalt nummer, så da kan man bare fylle på med ekstra taletid selv.
 
Religion
Omtrent 90% av Egypterne er muslimer, og resten er i hovedsak koptisk kristne.
 
Shopping
Egypt er et meget prisgunstig land. Her kan man få kjøpt klær, gull, keramikk, krydder, papyrusmalerier, vannpiper og andre suvenirer av god kvalitet. På våre utflukter tilbyr vi stopp i basarer og butikker, men shopping er på eget ansvar. Pruting gjelder kun når man handler i markeder, enten det er gull eller andre varer.
 
Språk
Arabisk er hovedspråket i Egypt, men i Sharm El Sheikh kan de fleste egyptere engelsk, italiensk og russisk.
 
Temperatur og klima
Ørkenklima med tørr luft og varme somre. Om vinteren er nettene kalde. Sharm har ca 360 soldager.
 
Tidsforskjell
Om vinteren er Egypt en time lenger framme enn Norge, ellers er det samme tid.
 
Helligdag
Fredag er helligdag i Egypt. Virkedagene er fra søndag til torsdag.
 
Tips
Lønningene i Egypt er generelt lave, og er ofte basert på at ansatte får tips i tillegg til lønn. Det er lurt å ha 5 og 10 pundsedler tilgjengelig for å tipse diskret til de som er behjelpelige under ferien. Det er vanlig å betale tips til lokalguider, sjåfører, servitører, renholdspersonell på hotell og bagasjebærere. Reiselederne kan samle inn tips per person som blir fordelt til de ansatte på hotellet, båten, guider, sjåfører etc.
 
Tollbestemmelser
Les mer her: http://www.toll.no/templates_TAD/Topic.aspx?id=233864&epslanguage=no
 
Valuta og Kredittkort
Egyptiske pund. 100 NOK = 120 EGP (september 2013). USD og EURO kan også benyttes. Det er minibanker og vekslingskontorer de fleste steder i Egypt, og man kan benytte bankkort i enkelte store butikker og restauranter. Det lønner seg å alltid ha kontanter tilgjengelig.
 
Vaksinasjoner
Ingen spesielle vaksiner er påkrevd, men vi anbefaler å kontakte ditt lokale vaksinasjonskontor for nærmere informasjon i forkant av reisen til Egypt. Den egyptiske bakteriefloraen er svært forskjellig fra den norske, så man kan lett få magesyke. Vi anbefaler derfor at du rådfører deg med apoteket eller fastlegen din før avreise. Apotekene i Egypt har god kjennskap til mageproblemer, og kan tilby effektive medisiner. Ved alvorlige tilfeller bør lege kontaktes. Det er lege tilnyttet hvert hotell.
 
Ramadan
Den muslimske fastemåneden Ramadan er
6. mai i 2019 og 23. april i 2020. I denne perioden kan det hende at enkelte restauranter (unntatt hotellrestaurantene), butikker og kontorer holder stengt på dagtid, og at det meste går litt langsommere enn vanlig. Enkelte butikker kan også holde stengt akkurat i det solen går ned, når fasten brytes. Etter solnedgang tiltar aktivitetene overalt i byen, og restauranter og butikker holder åpent til langt utover kvelden.

Om Sharm El Sheikh

Utmerkede snorkle- og dykke muligheter
En reise til Sharm El Sheikh er en byr på det meste man måtte ønske seg. Med mektige fjell på den ene siden, og det klare Rødehavet på den andre, er denne fortryllende feriebyen et vakkert skue. Her ligger alt til rette for herlige, avslappende soldager, med unik snorkling og dykking. Denne særegne badebyen har både grunne sandstrender og nydelige klippestrender med perfekte snorkemuligheter. Med kun snorkleutstyr kan man oppleve en unik undervannsverden med vakre korallrev og eksotisk fisk i alle regnbuens farger.

Perfekt klima og sommervær
Sharm El Sheikh har et meget stabilt og varmt klima. Her er du garantert solskinn, og havtemperaturer på mellom 22 og 28 grader året rundt. Det tørre ørkenklimaet gir en lav luftfuktighet, som gjør at temperaturen i sommermånedene ikke føles høyere enn i det sydlige Europa.

Spennende steder å besøke i Sharm
Sentrum av Sharm El Sheikh, Naama Bay, har en koselig strandpromenade med restauranter og kafeer på rekke og rad. Basarer, kasinoer, nattklubber, barer og diskoteker er det også nok av. Det er i Naama Bay man finner byens populære sandstrender.
Vil du oppleve det mer genuint Egyptiske, bør du besøke Old Market, som er Sharm El Sheikhs gamleby. Her finnes restauranter, kafeer og mange spennende butikker. Det meste kan handles litt rimeligere her, enn ellers i byen. Den massive, nybygde moskeen som dominerer Old Market, er verdt å besøke.

Bli også med på spennende utflukter og fyll ferien med enda flere uforglemmelige opplevelser! Den komplette ferien får man ved å kombinere en herlig badeferie med historiske og kulturelle opplevelser, for eksempel med Kairo og/eller Nilencruise.

Kart

Avganger & priser

Side 1 av 14

UtgåendeAvreisestedHotellReiselengde (dager)Ledige plasserPris
Sharm El Sheikh - 7 nätter - Uspesifisert innkvartering 3* inkl frokost 8/12StockholmUspesifisert innkvartering 3* inkl frokost8Mer enn 81 995,-Bestill
Sharm El Sheikh - 7 nätter - Tivoli Hotel Aqua Park 3*+ med all inclusive 8/12StockholmTivoli Hotel Aqua Park 3*+ (all inclusive)8Mer enn 82 950,-Bestill
UtgåendeAvreisestedHotellReiselengde (dager)Ledige plasserPris
Sharm El Sheikh - 7 nätter - Uspesifisert innkvartering 3* inkl frokost 15/12StockholmUspesifisert innkvartering 3* inkl frokost8Mer enn 82 995,-Bestill
UtgåendeAvreisestedHotellReiselengde (dager)Ledige plasserPris
Sharm El Sheikh - 7 nätter - Uspesifisert innkvartering 3* inkl frokost 1/3StockholmUspesifisert innkvartering 3* inkl frokost8Mer enn 83 395,-Bestill
UtgåendeAvreisestedHotellReiselengde (dager)Ledige plasserPris
Sharm El Sheikh - 7 nätter - Uspesifisert innkvartering 3* inkl frokost 1/12StockholmUspesifisert innkvartering 3* inkl frokost8Mer enn 83 495,-Bestill
UtgåendeAvreisestedHotellReiselengde (dager)Ledige plasserPris
Sharm El Sheikh - 7 nätter - Uspesifisert innkvartering 3* inkl frokost 5/1StockholmUspesifisert innkvartering 3* inkl frokost8Mer enn 83 495,-Bestill
UtgåendeAvreisestedHotellReiselengde (dager)Ledige plasserPris
Sharm El Sheikh - 7 nätter - Uspesifisert innkvartering 3* inkl frokost 19/4StockholmUspesifisert innkvartering 3* inkl frokost8Mer enn 83 550,-Bestill
UtgåendeAvreisestedHotellReiselengde (dager)Ledige plasserPris
Sharm El Sheikh - 7 nätter - Uspesifisert innkvartering 3* inkl frokost 9/2StockholmUspesifisert innkvartering 3* inkl frokost8Mer enn 83 595,-Bestill
UtgåendeAvreisestedHotellReiselengde (dager)Ledige plasserPris
Sharm El Sheikh - 7 nätter - Uspesifisert innkvartering 3* inkl frokost 8/3StockholmUspesifisert innkvartering 3* inkl frokost8Mer enn 83 595,-Bestill
UtgåendeAvreisestedHotellReiselengde (dager)Ledige plasserPris
Sharm El Sheikh - 7 nätter - Uspesifisert innkvartering 3* inkl frokost 29/3StockholmUspesifisert innkvartering 3* inkl frokost8Mer enn 83 595,-Bestill
UtgåendeAvreisestedHotellReiselengde (dager)Ledige plasserPris
Sharm El Sheikh - 7 nätter - Tivoli Hotel Aqua Park 3*+ med all inclusive 15/12StockholmTivoli Hotel Aqua Park 3*+ (all inclusive)8Mer enn 83 695,-Bestill
UtgåendeAvreisestedHotellReiselengde (dager)Ledige plasserPris
Sharm El Sheikh - 7 nätter - Uspesifisert innkvartering 3* inkl frokost 12/4StockholmUspesifisert innkvartering 3* inkl frokost8Mer enn 83 795,-Bestill
UtgåendeAvreisestedHotellReiselengde (dager)Ledige plasserPris
Sharm El Sheikh - 7 nätter - Uspesifisert innkvartering 3* inkl frokost 15/3StockholmUspesifisert innkvartering 3* inkl frokost8Mer enn 83 895,-Bestill
UtgåendeAvreisestedHotellReiselengde (dager)Ledige plasserPris
Sharm El Sheikh - 7 nätter - Uspesifisert innkvartering 3* inkl frokost 3/11StockholmUspesifisert innkvartering 3* inkl frokost8Mer enn 83 950,-Bestill
UtgåendeAvreisestedHotellReiselengde (dager)Ledige plasserPris
Sharm El Sheikh - 7 nätter - Uspesifisert innkvartering 3* inkl frokost 6/10StockholmUspesifisert innkvartering 3* inkl frokost8Mer enn 83 995,-Bestill

Hotell

Albatros Aqua Park Sharm El Sheikh 5* Ultra All Inclusive

Albatros Aqua Park Sharm El Sheikh 5* Ultra All Inclusive (Hotellstandard: 5 stjerner)

Stort hotellområde med Rødehavets største aquapark! Her finnes 24 innbydende bassenger og mange spennende vannsklier for liten og stor. Ultra all inclusive er inkludert, så her ligger alt til rette fo...
Aqua Blu 4*+ Ultra all inclusive

Aqua Blu 4*+ Ultra all inclusive (Hotellstandard: 4 stjerner)

Et paradis for de som elsker vann og moro! Hotellet har et stort vannland, tilgang til 19 bassenger og strand. På dette store hotellresortet har man virkelig alt man trenger for en fullpakket ferie me...
Cataract Layalina Sharm El Sheikh Resort 3*+ (all inclusive)

Cataract Layalina Sharm El Sheikh Resort 3*+ (all inclusive) (Hotellstandard: 3+ stjerner)

Meget sentralt hotell, midt i Naama Bay, som er sentrum av Sharm El Sheikh. Hotellet ligger midt på den livlige strandpromenaden, kun få meter fra en herlig sandstrand. Hotellet Cataract Leyalina er...
Coral Sea Aqua Club 4* (all inclusive)

Coral Sea Aqua Club 4* (all inclusive) (Hotellstandard: 4 stjerner)

Coral Sea Aqua Club Resort ligger syv minutters gange unna stranden i Nabq-området i Sharm El Sheikh. Hotellet er mest kjent for sin vannpark med spennende vannsklier for barn og voksne. Hotellet har...
Coral Sea Holiday Resort & Aqua Park 5* (all inclusive )

Coral Sea Holiday Resort & Aqua Park 5* (all inclusive ) (Hotellstandard: 5 stjerner)

Coral Sea Holiday Resort er et ideelt familiehotell med store bassengområder, et godt utvalg av serveringsteder og fasiliteter. Hotellet ligger på en flott sandstrand, med gode muligheter for vannspor...
Coral Sea Imperial Sensatori 5* (luksus) (all inclusive)

Coral Sea Imperial Sensatori 5* (luksus) (all inclusive) (Hotellstandard: 5 stjerner)

Coral Sea Imperial Sensatori Resort Sharm El Sheikh er et vakkert strandhotell rett ved Rødehavet, med egen sandstrand og gode snorklemuligheter. Hotellet har et meget bra utvalg av fasiliteter, og pa...
Coral Sea Waterworld 4* (all inclusive)

Coral Sea Waterworld 4* (all inclusive) (Hotellstandard: 4 stjerner)

Coral Sea Waterworld Sharm El Sheikh tilbyr en 650 meter lang sandstrand med utsikt over den vakre Tiran-øya. Hotellet har ti restauranter og barer og en vannpark med mange forskjellige attraksjoner...
Falcon Hills Hotel 3* (uten måltider)

Falcon Hills Hotel 3* (uten måltider) (Hotellstandard: 3 stjerner)

Koselig hotell i Hadaba, med svømmebassenger, tennisbaner og restaurant. Fra hotellet går det daglig gratis skyttelbuss til Naama Bay og til strand med gode snorkle-og dykkemuligheter. Hotellet Falco...
Falcon Naama Star Hotel 3* (frokost)

Falcon Naama Star Hotel 3* (frokost) (Hotellstandard: 3 stjerner)

Hotellet har en meget sentral beliggenhet med utallige butikker, restauranter, utesteder og kafeer, kun et steinkast fra hotellet. Strendene i Naama Bay ligger en kort spasertur unna hotellet. Hotell...
Fayrouz Resort Sharm El Sheikh 5* med halvpensjon

Fayrouz Resort Sharm El Sheikh 5* med halvpensjon (Hotellstandard: 5 stjerner)

Utmerket hotell med egen stor sandstrand, koselige bungalower og godt servicetilbud- midt i Naama Bay. Hotellet Dette koselige resortet ligger ved Naama Bays strandpromenade, med vakker utsikt over R...
Hilton Sharks Bay Resort 4* (all inclusive)

Hilton Sharks Bay Resort 4* (all inclusive) (Hotellstandard: 4 stjerner)

Utmerket all inclusive-hotell med flere restauranter, bassenger, barneklubb, og privat strand, for den perfekte ferien. Hotellet Her finner du alt du vil ha for en ferie og mer. Hilton Sharks Bay Res...
Hilton Sharm Waterfalls Resort 5* (all inclusive)

Hilton Sharm Waterfalls Resort 5* (all inclusive) (Hotellstandard: 5 stjerner)

5*- hotellet Hilton Sharm Waterfalls Resort ligger vakkert til ved havet i Hadaba, og i gangavstand til restauranter, kafeer og butikker. Hotellet har syv bassenger, rom med balkong, tennisbane, gym,...
Hyatt Regency Resort Sharm El Sheikh 5* (frokost)

Hyatt Regency Resort Sharm El Sheikh 5* (frokost) (Hotellstandard: 5 stjerner)

Hyatt Regency Resort er et av Sharm El Sheikhs mest eksklusive luksushotell, og har fantastisk utsikt over Rødehavet. Hotellet er bygget i terrasser på flere nivåer over en klippeskrent, og har nydeli...
Il Mercato Hotel & Spa 4* (all inclusive)

Il Mercato Hotel & Spa 4* (all inclusive) (Hotellstandard: 4 stjerner)

Elegant hotell i renessansestil, med fire svømmebassenger, og gratis skyttelbuss til strand. Hotellet har to restauranter, to barer, gym, fullt utstyrt spa, samt stilfulle og velutstyrte rom. Hotelle...
Maritim Jolie Ville Resort 5* med frukost

Maritim Jolie Ville Resort 5* med frukost (Hotellstandard: 5 stjerner)

Sentralt hotell midt i Naama Bay, med et godt utvalg av fasiliteter. Fra hotellet er det fri tilgang til privat sandstrand, og alle Naama Bays fasiliteter ligger kun et steinkast unna. Hotellet Dette...
Marriott Renaissance Sharm El Sheikh Golden View Beach Resort 5* (All Inclusive)

Marriott Renaissance Sharm El Sheikh Golden View Beach Resort 5* (All Inclusive) (Hotellstandard: 5 stjerner)

Marriott Renaissance er omgitt av frodige hager og byr på en nydelig panoramautsikt over Rødehavet. Hotellet har egen strand og flere lekre bassenger, samt muligheter for tennis, volleyball, dykking o...
Melton Beach Resort 4*

Melton Beach Resort 4* (Hotellstandard: 4 stjerner)

Idyllisk hotell rett på stranden, med panoramautsikt over Rødehavet og øyen Tiran. Melton Beach Resort tilbyr fem bassenger, privat strand med strandbar, et livfullt korallrev og utmerkede dykkemuligh...
Mövenpick Resort Sharm El Sheikh 5*

Mövenpick Resort Sharm El Sheikh 5* (Hotellstandard: 5 stjerner)

Vakkert familieresort på en høyde, med panoramautsikt over havet og Naama Bay. Hotellet har orientalskinspirerte rom med vakker utsikt, fem private strender med direkte tilgang, dykkesenter, hestestal...
Old Vic Sharm Resort 4*

Old Vic Sharm Resort 4* (Hotellstandard: 4 stjerner)

Hotellet Old Vic ligger i Hadaba, like ved Mercato der det er et utvalg restauranter, butikker og kaffer. Fra hotellet går det gratis skyttelbuss til to ulike strender. Hotellet har to store bassenger...
Reef Oasis Beach Resort 4* (ultra all inclusive)

Reef Oasis Beach Resort 4* (ultra all inclusive) (Hotellstandard: 4 stjerner)

Et innbydende, vakkert 4-stjerners strandhotell med flott utsikt, vannpark, ti svømmebassenger, gym og et godt utvalg av serveringssteder. Et utmerket valg for en herlig ferie med all inclusive. Hotel...
Reef Oasis Blue Bay Resort & Spa 5* (luksus) (ultra all inclusive)

Reef Oasis Blue Bay Resort & Spa 5* (luksus) (ultra all inclusive) (Hotellstandard: 5 stjerner)

Reef Oasis Blue Bay Resort er ideelt plassert på stranden med fortryllende panoramautsikt over det fantastiske Rødehavet. Dette 5-stjernershotellet har alt man trenger av fasiliteter, inkludert tennis...
Rixos Premium Seagate 5*+ (Luksus) Ultra All Inclusive

Rixos Premium Seagate 5*+ (Luksus) Ultra All Inclusive (Hotellstandard: 5+ stjerner)

Eksklusivt hotell med et bra utvalg av spennende restauranter som inngår i ultra all inclusive konseptet. Hotellet ligger vakkert til på stranden, og tilbyr et velutstyrt gym, tennisbaner, spa, flere...
Rixos Sharm El Sheikh 5* (Luksus) Ultra All Inclusive

Rixos Sharm El Sheikh 5* (Luksus) Ultra All Inclusive (Hotellstandard: 5 stjerner)

Utmerket hotell både for barnefamilier og par. Hotellet har alt man trenger for en avslappende og eksklusiv ferie; elleve bassenger, vannsklier, moderne treningsstudio, spa, tennisbaner, gode aktivite...
Royal Albatros Moderna 5* Ultra all inclusive

Royal Albatros Moderna 5* Ultra all inclusive (Hotellstandard: 5 stjerner)

Royal Albatros Moderna Resort ligger ved stranden og har flere innbydende utendørsbasseng med vannsklier, og utsikt over de gylne strendene i Nabq Bay. Dette er et utmerket hotell for en familieferie,...
Sentido Reef Oasis Senses Resort 5* (ultra all inclusive)

Sentido Reef Oasis Senses Resort 5* (ultra all inclusive) (Hotellstandard: 5 stjerner)

Sentido Reef Oasis ligger i Hadaba, 350 meter unna stranden, hvor det er gode snorklemuligheter. Hotellet har mange innbydende utendørsbasseng, vannpark, et stort utvalg av serveringssteder, og stilfu...
Sharm El Sheikh kun fly

Sharm El Sheikh kun fly

Trenger du bare en flybillett og vil du selv ordne overnatting? Deretter kan du bare kjøpe en flybillett med direktefly til Sharm El Sheikh tur, inkludert 6 kg håndbagasje. 20 kg bagasje kan kjøpes. D...
Steigenberger Alcazar 5* (luksus) (ultra all inclusive)

Steigenberger Alcazar 5* (luksus) (ultra all inclusive) (Hotellstandard: 5 stjerner)

Meget eksklusivt 5-stjernershotell ved havet i Nabq Bay, med alt man måtte ønske seg på en eksklusiv strandferie. Her kan man nyte en eksklusiv orientalsk stil, store delikate svømmebasseng, spennende...
Tivoli Hotel Aqua Park 3*+ (all inclusive)

Tivoli Hotel Aqua Park 3*+ (all inclusive) (Hotellstandard: 3+ stjerner)

Koselig hotell i Hadaba med stort svømmebasseng, all inclusive, gratis skyttelbuss til strand og romslige rom med balkong. Hotellet Tivoli Hotel ligger i Hadaba, og fra hotellet går det gratis sky...
Uspesifisert innkvartering 3* inkl frokost

Uspesifisert innkvartering 3* inkl frokost (Hotellstandard: 3 stjerner)

Vil du heller bruke pengene til å spise godt på forskjellige restauranter, utforske Sharm El Sheikh, og handle? Da kan uspesifisert innkvartering passe perfekt for deg. Reisen vil uansett inkludere f...

Utflukter

Gi ferien ekstra opplevelser og minner! Badebyen Sharm El Sheikh er en eventyrby som kan tilby noe for enhver smak. Når man er i Sharm El Sheikh bør man ikke gå glipp av en båttur på Rødehavet med følelsen å svømme og snorkle i et stort akvarium. Besøk også beduinene i ørkenen og opplev kamelridning, middag og underholdning. Vi anbefaler også en gu...Les mer