Sharm El Sheikh

Ferieparadiset Sharm El Sheikh er Egypts mest populære badeby. Her kan du nyte late dager i solen, og snorkling blant fargerike fisk og koraller. Denne vakre badebyen tilbyr et godt utvalg av aktiviteter for både store og små!

Nedenfor vises de billigste reisene først.

Pris fra:
3 995,-
Fly tur og retur, overnatting på Falcon Hills, maks 2 voksne eller 2 voksne + 2 barn per rom
Transporttype:Flyg
Bestill reise

Praktisk info

Aktiviteter og utflukter
Det kan forekomme endringer i utfluktene og utfluktsrekkefølgen i forhold til programmet. 1001 Natt Reiser kan ikke holdes ansvarlig hvis templer, graver og sverdigheter er stengt grunnet restaurering, statsbesøk eller lokale seremonier. 

Alder
Den reisende må være over 18 år. Barn under 12 år som reiser med voksne betaler barnepris.
 
Alkohol
Alkohol fås kjøpt på hoteller, barer og utesteder. Utvalget av alkohol i butikker er ofte svært begrenset, og det meste er lokalprodusert. Vær oppmerksom på at enkelte restauranter ikke serverer alkohol, men noen tillater medbrakt. 
 
Den norske ambassaden i Kairo
Adresse: 8 El Gezirah Street, Zamalek, Kairo
Tlf: +2 02 27283900
E-mail: emb.cairo@mfa.no
 
Den egyptiske ambassaden i Oslo
Adresse: Drammensveien 90A, 0244 Oslo
Tlf: +47 23084200
 
Bekledning
Egypt er et muslimsk land og egyptere går som regel konservativt kledd. På stranden og ved bassengområdene er det helt ok med strandklær som badedrakt og bikini, men toppløs soling og bading anbefales ikke. Når man ikke er på hotellet, er det vanlig å gå mer anstendig kledd, og da får man også mer respekt. På noen av utfluktene må man dekke til skuldre og knær, og det anbefales å ha gode sko.
 
Deling av hotellrom
I følge egyptisk lov kan man ikke dele rom med egyptiske statsborgere av motsatt kjønn, om man ikke er gift. 
 
Egypt
Areal: 1 001 449 km²
Innbyggere: 90 millioner.
 
Elektrisitet
220 volt. Adapter er ikke nødvendig.
 
Internett
Internett er tilgjengelig i ulik grad på de forskjellige hotellene. I hotellbeskrivelsene oppgis  hva som gjelder for hvert hotell. Hotellrommene har enten tilkobling eller trådløst nettverk, gratis eller mot betaling. Mange hoteller har gratis WiFi i fellesområdene.
 
Mat og drikke
Kranvannet i Sharm El Sheikh må ikke drikkes, så vi anbefaler å kjøpe vann på flasker.
Egyptiske måltider er en sosial opplevelse, med smaksrike delikatesser som grillet kjøtt, fisk, salater, supper, gratinerte og friterte grønnsaker.
Det finnes et utvalg internasjonale restauranter og fast food-kjeder på turiststedene og i hovedstaden. Som turist er det viktig å huske på at mange restauranter ikke tillater gjester som er kledd i badeklær, strandsko, shorts eller andre strandklær. Dette gjelder også på hotellene, hotellets restauranter, Nilencruisebåtene, og i resepsjonsområdet. Det er lurt å skylle all frukt, bær og rå grønnsaker godt. Unngå de enkleste restaurantene og vask deg ofte på hendene.
 
Mobiltelefon
Å benytte sitt norske simkort i Egypt kan bli svært kostbart. Vi anbefaler derfor å enten ringe via Skype, eller kjøpe et lokalt simkort som settes inn i telefonen. Da ringer man til lokale priser, og samtalene til Norge koster en brøkdel av hva de ellers ville ha gjort. På visse turprogram får man utdelt en mobiltelefon med et lokalt nummer, så da kan man bare fylle på med ekstra taletid selv.
 
Religion
Omtrent 90% av Egypterne er muslimer, og resten er i hovedsak koptisk kristne.
 
Shopping
Egypt er et meget prisgunstig land. Her kan man få kjøpt klær, gull, keramikk, krydder, papyrusmalerier, vannpiper og andre suvenirer av god kvalitet. På våre utflukter tilbyr vi stopp i basarer og butikker, men shopping er på eget ansvar. Pruting gjelder kun når man handler i markeder, enten det er gull eller andre varer.
 
Språk
Arabisk er hovedspråket i Egypt, men i Sharm El Sheikh kan de fleste egyptere engelsk, italiensk og russisk.
 
Temperatur og klima
Ørkenklima med tørr luft og varme somre. Om vinteren er nettene kalde. Sharm har ca 360 soldager.
 
Tidsforskjell
Om vinteren er Egypt en time lenger framme enn Norge, ellers er det samme tid.
 
Helligdag
Fredag er helligdag i Egypt. Virkedagene er fra søndag til torsdag.
 
Tips
Lønningene i Egypt er generelt lave, og er ofte basert på at ansatte får tips i tillegg til lønn. Det er lurt å ha 5 og 10 pundsedler tilgjengelig for å tipse diskret til de som er behjelpelige under ferien. Det er vanlig å betale tips til lokalguider, sjåfører, servitører, renholdspersonell på hotell og bagasjebærere. Reiselederne kan samle inn tips per person som blir fordelt til de ansatte på hotellet, båten, guider, sjåfører etc.
 
Tollbestemmelser
Les mer her: http://www.toll.no/templates_TAD/Topic.aspx?id=233864&epslanguage=no
 
Valuta og Kredittkort
Egyptiske pund. 100 NOK = 120 EGP (september 2013). USD og EURO kan også benyttes. Det er minibanker og vekslingskontorer de fleste steder i Egypt, og man kan benytte bankkort i enkelte store butikker og restauranter. Det lønner seg å alltid ha kontanter tilgjengelig.
 
Vaksinasjoner
Ingen spesielle vaksiner er påkrevd, men vi anbefaler å kontakte ditt lokale vaksinasjonskontor for nærmere informasjon i forkant av reisen til Egypt. Den egyptiske bakteriefloraen er svært forskjellig fra den norske, så man kan lett få magesyke. Vi anbefaler derfor at du rådfører deg med apoteket eller fastlegen din før avreise. Apotekene i Egypt har god kjennskap til mageproblemer, og kan tilby effektive medisiner. Ved alvorlige tilfeller bør lege kontaktes. Det er lege tilnyttet hvert hotell.
 
Ramadan
Den muslimske fastemåneden Ramadan er 20. juli til 20. august 2014. I denne perioden kan det hende at restauranter (unntatt hotellrestaurantene), butikker og kontorer holder stengt på dagtid, og at det meste går litt langsommere enn vanlig. Enkelte butikker er også stengt akkurat i det solen går ned, når fasten brytes. Etter solnedgang tiltar aktivitetene overalt i byen, og restauranter og butikker holder åpent til langt utover kvelden.

 

Om Sharm El Sheikh

Utmerkede snorkle- og dykke muligheter
En reise til Sharm El Sheikh er en byr på det meste man måtte ønske seg. Med mektige fjell på den ene siden, og det klare Rødehavet på den andre, er denne fortryllende feriebyen et vakkert skue. Her ligger alt til rette for herlige, avslappende soldager, med unik snorkling og dykking. Denne særegne badebyen har både grunne sandstrender og nydelige klippestrender med perfekte snorkemuligheter. Med kun snorkleutstyr kan man oppleve en unik undervannsverden med vakre korallrev og eksotisk fisk i alle regnbuens farger.

Perfekt klima og sommervær
Sharm El Sheikh har et meget stabilt og varmt klima. Her er du garantert solskinn, og havtemperaturer på mellom 22 og 28 grader året rundt. Det tørre ørkenklimaet gir en lav luftfuktighet, som gjør at temperaturen i sommermånedene ikke føles høyere enn i det sydlige Europa.

Spennende steder å besøke i Sharm
Sentrum av Sharm El Sheikh, Naama Bay, har en koselig strandpromenade med restauranter og kafeer på rekke og rad. Basarer, kasinoer, nattklubber, barer og diskoteker er det også nok av. Det er i Naama Bay man finner byens populære sandstrender.
Vil du oppleve det mer genuint Egyptiske, bør du besøke Old Market, som er Sharm El Sheikhs gamleby. Her finnes restauranter, kafeer og mange spennende butikker. Det meste kan handles litt rimeligere her, enn ellers i byen. Den massive, nybygde moskeen som dominerer Old Market, er verdt å besøke.

Bli også med på spennende utflukter og fyll ferien med enda flere uforglemmelige opplevelser! Den komplette ferien får man ved å kombinere en herlig badeferie med historiske og kulturelle opplevelser, for eksempel med Kairo og/eller Nilencruise.

Kart

Avganger & priser

Side 1 av 10

UtgåendeAvreisestedHotellReiselengde (dager)Ledige plasserPris
Sharm El Sheikh - 6 nätter - Falcon Hills Hotel *** Inga måltider25/1StockholmFalcon Hills Hotel 3*7Mer enn 83 995,-Bestill
UtgåendeAvreisestedHotellReiselengde (dager)Ledige plasserPris
Sharm El Sheikh - 6 nätter - Falcon Hills Hotel *** Inga måltider1/2StockholmFalcon Hills Hotel 3*7Mer enn 83 995,-Bestill
UtgåendeAvreisestedHotellReiselengde (dager)Ledige plasserPris
Sharm El Sheikh - 7 nätter - Falcon Hills Hotel *** Inga måltider8/2StockholmFalcon Hills Hotel 3*8Mer enn 83 995,-Bestill
UtgåendeAvreisestedHotellReiselengde (dager)Ledige plasserPris
Sharm El Sheikh - 7 nätter - Falcon Hills Hotel *** Inga måltider10/2StockholmFalcon Hills Hotel 3*8Mer enn 83 995,-Bestill
UtgåendeAvreisestedHotellReiselengde (dager)Ledige plasserPris
Sharm El Sheikh - 6 nätter - Falcon Hills Hotel *** Inga måltider10/3StockholmFalcon Hills Hotel 3*7Mer enn 83 995,-Bestill
UtgåendeAvreisestedHotellReiselengde (dager)Ledige plasserPris
Sharm El Sheikh - 7 nätter - Falcon Hills Hotel *** Inga måltider10/12KöpenhamnFalcon Hills Hotel 3*8Mer enn 84 250,-Bestill
UtgåendeAvreisestedHotellReiselengde (dager)Ledige plasserPris
Sharm El Sheikh - 7 nätter - Falcon Hills Hotel *** Inga måltider30/1StockholmFalcon Hills Hotel 3*8Mer enn 84 250,-Bestill
UtgåendeAvreisestedHotellReiselengde (dager)Ledige plasserPris
Sharm El Sheikh - 7 nätter - Falcon Hills Hotel *** Inga måltider10/3StockholmFalcon Hills Hotel 3*8Mer enn 84 250,-Bestill
UtgåendeAvreisestedHotellReiselengde (dager)Ledige plasserPris
Sharm El Sheikh - 7 nätter - Falcon Hills Hotel *** Inga måltider22/3StockholmFalcon Hills Hotel 3*8Mer enn 84 250,-Bestill
UtgåendeAvreisestedHotellReiselengde (dager)Ledige plasserPris
Sharm El Sheikh - 6 nätter - Falcon Hills Hotel *** Inga måltider27/1StockholmFalcon Hills Hotel 3*7Mer enn 84 350,-Bestill
UtgåendeAvreisestedHotellReiselengde (dager)Ledige plasserPris
Sharm El Sheikh - 7 nätter - Falcon Hills Hotel *** Inga måltider30/11StockholmFalcon Hills Hotel 3*8Mer enn 84 395,-Bestill
UtgåendeAvreisestedHotellReiselengde (dager)Ledige plasserPris
Sharm El Sheikh - 7 nätter - Falcon Hills Hotel *** Inga måltider3/12KöpenhamnFalcon Hills Hotel 3*8Mer enn 84 400,-Bestill
UtgåendeAvreisestedHotellReiselengde (dager)Ledige plasserPris
Sharm El Sheikh - 7 nätter - Falcon Hills Hotel *** Inga måltider21/1StockholmFalcon Hills Hotel 3*8Mer enn 84 400,-Bestill
UtgåendeAvreisestedHotellReiselengde (dager)Ledige plasserPris
Sharm El Sheikh - 7 nätter - Falcon Hills Hotel *** Inga måltider27/1StockholmFalcon Hills Hotel 3*8Mer enn 84 400,-Bestill
UtgåendeAvreisestedHotellReiselengde (dager)Ledige plasserPris
Sharm El Sheikh - 7 nätter - Falcon Hills Hotel *** Inga måltider6/2StockholmFalcon Hills Hotel 3*8Mer enn 84 450,-Bestill

Hotell

Aqua Blu 4*

Aqua Blu 4* (Hotellstandard: 4 stjerner)

Familievennlig all inclusive- hotell med stort vannland og strandtilgang. Hyggelig hotell i Hadaba, Sharm El Sheikh, kun 4 minutters gange fra stranden. Dette all inclusive-hotellet er en del av Aqua...
Cataract Layalina Sharm El Sheikh Resort med all inclusive 3*+

Cataract Layalina Sharm El Sheikh Resort med all inclusive 3*+ (Hotellstandard: 3+ stjerner)

Meget sentralt hotell, midt i Naama Bay, som er sentrum av Sharm El Sheikh. Hotellet ligger midt på den livlige strandpromenaden, kun få meter fra en herlig sandstrand. Hotellet Cataract Leyalina er...
Falcon Hills Hotel 3*

Falcon Hills Hotel 3* (Hotellstandard: 3 stjerner)

Koselig hotell i Hadaba, med strand med gode snorkle-og dykkemuligheter. Hotellet Falcon Hills Hotel har utmerkede snorkle- og dykkemuligheter, og eget dykkesenter med utlån av utstyr. Hotellet ligger...
Falcon Naama Star Hotel 3*

Falcon Naama Star Hotel 3* (Hotellstandard: 3 stjerner)

Falcon Namma Star ligger endast 5 minuters promenad från Naama Bays livliga shopping och nöjesstråk och ca 10 minuter från den härliga sandstranden. Här erbjuds underhållning på kvällarna, vill man he...
Fayrouz Resort Sharm El Sheikh med frokost 5*

Fayrouz Resort Sharm El Sheikh med frokost 5* (Hotellstandard: 5 stjerner)

Utmerket hotell med egen stor sandstrand, koselige bungalower og godt servicetilbud- midt i Naama Bay. Hotellet Dette koselige resortet ligger ved Naama Bays strandpromenade, med vakker utsikt over R...
Hilton Sharm Waterfalls Resort 5*

Hilton Sharm Waterfalls Resort 5* (Hotellstandard: 5 stjerner)

Hilton Sharm Waterfalls Resort ligger intill Röda havet, med privat strandbrygga, och är den perfekta utgångspunkten i Sharm el-Sheikh. Nära till stadens sevärdheter, inklusive köpcentret Il Mercato o...
Hyatt Regency Resort Sharm El Sheikh med all inclusive 5*

Hyatt Regency Resort Sharm El Sheikh med all inclusive 5* (Hotellstandard: 5 stjerner)

Hyatt Regency Resort er et av Sharm El Sheikhs mest eksklusive luksushotell, og har fantastisk utsikt over Rødehavet. Hotellet er bygget i terrasser på flere nivåer over en klippeskrent, og har nydeli...
Il Mercato Hotel & Spa med all inclusive 4*

Il Mercato Hotel & Spa med all inclusive 4* (Hotellstandard: 4 stjerner)

Det 4-stjärniga Il Mercato Hotel & Spa ligger vid kusten i Sharm el-Sheikh, 20 minuter från Terrazzina-stranden. Hotellet har modern arkitektur och har välkomnat sina gäster sedan premiären 2010. Hote...
Maritim Jolie Ville Resort med all inclusive 5*

Maritim Jolie Ville Resort med all inclusive 5* (Hotellstandard: 5 stjerner)

Sentralt hotell midt i Naama Bay, med et godt utvalg av fasiliteter. Fra hotellet er det fri tilgang til privat sandstrand, og alle Naama Bays fasiliteter ligger kun et steinkast unna. Hotellet Dette...
Melton Beach Resort 4*

Melton Beach Resort 4* (Hotellstandard: 4 stjerner)

Melton Beach Sharm El Sheikh ett utsökt lyxhotell i Röda havet, idealiskt beläget i halvön. En helt ny värld bort från vardagen, ett paradis som omfattas av den rikaste blandningen av sällsynta korall...
Old Vic Sharm Resort 3*

Old Vic Sharm Resort 3* (Hotellstandard: 3+ stjerner)

3+ stjärniga Old Vic Sharm Resort i Sharm el Sheikh erbjuder närhet till livliga Naama Bay och fantastiska Röda Havet. Detta familjevänliga hotell ligger nära Röda Havet och den härliga sandstranden...
Royal Albatros Moderna 5*

Royal Albatros Moderna 5* (Hotellstandard: 5 stjerner)

Albatros Resort ligger ved stranden og har flere innbydende utendørsbasseng med utsikt over de gylne strendene i Nabq-bukten Hotellet Hotellområdet er omringet av en frodig hage som strekker seg hel...
The Mövenpick Resort Sharm El Sheikh 5*

The Mövenpick Resort Sharm El Sheikh 5* (Hotellstandard: 5 stjerner)

Mövenpick Resort Sharm El Sheikh har en unik position högt över Naama Bay med panoramautsikt över bukten. Hotellet är omgiven av fem privata stränder med varmt turkos vatten och färgglada fiskar. Anlä...
Tivoli Hotel med all inclusive 3*+

Tivoli Hotel med all inclusive 3*+ (Hotellstandard: 3+ stjerner)

Koselig hotell i Hadaba med gratis skyttelbuss til strand. Hotellet Koselige Tivoli Hotel ligger i Hadaba, og fra hotellet går det gratis skyttelbuss til den private stranden, som ligger 10 minutt...