Ras Al Khaimah

En times kjøring nord for Dubai ligger emiratet Ras Al Khaimah, ved de fine strendene i Den persiske gulf

Ras al Khaimah er mindre og roligere enn Dubai, og ligger i vakre naturomgivelser, mellom majestetiske fjell og det asurblå havet. Destinasjonen passer alle som ønsker en avslappende ferie på fantastiske, barnevennlige strender, med muligheter for aktiviteter som golf, vannsport, sykling, klatring samt dykking og snorkling i verdensklasse. På havbunnen ligger spennende skipsvrak, og koraller som tiltrekker seg fisker i alle regnbuens farger. I Ras Al Khaimah nyter man velgjørende dager på stranden, og nydelig mat som serveres i hotellets buffeer. Vi anbefaler å bestille all inclusive eller halvpensjon.

Dagsutflukt til Dubai
Under oppholdet bør man få med seg en dagsutflukt til den pulserende storbyen Dubai for utmerket shopping og uteliv med utallige barer, diskoteker og nattklubber. Ras Al Khaimah ligger kun én times biltur unna Dubai. 

Nedenfor vises de billigste reisene først.

Send forespørsel

Finner du ikke pris på reisen du ønsker? Send gjerne en mail til: og du vil motta et tilbud snarest mulig.

Send forespørsel

Praktisk info

Før du reiser til Ras Al Khaimah anbefaler vi å lære litt om Emiratene, noe som er en viktig del av reiseopplevelsen. Man bør være inneforstått med at norske lover og kultur ikke alltid er samsvarende med andre lands lovverk og kultur.

Temperatur og klima i Ras Al Khaimah
Ras Al Khaimah har et tørt, tropisk ørkenklima. I september-november og mars-mai er været i Dubai som rundt Middelhavet på sommertid. De varmeste månedene er juli og august. Da er dagstemperaturen rundt 40 grader, mens temperaturen om kvelden er rundt 30. Desember, januar og februar er de kjøligste månedene, og minner om en solrik norsk sommer, med 17-27 grader. Gjennom året varierer badetemperaturene mellom 21 og 33 grader.

Ras Al Khaimah om sommeren
Som spesialister på Ras Al Khaimah og Emiratene tilbyr 1001 Natt Reiser turer til Emiratene hele året, til og med om sommeren. Selv om temperaturen er høy om sommeren, er det mye som gjør Ras Al Khaimah attraktivt også på denne årstiden. Først av alt er prisene betraktelig redusert. Overalt i Ras Al Khaimah er det aircondition; i taxier, shoppingsentre og hoteller. Mange svømmebassenger er temperaturstyrte og nedkjøles om sommeren. I mai, juni og september er temperaturen cirka 37-38 grader om dagen, og 24-27 grader om kvelden. Dette er den beste perioden å nyte stabilt sommervær.

Juli og august er de varmeste månedene, og da kan man tilrettelegge dagene slik at man kan besøke shoppingsentre og gjøre innendørsaktiviteter i løpet av dagen, og heller oppholde seg utendørs om kveldene. I Ras Al Khaimah er det mange vannparker og muligheter for diverse vannaktiviteter, som passer bra å benytte seg av om morgenen.

Ramadan og Eid
Den hellige fastemåneden Ramadan er en unik måte å oppleve landets kultur, religion og hvordan fastemåneden går for seg. Ramadan begynner rundt 6. mai i 2019, og 23. april i 2010. Under ramadan gjelder spesielle regler, også for landets gjester. Man bør unngå å spise, drikke og røyke offentlig utenfor hotellområdet mellom soloppgang og solnedgang, dvs. mens alle muslimer faster. I denne perioden kan det hende at restauranter (unntatt hotellrestaurantene), butikker og kontorer holder stengt på dagtid, og at det meste går litt langsommere enn vanlig. Etter solnedgang tiltar aktivitetene overalt i byen, og restauranter og butikker holder åpent til langt utover kvelden. Alkohol serveres oftest kun til ikke-muslimer mellom kl. 19.00 og 02.00 på hotellene. Diskotek og nattklubber holder også stengt under fasten, og enkelte serverer ikke alkohol i det hele tatt under ramadan. Ferie i Emiratene under Ramadan er en spennende og annerledes opplevelse, og anbefales dersom du kan avfinne deg med hvordan fasten praktiseres.

Alder
Reisende under 18 år må være i følge med voksne. Barn under 12 år som reiser med to voksne betaler barnepris.

Alkohol
På mange av hotellene serveres alkohol, men vær oppmerksom på at det i lokale lover er forbudt å servere alkohol visse dager i året. Som gjest har du ikke krav på rabatt eller erstatning hvis dette skulle inntreffe under ditt besøk. Alkoholen som serveres på hotellene er relativt dyr, så det kan lønne seg å kjøpe med eget fra taxfree i forkant. Restauranter utenfor hotellene serverer ikke alkohol.

Ambassader
Den norske ambassaden i Emiratene:
Hamdan Street, Al Masaood Tower 10th floor
P.O. Box 47270, Abu Dhabi, United Arab Emirates
Tlf : (+971)-2-621-1221
Fax: (+971)-2-621-3313
E-post: emb.abudhabi@mfa.no
Hjemmeside: http://www.norway.ae/Norsk/emirater/


De Forente Arabiske Emiraters ambassade i Norge: 
Bygdøy allé 78, 0268 Oslo
Tlf: (+47) 22 12 24 22, e-mail: osloemb.info@mofaic.gov.ae

Arabisk kultur
Kulturen i Emiratene har røtter i arabisk-islamsk tradisjon. De lokale innbyggerne kler seg i tradisjonelle hvite kjortler med et hvitt tørkle på hodet, som er et behagelig antrekk i varmen. Tradisjonelle sportsaktiviteter er blant annet jakt med falk, kamelkappløping og kappseiling med tradisjonelle båter.

Bekledning
På stranden og ved bassengområdene er det helt ok med strandklær som badedrakt og bikini, men toppløs soling og bading er ikke godtatt. Når man ikke er på hotellet, er det vanlig å gå mer tildekket, og da unngår man uønsket oppmerksomhet. I Abu Dhabi og Fujairah er det litt mer konservativt enn i Ras Al Khaimah. På restauranter, nattklubber og diskotek er det vanlige finklær som gjelder. På tur ut i ørkenen og på andre naturutflukter anbefales shorts og t-skjorte.

Depositum
Ved innsjekking på hotell i Emiratene betales et depositum, enten kontant eller med visakort. Beløpet varierer fra hotell til hotell, men blir uansett refundert ved utsjekking.

Elektrisitet
Adapter er nødvendig, og fås kjøpt i dagligvarebutikker. Britisk standard med tre hull 220/240 V, 50Hz.

De forente arabiske emirater
De forente arabiske emirater er en republikk som består av de syv statene (emiratene) Dubai, Abu Dhabi, Sharjah, Ajman, Um Al Qaiwain, Ras Al Khaimah og Fujairah. Emiratene har ca 9,4 millioner innbyggere, hvorav kun 15-20% er lokalbefolkning. Majoriteten av befolkningen er arbeidsinnvandrere fra India og andre land i Asia. Abu Dhabi er hovedstaden og har 2,5 millioner innbyggere. Dubai har ca. 2,1 millioner innbyggere og er det nest største av de syv emiratene. De forente arabiske emirater grenser til Oman og Saudi Arabia.

Helligdager
Emiratenes helligdag er fredag. Arbeidsuken er derfor fra søndag til og med torsdag. Nasjonaldagen er 2. desember.

Hoteller
- Når man reiser med barn, er det i utgangspunktet basert på at barnet deler seng med foreldrene. I hotellbeskrivelsene står det om ekstraseng for barn er inkludert i prisen. Er ekstraseng ikke inkludert, kan dette betales direkte i resepsjonen ved innsjekking. Pris varierer fra 150 AED til 400 AED per natt avhengig av hotell og sesong. Barn under 3 år får gratis babyseng.
- Hotellrommene blir ryddet og rengjort daglig.
- De fleste hotellrom i Ras Al Khaimah har store vinduer, og ikke nødvendigvis balkong.
- Noen hoteller har egne hotellrom for røykere, mens andre hoteller har kun røykfrie rom.
- Hotellrommene har gratis kaffe, te, sukker og vannflasker, og suppleres ved rengjøring av rommet.
- Badebleie er påbudt for babyer ved bading i basseng.

Internett
Internett er tilgjengelig i ulik grad på de forskjellige hotellene. I hotellbeskrivelsene oppgis hva som gjelder for hvert hotell. Hotellrommene har enten tilkobling eller trådløst nettverk, gratis eller mot betaling. Mange hoteller har gratis Wifi i fellesområdene.

Mat & drikke
I Emiratene finnes et stort utvalg av restauranter fra alle verdenshjørner, og spesielt er indisk og arabisk mat utbredt. Det er store prisforskjeller avhengig av om man spiser på hotellet eller en restaurant utenfor.

Mobiltelefon
Norske mobiltelefoner virker utmerket i Emiratene, men det kan bli meget kostbart. Vi anbefaler å benytte skype via internett, eller å kjøpe et lokalt simkort. Det finnes i dagligvarebutikker og på alle shoppingsentre. Simkort fra leverandøren som heter ”du” er et av de beste. Landskode: +971 +nummer

Narkotika
Besittelse, bruk eller smugling av illegale narkotiske stoffer og visse legemidler klassifisert som narkotiske preparater er forbudt og kan medføre strenge straffer.

Pass og visum
Norske statsborgere trenger ikke å søke visum på forhånd. Visum fås gratis på flyplassen i Dubai, og gjelder i 30 dager inkl. ankomst- og avreisedag. Pass må ha gjenværende gyldighet på mer enn 6 måneder etter avreise fra De Forente Arabiske Emiratene. Israelske statsborgere kan bli nektet innreise.

Shopping
I Dubai og Ras Al Khaimah finnes supermoderne shoppingsentre med eksklusive merkebutikker og livlige markeder (souker) hvor man kan gjøre gode kupp. Sko, klær og elektronikk lønner det seg å kjøpe med hjem. Pruting gjelder kun når man handler i markeder, enten det er gull eller andre varer. De fleste butikker i shoppingsentre stenger kl. 22.00, og sommeren er sesongen for mest rabatter og tilbud. Det kan være meget befriende å besøke shoppingsentre på dagen, da det er forholdsvis tomt for mennesker. Velger du å ta handleturen på kvelden, forstår du raskt hvorfor det stadig åpnes nye shoppingsentre i Dubai. På kvelden er det nemlig fullt av mennesker, og spesielt i helgene. Dubai taxfree har et godt utvalg og hyggelige priser.

Språk
Arabisk er det offentlige språket, mens engelsk, hindi og urdu er svært utbredt.

Taxi og transport
Flyet lander i Dubai. Transport fra flyplassen til hotellene er inkludert i reisen du bestiller med 1001 Natt Reiser. Skal du utforske byen, er taxi er det enkleste fremkomstmiddelet. Minimumsbeløpet per tur er 10 AED (ca. 25 kr), og det er taksameter som viser turens pris. Det er normalt å runde opp til nærmeste Dirham, slik at taxisjåføren får litt tips.

Tidsforskjell
Sommertid: Norsk tid + 2 timer. Vintertid: Norsk tid + 3 timer.

Tips
Det er vanlig (men ikke obligatorisk) å tipse bagasjebærerne ved inn- og utsjekking, samt annet serviceytende personal man er fornøyd med. Til sjåføren som henter deg på flyplassen, eller kjører deg fra et hotell til et annet er det vanlig å gi tips. På restauranter gir man som regel rundt 10% av regningen i tips.

Tollbestemmelser
Klikk her for å lese mer...

Valuta og kredittkort
I De Forente Arabiske Emirater benyttes myntenheten Dirham, med valutakode AED. DHS er også en vanlig forkortelse. 1 AED er ca 2,3 NOK (august 2018). Kortautomater er utbredt men det lønner seg å ha med kontanter.

Vaksinasjoner
Det er ingen vaksinasjonskrav.

Vann
Man drikker kun vann på flaske, ikke fra springen. En 1,5 l flaske vann koster ca. 3 kr i dagligvarebutikk.

Mer om Ras Al Khaimah

Opplev mer av Ras Al Khaimah
En rundtur i Ras Al Khaimah byr på spennende kultur og historie. Det kan være artig å ta turen innom Al Jazirah Al hamra, som er en spøkelsesby ved kysten. Der livnærte innbyggerne seg av perlefiske på 1800-tallet, men de siste innbyggerne forlot byen på 1960-tallet. På 1500-tallsfestningen Dhayah Fort og National Museum of Ras Al Khaimah får man et innblikk i emiratets 7 000-årige historie. Det er også gode shoppingmuligheter i Ras Al Khaimah, og de fleste restaurantene ligger på kjøpesentrene. Besøk f.eks. byens livlige basarer, og Manar Mall som er et moderne bygg med over hundre butikker.

Ras Al Khaimah er kjent for for sine gode muligheter for klatring, vandring og sykling. Her finnes Emiratenes høyeste fjelltopp, fantastiske golfbaner og muligheter for vannsport. Ved emiratets kritthvite strender kan du prøve en rekke typer av vannsport som paraseiling, snorkling og dykking, wakeboard og seiling. Ved Challenging Adventure Center finnes naturaktiviteter som klatring, seiling, kajakkpadling og mountainbike. For den som liker fart og spenning, anbefales emiratets fremste gokartbane RAK Track.

Ras Al Khaimah for barnefamilier
Ras Al Khaimah er et utmerket reisemål for barnefamilier. Emiratet ligger ved kysten og har lange sandstrender med klarblått, varmt vann. Vi anbefaler et besøk i temaparken Iceland Water Park, som gjenspeiler et islandskap. I vannparken finnes bl.a. verdens høyeste kunstige vannfall og gigantiske vannsklier. 

Kart

Hotell

DoubleTree by Hilton 4*

DoubleTree by Hilton 4* (Hotellstandard: 4 stjerner)

Byhotell i Ras Al Khaimah, med takbasseng med bassengbar, spa-senter, og gratis skyttelbuss til søsterhotellet hvor det er strand, bassenger og barneklubb. Hotellet Hotellet Double Tree by Hilton lig...
Marjan Island Resort & Spa 5*

Marjan Island Resort & Spa 5* (Hotellstandard: 5 stjerner)

5-stjernershotell ved havet i Ras Al Khaimah, med egen strand og et stort, innbydende utendørsbasseng. Hotellet har moderne rom med balkong, gratis WiFi, samt et variert utvalg av restauranter og frit...