Praha

En storbyferie til herlige Praha byr på god mat og drikke, vakker arkitektur, interessante museer og spennende musikkopplevelser.

Send forespørsel

Finner du ikke pris på reisen du ønsker? Send gjerne en mail til: og du vil motta et tilbud snarest mulig.

Send forespørsel

Om Praha

Tsjekkias hovedstad Praha ligger vakkert til ved elven Moldau, som deler byen i to. Det er flere broer som binder byen sammen, men Karlsbroen er den mest kjente. Det er en fornøyelse å spasere i den gamle bydelen og over den berømte Karlsbroen. På broen er det en livlig stemning med gatemusikanter, kunstnere, selgere og turister.

Praha regnes som en av Europas vakreste storbyer, og rundt i byen kan man observere bygninger i gotisk-, romansk, barokk-, renessanse-, og moderne byggestil. Den gamle bydelen er godt bevart, og det er fascinerende å bare spasere rundt i gatene og beundre arkitekturen. De trange gatene og bygningene i alle ulike stiler skaper et spennende bybilde. I de gamle bydelene er det fullt av små butikker og gateselgere, og prisnivået er litt lavere enn i Norge.

Severdigheter i Praha
Karlsbroen er den mest kjente broen over Moldou, 520 meter lang og bygget i gotisk stil. Oppe på klippen i Hradčany ligger Praha-borgen som anses å være det største bevarte slottsområdet i verden. Her ligger blant annet Sankt Vitus-katedralen, lekemuseet Hracek, kongelige hager og det kongelige palasset. På Gamlebyens torg ligger flere historiske bygninger. Noen av disse er den hvite St. Nikolaus-kirken, gotiske Lady´s Church (Tyn Chruch), barokkpalasset, Stenklokken og Kinsky-palasset i rokokko, sammen med flere fargerike hus i gotisk og romansk stil. Ved torget ligger Gamlebyens rådhus med den astronomiske klokken med opprinnelse fra 1500-tallet. Hver hele time når klokken slår, viser de tolv apostlene seg i hver sin luke og snurrer rundt. I nye bydelen ligger Vaclav-plassen, et boulevardlignende torg, med blant annet det kjente Nasjonalmuseet og operaen.
Pass også på å besøke noen av ølbryggeriene som finns i Praha eller rett utenfor. Mange har hyggelige barer og suvenirbutikker tilknyttet bryggeriene.

Restauranter i Praha
Praha har et stort utvalg av restauranter, både med lokale og internasjonale kjøkken, med relativt lave priser sammenlignet med Norge. Den tsjekkiske maten består framfor alt av kjøttbaserte retter, kraftige gryter og fritert mat. Typiske tsjekkiske retter er skivede melboller, knedliky, som spises med stekt svinekjøtt og kål. Kål spises det mye av, enten i form av surkål eller fersk kål. Tsjekkia er også kjent for sine gode oster.

Uteliv
For ølelskere er Praha rette byen å reise til. Her finnes puber overalt, og tsjekkerne er dyktige til å framstille både lyst og mørk øl. Serveringen fungerer omvendt i Tsjekkia, og bartenderen setter fram en ny øl så fort du har litt igjen av den gamle. Du må nemlig si ifra når du ikke ønsker mer. Praha et livlig uteliv med mengder av nattklubber, jazzklubber, rockebarer. Spesielt rundt Vaclav-plassen og Karlsbroen finner ligger mange populære utesteder.

Kart

Hotell

Hotel Don Giovanni

Hotel Don Giovanni

Hotel Don Giovanni Prague ligger ved siden av Zelivskeho T-banestasjon (på linje A), og derfra kommer du deg til gamlebyen på 5 minutter. Hotellet har et spa, og hver morgen kan du forsyne deg av den...
Hotel Duo

Hotel Duo

Hotellet Hotel Duo tilbyr overnatting i Praha for forretningsreisende og fritidsreisende, bare 200 meter fra Střižkov tunnelbanestasjon. T-banen tar deg til sentralbanestasjonen innen 17 minutte...
Hotel International

Hotel International

Hotel International Prague ligger i et stilfullt boligområde i amerikansk art deco-stil, rett overfor Podbaba trikkeholdeplass. Praha sentrum ligger 2 km unna, og tunnelbanestasjonen Dejvická k...
Orea Hotel Pyramida

Orea Hotel Pyramida

Orea Hotel Pyramida ligger en 10-minutters spasertur fra Praha slott, og tilbyr badstue, solsenger og gratis adgang til et innendørsbasseng og et treningssenter. Du kommer deg til sentrum på 15 minutt...