Ørkenhotell

Lev deg inn i den ekte 1001 Natt-stemningen! Eksotisk ørkenhotell kombinert med by og strand i Abu Dhabi og/eller Dubai vil gi deg den optimale smaken av arabisk eventyr.
Unike, luksuriøse og stemningsfulle ørkenopplevelser kan kombineres med storby og strandliv i Abu Dhabi og Dubai. Lev deg inn i den ekte 1001 Natt-stemningen! Ørkenhotell kombinert med by og strand i Abu Dhabi og/eller Dubai vil gi deg den optimale smaken av arabisk eventyr. Opplev luksus i ørkenen, hvor du bor i en fredlig arabisk atmosfære som gjør godt for kropp og sjel.

Send forespørsel

Finner du ikke pris på reisen du ønsker? Send gjerne en mail til: og du vil motta et tilbud snarest mulig.

Send forespørsel

Praktisk info

Aktiviteter og utflukter
For å få mest mulig ut av ditt opphold i ørkenen, bør du gå innom aktivitetssenteret på ørkenhotellet ditt. Her kan du få informasjon om aktiviteter og utflukter som arrangeres i regi av hotellet.
  
Alkohol
På ørkenhotellene serveres alkohol, men vær oppmerksom på at det i hht. lokale lover er forbudt å servere alkohol visse dager i året. Som gjest har du ikke krav på rabatt eller erstatning hvis dette skulle inntreffe under ditt besøk. Alkoholen som serveres på hotellene er relativt dyr, så det kan lønne seg å kjøpe med eget fra taxfree i forkant.
 
Depositum
Ved innsjekking på hotell i Emiratene betales et depositum, enten kontant eller med visakort. Beløpet varierer fra hotell til hotell, og blir refundert ved utsjekking.
 
Elektrisitet
Adapter er nødvendig, og fås kjøpt i dagligvarebutikker. Britisk standard med tre hull 220/240 V, 50Hz.

Ørkenhotell
-  Når man reiser med barn, er det i utgangspunktet basert på at barnet deler seng med foreldrene. I hotellbeskrivelsene står det om ekstraseng for barn er inkludert i prisen. Er ekstraseng ikke inkludert, kan dette betales direkte i resepsjonen ved innsjekking. Pris varierer fra 150 AED til 400 AED per natt avhengig av hotell og sesong. Barn under 3 år får gratis babyseng. 
- Hotellrommene blir ryddet og rengjort daglig.
- Noen hoteller har egne hotellrom for røykere, mens andre hoteller har kun røykfrie rom.
- Hotellrommene har gratis kaffe, te, sukker og vannflasker, som suppleres ved rengjøring av rommet.
- Badebleie er påbudt for babyer ved bading i basseng.
- Ørkenhotellene er moderne og har bra fasiliteter, men har ingen matbutikker eller apotek, så det er lurt å ha med seg medisiner og lignende man har behov for under oppholdet.
 
Internett
Internett er tilgjengelig i ulik grad på de forskjellige hotellene. I hotellbeskrivelsene oppgis  hva som gjelder for hvert hotell. Hotellrommene har enten tilkobling eller trådløst nettverk, gratis eller mot betaling. De fleste hoteller har gratis WiFi i fellesområdene.
 
Mat
På ørkenhotellene finnes et utvalg av restauranter, men det kan være lurt å ha med seg litt ekstra snacks, frukt og annet man har behov for under oppholdet.

Mobiltelefon
Norske mobiltelefoner virker utmerket i Emiratene, men det kan bli meget kostbart. Vi anbefaler å benytte Skype via Internett.
 
Narkotika
Besittelse, bruk eller smugling av illegale narkotiske stoffer og visse legemidler klassifisert som narkotiske preparater er forbudt og kan medføre strenge straffer.
  
Språk
Arabisk er det offentlige språket, mens engelsk, hindi og urdu er svært utbredt.
 
Temperatur og klima i Emiratene
Emiratene har et tørt, tropisk ørkenklima. Den varmeste perioden er mellom juni og september, hvor det er mellom 37-45 grader. Desember til mars er de kjøligste månedene, og vil oppleves som en god norsk sommer, med 17-25 grader. Badetemperaturene er da som på sitt beste i Norge. Alle hotell, shoppingsentre, restauranter, taxier o.l. har aircondition. Solbriller, høy solfaktor, solhatt/caps anbefales.

Transport
Flyet lander i Dubai. Privat transport fra flyplassen til hotell og videre til ørkenhotell er inkludert i reisen du bestiller med 1001 Natt Reiser.
 
Tidsforskjell
Sommertid: Norsk tid + 2 timer. Vintertid: Norsk tid + 3 timer.
 
Tips
Det er vanlig (men ikke obligatorisk) å tipse bagasjebærerne ved inn- og utsjekking, samt annet serviceytende personal man er fornøyd med. Til sjåføren som henter deg på flyplassen, eller kjører deg fra et hotell til et annet er det vanlig å gi tips. På restauranter gir man som regel rundt 10% av regningen i tips.
 
Valuta og kredittkort
I De Forente Arabiske Emirater benyttes myntenheten Dirham, med valutakode AED. DHS er også en vanlig forkortelse. 100 AED er ca 170 NOK (Juli 2013).

Om hoteller

Ørkenhotellet Bab Al Shams er omgitt av fascinerende ørken på alle kanter, mens Desert Islands Resort & Spa by Anantara på Sir Bani Yas ørkenøy har vakker usikt over Persiabukten.

Bab Al Shams Desert Resort & Spa
Vi har valgt 5-stjernershotellet Bab Al Shams Desert Resort & Spa som ligger ca. 45 minutter fra Dubai, og 1 time fra Abu Dhabi. Hotellet er bygget som en gammel tradisjonell emiratisk festning, med ekte arabisk stemning, midt i den tidløse ørkenen. Alle detaljene er på plass, og man "svever" bort fra hverdagen. En magisk solnedgang blant fargerike puter og arabiske lamper på den hyggelige orientalske takterrassebaren er verdt å få med seg. Prøv ut noen av hotellets flotte restauranter, men sørg også for å oppleve en helaften med levende musikk og orientalsk underholdning på Al Hadheera. Det vil gi deg den perfekte stemningen som hører hjemme i Arabia. Her er det et stort utendørs kjøkken og en stor buffé hvor man forsyner seg av de lekreste arabiske delikatesser. Om dagen kan du slappe av i det store bassenget og unne deg litt luksus i det herlige spa-senteret - ja dette er ekte 1001 natt!

Desert Islands Resort & Spa by Anantara
Det andre ørkenhotellet vi tilbyr er Desert Islands Resort & Spa by Anantara på øyen Sir Bani Yas rett utenfor kysten av Abu Dhabi. Dette luksushotellet ligger 4 timers kjøring fra Dubai og 2,5 timer fra Abu Dhabi. For å komme seg til øyen tar man båt, og etter en liten kjøretur på øyen er man framme i den koselige resepsjonen. Hotellommene har store balkonger med herlige solsenger og fin utsikt. Det er et rikt dyreliv på øyen, og man kan se ulike typer gaseller, struts, påfugler, kaniner, geparder og til og med sjiraffer som vandrer fritt. Hotellet har et stort lekkert basseng med utsikt over havet, barne- og tenåringsklubb, tennisbane, treningsrom, spa, og et utvalg av eksklusive stemningsfulle restauranter og kafeer. Bli med på spennende aktiviteter som dykking og snorkling, kajakkpadling, sykkelturer, ørkenvandring og safari for å utforske øyen og oppleve dyrene på nært hold.

Tilal Liwa Hotel - Madinat Zayed
Tilal Liwa Hotel er et fantastisk 4-stjerners hotell ideelt plassert i utkanten av Rub Al Khali, ved siden av Camel Race Track, kort avstand fra Madinat Zayed. På dette fantastiske hotellet kan gjestene nyte et uberørt ørkenlandskap omgitt av sanddyner. Panoramautsikt over Rub al Khali-ørkenen kan beundres fra evighetsbassenget og solterrassen.

Kart

Hotell

Bab Al Shams Desert Resort & Spa 5*

Bab Al Shams Desert Resort & Spa 5* (Hotellstandard: 5 stjerner)

Dubai og/eller Abu Dhabi kan kombineres med et av våre luksuriøse ørkenhotell. Bab Al Shams Desert Resort & Spa er et luksuskompleks bygget som en tradisjonell festning, midt i Dubais ørken. Her vil d...
Tilal Liwa Hotel - Madinat Zayed 4*

Tilal Liwa Hotel - Madinat Zayed 4* (Hotellstandard: 4 stjerner)

Hotellet er en fredfull oase i ørkenen, med innbydende svømmebasseng, restauranter, gym og delikate rom. Opplev en unik stemning, og følelsen av å være med på et ekte ørkeneventyr! Hotellet Tilal Liw...