Marriott Mena House Cairo (Historisk) 5* (Hotellstandard: 5 stjerner)

Marriott Mena House Cairo (Historisk) 5*

Elegant og historisk luksushotell fra 1869, med flotte detaljer og innredning, i skyggen av pyramidene. Hotellet har 5-stjerners fasiliteter, et stor utvalg av lekre restauranter og kafeer. Det perfekte stedet å starte din reise i Egypt!

Hotellet
Hotellet har fantastisk utsikt over de fascinerende pyramidene som kun ligger kun 700 meter unna. Hotellets flotte hager, gjør så man merker lite til at man er midt i en storby. På dette unike og luksuriøse hotellet kan du leve deg inn i historien. Mena House hotell har vært et av de mest populære hotellene i Egypt gjennom tidene, og har siden 1869 huset konger, keisere og statsoverhoder. Prins Albert Victor av Wales, Winston Churchill, Kong Farouk av Egypt, President Richard Nixon, Agatha Christie, Roger Moore, Cecil B. DeMille, Charlton Heston, Frank Sinatra og Charlie Chaplin har også bodd her.

 

Rommene

Marriott Mena House Cairo har 498 store rom, som er møblert i en tradisjonell arabesque stil. Alle rom har balkong, og separat badeværelse i marmor med badekar. Rommene har også luftkondisjonering, mini-bar, satellit-TV, hårføner, telefon, 24 timers romservice. WIFI er tilgjengelig mot tillegg. Gjesterommene ligger i den nye hagebygningen, mens resepsjonen, restaurantene og kafeene ligger i selve palasset.

Restauranter og barer
Mena House har et godt utvalg av spennende restauranter: Moghul Room som tilbyr det ypperste av indiske kokkekunster, Khan el Khalili, oppkalt etter den berømte basaren i Kairo, som serverer både egyptisk og internasjonale retter, og er åpen 24 timer i døgnet. Restauranten Al Rubayyat ble bygget i 1869, og var opprinnelig en jakthytte. Det er et fantastisk rom å spise i, hvor klassiske retter blir servert til live underholdning hver kveld. The Greenery er en middelhavsrestaurant som tilbyr buffé til frokost og middag. For snacks og forfriskninger kan man benytte kafeen Oasis ved bassenget. Hotellet har også flere barer; Sultan lounge hvor man kan nyte drinker med utsikt til pyramidene. Mamlouk bar er åpen fra 17.00 til 02.00. Eller så kan man avslutte kvelden i Saddle disco eller Abu Nawars nattklubb, begge åpne til 02.00.

Beliggenhet
Hotellet ligger en 30-45 minutters kjøretur unna sentrum av Kairo, og 45 minutter unna flyplassen.

Barn
Maks to barn opp til 8 år kan dele rom med foreldre med maks en ekstra seng. Maks 2 voksne per rom. Ikke mulighet for ekstraseng for voksne.

Hotellet selges hovedsakelig som del av en pakke, men kan også bookes separat. Dersom du ønsker en skeddersydd reise, kan du sende en e-post med dine ønsker til post@1001nattreiser.no  

Informasjon

Generell informasjon om hoteller i Egypt
 
Hotellrommene
Noen hoteller har egne hotellrom for røykere, mens andre hoteller har kun røykfrie rom. På hotellrommene er det satt fram gratis kaffe, te, sukker og vannflasker. Dette suppleres ved rengjøring av rommet. Alle hoteller tilbyr et utvalg av gratis toalettartikler, og enkelte hoteller har tøfler og badekåpe. Hotellrommene blir ryddet og rengjort daglig. Innholdet i minibaren koster ekstra.

Deling av hotellrom
I følge egyptisk lov kan man ikke dele rom med egyptiske statsborgere av motsatt kjønn, om man ikke er gift. 
 
Oppgradering av rom
I våre tilbud har vi satt opp enkle romkategorier, men det er mulighet for oppgradering til større rom eller suiter.


Ekstraseng
Når man bestiller hotellrom med barn, er dette basert på at barnet deler seng med foreldrene. I hotellbeskrivelsene står det om ekstraseng for barn er inkludert i prisen. Er ekstraseng ikke inkludert, betales dette direkte i resepsjonen ved innsjekking. Pris varierer fra 150 AED til 400 AED per natt avhengig av hotell og sesong. Barn under 3 år får gratis babyseng.

Badebleier
Babyer/små barn må ha på badebleie ved bading i basseng.
 
Elektrisitet
220 volt. Adapter er ikke nødvendig.

Internett
Internett er tilgjengelig i ulik grad på de forskjellige hotellene. I hotellbeskrivelsene oppgis  hva som gjelder for hvert hotell. Hotellrommene har enten tilkobling eller trådløst nettverk, gratis eller mot betaling. Mange hoteller har gratis WiFi i fellesområdene.
 
Tips
Lønningene i Egypt er generelt lave, og er ofte basert på at ansatte får tips i tillegg til lønn. Det er lurt å ha 5 og 10 pundsedler tilgjengelig for å tipse diskret til de som er behjelpelige under ferien. Det er vanlig å betale tips til lokalguider, sjåfører, servitører, renholdspersonell på hotell og bagasjebærere. Reiselederne kan samle inn tips per person som blir fordelt til de ansatte på hotellet, båten, guider, sjåfører etc.

Bekledning
Egypt er et muslimsk land og egyptere går som regel konservativt kledd. På stranden og ved bassengområdene er det helt ok med strandklær som badedrakt og bikini, men toppløs soling og bading anbefales ikke. Når man ikke er på hotellet, er det vanlig å gå mer anstendig kledd, og da får man også mer respekt. På noen av utfluktene må man dekke til skuldre og knær, og det anbefales å ha gode sko.

Kart