Marrakech

En reise til Marrakech byr på et ekte eventyr fra 1001 Natt! Her opplever du spennende kultur, verdens mest interessante basarområde, trendy butikker, lounger og restauranter av god kvalitet, til en rimelig pris.

Information

Til vores skræddersyede pakker til Maldiverne, Egypten, Bali og Oman, besøg destination sider.

Om Marrakech

1001 Natt
Marrakech ligger vakkert til ved foten av Atlasfjellene, og her venter en magisk stemning og en autentisk og godt bevart kultur. Denne fargerike eventyrbyens sentrum er Djemaa El-Fna, som ligger innenfor den rosa bymuren. I basarene på dette livlige torget, samles blant annet gatemusikere, teppeselgere, slangetemmere, akrobater, fortellere, kunstnere. Her får du garantert en spennende dag, med den virkelige 1001 Natt-stemningen og ekte Marokkansk kultur. Ved solnedgang forandres hele plassen til en stor uterestaurant med akrobatiske show, musikere og dansere.

Livlige markeder og den gamle bydelen
I den gamle bydelen (Medinaen) som ligger innenfor bymurene preges bybildet av sterke farger og smale gater og smug, med markeder på alle sider, overfylte med varer. Byvandring i disse labyrintene er en eksotisk opplevelse. Her er et livlig brus, hvor ekkoet av intensive forhandlinger og krydderdufter fyller luften. I disse basarene selges det meste av tradisjonelt håndverk. Sammarine, er kanskje en av de mest interessante basarene i Marokko. I dens ganger er både berbiske og arabiske håndverkere samlet, som alle har stand med blant annet flotte lysestaker, keramikk og lamper. På andre steder i byen finner du andre markeder med sine egne spesialiteter. I souken Attarine selges imponerende kopperhåndverk i alle nyanser. Litt lenger bort holder garvere og fargerier til, som produserer håndlagede skinnprodukter.

Du kan også beundre den arkitektoniske skjønnheten i de gamle nordafrikanske bydelene gjennom å besøke en av hagene (riads) som finnes i midten av de små orientalske palassene, eller gjennom å begi deg til Ménara, en stor hage ved byens symbolske dam.

Moderne Marrakech
Marrakech er en kulturminnesby som har ivaretatt sin kultur, samtidig som byen er under sterk utvikling. Man trenger bare å gå utenfor bymurene for å befinne seg i det moderne Marokko. Ville Nouvelle er en moderne bydel med brede og rene gater, fasjonable restauranter og nye kjøpesentre. Guéliz- og Hivernage-kvarterene byr på moderne infrastruktur, luksusbutikker og internasjonale kleskjeder så vel som brede, luftige avenyer- alt i tråd med Marrakechs orientalske karakter. Marrakech anses av mange som et insted for Europas jetsettere, derfor er det et rikt utvalg av moderne lounger og restauranter.

I 2016 var Marrakech vertsby for FNs klimamøte i kampen mot klimaforandringene. Det er en erkjennelse av byens internasjonale betydning og kapasitet til å huse et slikt arrangement. I Marrakech arrangeres flere festivaler, og hvert år i desember holdes en internasjonal filmfestival her.

Kart