Marokko

Gjestfrie Marokko byr på en godt bevart kultur, spennende shopping og en unik blanding av gammelt og nytt.
Marokko er definitivt et land vent mot framtiden som har lyktes å bevare sine tradisjoner og øke sin kulturarv. Landets besøkende får oppleve en eksotisk kultur, preget av både vestafrikanske, franske og arabiske tradisjoner. Dette allsidige landet byr på moderne badebyer med luksuriøse hotellområder og trendy gourmetrestauranter. Man kan også gå på oppdagelsesferd i mystiske eventyrbyer med trange smug, og spennende basarområder. Marokko fascinerer med sine vakre strender, snødekte fjelltopper og mystiske ørkenlandskap. Prøv tradisjonsretter som tangine, lam i flere varianter og interessante couscous-retter. Marokko var tidligere en fransk koloni, noe som har satt sitt preg på blant annet kafé- og matkulturen, som turister kan nyte  til marokkanske priser!

Livlige markeder og spennende shopping
I de gamle bydelene dominerer sterke farger og smale gater og smug, med markeder på alle sider, overfylte med varer. Byvandring i disse labyrintene er en eksotisk opplevelse. Her er det et livlig brus, hvor ekkoet av intensive forhandlinger og krydderdufter fyller luften.
Det finnes også moderne bydeler med brede og rene gater, fasjonable restauranter og nye kjøpesentre med luksusbutikker.

Klima og natur
Marokko er et fjellrikt land med en solsikker vinter, og en vakker og variert natur. Gjennom nesten hele landet løper Atlasfjellene, som er delt i de tre fjellkjedene Anti-Atlas, Høy-Atlas og Mellom-Atlas. Flere høysletter sørger for at Marokkos gjennomsnittshøyde ligger på hele 800 meter. Helt flatt er det bare ved Middelhavskysten og mot syd hvor Saharas ørken begynner. Her hersker heten og tørken, mens fjellområdene får rikelige mengder med både regn og snø. Langs kysten er det lange, varme somre og korte vintre som aldri blir ordentlig kalde.

Orientalsk mystikk i Marrakech
I den livlige storbyen Marrakech venter en helt spesiell atmosfære, som hentet ut av 1001 natt. Her lever gammelt og nytt side ved side. I bydelen Medina finnes spennende souker som har bevart sin gamle, unike sjarm, mens utenfor gamlebyen er det moderne fasiliteter og infrastruktur. Kombinasjonen av modernitet og tradisjon gir uttrykk for Marokkos sanne styrke uten å være antagonistisk. Som besøkende kan du derfor dra nytte av alle modernitetens fordeler. I Marrakech er det innlandsklima, med varme somre og relativt kjølige vintre. Fra mai til oktober er gjennomsnittstemperaturen 27–37 grader på dagtid. I vinterhalvåret, november – mars, er det som regel varmt på dagtid, med ca. 17–22 grader, men om natten kan temperaturen synke til 6–9 grader.

Sol og bad i Agadir
Badebyen Agadir ligger ved en langgrunn og milelang sandstrand. Med hyggelige uteserveringer og restauranter som tilbyr gourmetmiddager til marokkanske priser, får du en perfekt ferie. Agadir er en herlig blanding av sol og bad, orientalsk kultur og vakker natur. Sydkysten passer utmerket for vinddrevne aktiviteter som seiling, vannski, surfing, kitesurfing og vindsurfing. Hit kommer folk fra hele verden for å surfe. Det er høysesong fra juli til og med september, med en gjennomsnittstemperatur på 26–28 grader på dagtid. Om natten er det rundt 17–18 grader, og i vannet 18–20 grader. Det er også behagelig varmt på våren og høsten, selv om nettene og havet er kjøligere enn om sommeren. Fra mars til mai er lufttemperaturen rundt 23–24 grader og i november ca. 24 grader. Det er lite nedbør året rundt, og i sommermånedene er det minimalt. Om vinteren, fra desember til februar, er temperaturen fremdeles over 20 grader på dagtid, men om natten er det kjølig.

Information

Til vores skræddersyede pakker til Maldiverne, Egypten, Bali og Oman, besøg destination sider.

Agadir

Agadir. Agadir er Marokkos perle, som ligger ved en langgrunn og milelang sandstrand. Med hyggelige uteserveringer og restauranter som tilbyr gourmetmiddager til marokkanske priser, får du en perfekt ferie i Agadir.Les mer

Marrakech

Marrakech. En reise til Marrakech byr på et ekte eventyr fra 1001 Natt! Her opplever du spennende kultur, verdens mest interessante basarområde, trendy butikker, lounger og restauranter av god kvalitet, til en rimelig pris.Les mer