Kypros

Kyrenia, Nikosia og Famagusta
En reise til nord Kypros byr på sol, sjø, restauranter og vakre strender, samt flere historiske severdigheter. Nord-Kypros har flere ”glemte” middelhavsperler å by på, for eksempel Kyrenias berømte hesteskoformede havn, Nikosias storbyliv, samt Famagustas mange museer som blant annet tar for seg venetianernes og ottomanernes tid på øya. Alt dette i omgivelser der tiden tilsynelatende har stått stille.

Severdigheter 
Blant de historiske severdighetene er det særlig Kyrenias festning og Famagustas historiske krypt og slott som skiller seg ut. Nord-Kypros har i mange århundrer vært en sentral del av Middelhavets historiske begivenheter, og er dermed en historisk og kulturell smeltedigel for turister som vil ha en lærerik ferie. Kypros har blant annet vært en del av det bysantinske riket, men også mamelukkene, britene, tyrkerne, venetianerne og korsfarerne har gjort krav på øya.

En rimelig destinasjon med godt klima
Med mer enn 300 soldager i året og et prisnivå langt under lignende destinasjoner, ligger alt til rette for en uforglemmelig ferie. Restaurantprisene ligger for vanligvis på rundt 100 kroner for en treretters middag med øl eller vin til. Den beste tiden å reise er i perioden mars – november, da temperaturene ligger på omkring 18 – 31 grader på dagtid, og opptil 21 grader på nattestid.
 
Den nordlige delen av Kypros har vært ”glemt” siden områdekonflikten mellom Tyrkia og Hellas  på 1970-tallet, da den frem til dét var en svært populær feriedestinasjon. Grensene mellom de to landene har i en periode vært strengt overholdt, men i de senere årene har de blitt åpnet igjen. I dag kan man fritt ferdes mellom de to landene, og dette gjør at turister får muligheten til å oppdage denne fascinerende og unike øya på nytt.

Information

Til vores skræddersyede pakker til Maldiverne, Egypten, Bali og Oman, besøg destination sider.

Praktisk info

Når skal du besøke nord Kypros?
Nord-Kypros har et fantastisk behagelig klima mer eller mindre gjennom hele året. Somrene er tørre og varme, vintrene er milde, korte og med litt regn. Hvis du synes det er vanskelig å avgjøre om du reiser i juni eller september, kan du anta at havet er litt kaldere i juni.

Vinteren
1. november til 1. mai er vintersesongen i reiselivsnæringen. I løpet av denne perioden vil noen fasiliteter som for eksempel utendørs svømmebasseng og badeland være stengt. Du kan spørre oss hva som gjelder på ditt hotell når du gjennomfører din bestilling.

Klær
På sommeren anbefales tynne klær og åpne sko.
Ikke glem å ta med et hodeplagg for å beskytte deg mot solen, og et par behagelige sko du kan vandre rundt med. Om vinteren er kaldere og våtere, er det lurt å ta med en lett jakke og genser.

Nord-Kypros’ sol
Husk at solen er ekstra farlig mellom juni og september. Ikke glem å ta med solkrem (barn trenger solkrem med høyere faktor).

Drikkevann i nord Kypros
Vi anbefaler ikke å drikke vannet fra kranen. Du kan kjøpe flaskevann hos alle hoteller, restauranter og dagligvarebutikker.

Avløpssystem
Fordi avløpsrørene er ganske smale, anbefaler vi ikke å kaste toalettpapir på toalettet. Vennligst bruk papirkurv, disse tømmes daglig på alle hoteller.

Helse
Hvis du trenger lege eller annen behandling, vennligst kontakt hotellets resepsjon for behandling på stedet.

Mygg
Som i alle de andre varme landene, kan Nord-Kypros også bli invadert av mygg om vinteren. Du kan bruke myggmiddel som du kan ta med hjemmefra, eller kjøpe på stedet.

Tipping
Hotellpersonalet, vent personalet og guider setter pris på litt tips. De fleste restauranter inkluderer drinker i regningen, men om de ikke gjør det, skal man vanligvis gi 10% ekstra som tips for drikken.

Ta bilder
Det er forbudt å ta bilder nær militære områder. Be om tillatelse før du tar et bilde inne på et museum. Det er også forbudt å ta bilder i visse klostre.

Besøk en moske i nord Kypros
Før du går inn i en moske, tar du av skoene. Kvinnene må vaske hodet, armer og ben. Unngå shorts og skjørt. Vennligst unngå besøk når det er bønnetid.