Kulturreise på Kypros 4* fra kr 4595,-

En spennende rundreise hvor du blir kjent med den nordlige delen av Kypros - Middelhavets glemte perle. Her har tiden stått stille, mens masseturismen har utviklet seg rundt resten av Middelhavet. Opplev gamlebyen i Kyrenia, hovedstaden Nikosia og arkeologiske steder i Famagusta. Underveis blir det muligheter for å handle lokale produkter til gode priser. 

Dag 1
 – Ankomst og transport
Vel framme i Nicosia møter vår guide deg på flyplassen, og vi kjører samlet til hotellet i Kyrenia. Underveis får du rikelig med informasjon om turen og landet før du blir møtt med en velkomstdrink på hotellet. Innsjekking og overnatting på hotell i Kyrenia.

Dag 2 – Bli kjent med Kyrenia
Etter en god frokost på hotellet, besøker vi den fortryllende gamlebyen i Kyrenia med den berømte havnen og festningen. Før vi returnerer til hotellet blir det tid til egen disposisjon for å utforske den koselige havnen med dens uterestauranter. Overnatting på hotell i Kyrenia.

Dag 3 –Rundtur i Nicosia-Famagusta
Vi reiser til Nicosia som er hovedstaden på Kypros og den største byen på øyen. Nicosia er også den siste delte hovedstaden i Europa etter Berlin-murens fall. Vi besøker det historiske sentrum med sin orientalske sjarm, Kyrenia Gate, den ottomanske kyststasjon og Hagia Sofia-katedralen. Etter å ha sett de viktigste landemerkene, vil du ha tid til å utforske de to kypriotiske sidene av byen og markedene i Buyuk Han og Kurmarcilar på egenhånd. Det vil også bli muligheter til shopping av skinn/lær og smykker. Retur til hotellet og overnatting i Famagusta.

Dag 4 – Salamis & Barnabas 
Vi reiser for å oppdage «the Jewels of the Island», med St. Barnabas-klosteret, det nydelige Icon Museum, det arkeologiske museet og kapellet som er bygget over graven til apostelen Barnabas. Vi fortsetter til det arkeologiske området av Salamis, som en gang var den største og rikeste byen i antikke verden. Teateret, gymsalen og andre konstruksjoner fra den romerske perioden har blitt svært godt bevart og gir et innblikk i arkitekturen i denne fantastiske epoken. Retur til hotellet i Famagusta og overnatting.

Dag 5 – Famagusta-Kyrenia
Etter en god buffetfrokost på hotellet, kjører vi til gamlebyen i Famagusta. Underveis forteller vår kunnskapsrike guide om øyens historie. Vi får se Othello Tower, det venetianske festningsverk, Lala Mustafa Pasha-moskeen og mange gjenstående kirker. Senere på dagen blir det litt tid til fri disposisjon i Famagusta, før vi vender tilbake til hotellet. På ettermiddagen vil det bli rikelig med shoppingmuligheter, og vi tar turen innom Tax Free Port Carpet eksport House før vi reiser tilbake hotellet i Kyrenia.

Dag 6 - Til fri disposisjon eller ekstra utflukt til St. Hilarion & Bellapais.
Frokost på hotellet. Dagen er til fri disposisjon eller bli med på en utflukt til St. Hilarion & Bellapais, pris: kr 559,-

Dag 7- Til fri disposisjon i Kyrenia, eller bli med på en utflukt til Karpaz.
Dagen er til fri disposisjon. Man kan melde seg på en orientalsk aften og/eller utflukt til Karpaz mot tillegg. Overnatting på hotell i Kyrenia. Utflukt til Karpaz, pris: kr 760,-

Dag 8 – Hjemreise. 
Vi tar farvel med Kypros og reiser samlet til flyplassen i Nicosia i god tid før flyavgang.

Hotell i Famagusta: Kaya Artemis eller Salamis Bay Conti
Hotell i Kyrenia: Vuni Palace eller Acapulco

Reisen inkluderer:
- Fly tur og retur inkl. 20 kg innsjekket bagasje
- Hotell 7 netter med frokost
- Transport ved ankomst og hjemreise
- Utflukter med guide og transport
- Alle inngangsbilletter
- Flyskatter og avgifter

Ekstra utflukter og oppgradering av måltidsplan:

  • Utflukt til St. Hilarion og Bellapais dag 6. Pris: kr 559,-
    På denne utflukten kjører vi til det unike St. Hilarion Castle i Kyrenia-fjellene. Her kan du nyte den enestående utsikten fra et av verdens mest spektakulære byggverk. Slottet er omspunnet av tallrike legender, om blant annet forheksede hager og skjulte skattekammere. Festningen er nesten tusen år gammel, og utkikspostene her hadde til hensikt å oppdage fiendtlig invasjon fra sjøen og arabiske pirater. I middelalderen ble festningen regnet som uinntakelig. Senere på dagen besøker vi det berømte Norbertine-klosteret Pais "Abbey of Peace" som er et mesterverk av gotisk kunst. Retur til hotellet i Kyrenia for overnatting.
  • Utflukt til Karpaz dag 7. Pris: kr 760,-
    Bli med på en utflukt til den grønne halvøya Karpaz, som ligger helt ut mot øst. Halvøya er kjent for sitt rike dyreliv og blant annet en frittgående stamme med ville esler. Vi hentes med buss etter frokost og kjører forbi gamle landsbyer ved fjellkjeden Five Fingers. Tiden har stått stille her de siste 30-40 årene, så dette blir en reise tilbake til fortiden. Vi får oppleve dyrelivet og fauna samt det fredfulle klosteret St. Andrew, som har betydning for både gresk- og tyrkisk kypriotere. Retur til hotellet i Kyrenia for overnatting.

     
  • Oppgradering til helpensjon (middag) 7 netter: kr 1395,- Anbefales!
  • Singeltillegg, dersom man ønsker singelrom: kr 1850,-
Send forespørsel

Finner du ikke pris på reisen du ønsker? Send gjerne en mail til: og du vil motta et tilbud snarest mulig.

Send forespørsel

Hotell

Kulturreise på Kypros 4*

Kulturreise på Kypros 4*

En spennende rundreise hvor du blir kjent med den nordlige delen av Kypros - Middelhavets glemte perle. Her har tiden stått stille, mens masseturismen har utviklet seg rundt resten av Middelhavet. Opp...