Kairo & Siwa 8 dager

Kairo & Siwa
Varighet: 8 dager

Besøk Afrikas største by med de mektige pyramidene, og reis inn i Egypts vestørken for å oppdage det isolerte paradiset Siwa-oasen.

Dag 1: Ankomst i Kairo
Vel framme i Kairo blir du møtt av vår representant som hjelper deg med ankomstprosedyrene på flyplassen. Transport til det historiske palasshotellet Mena House hvor du sjekker inn. Det er her verdens kjendiser og konger har valgt å bo når de har besøkt Egypt gjennom tidene. Rommet ditt ligger med utsikt over palassets flotte hage, rett ved siden av pyramidene. Programmet for de neste dagene blir gjennomgått, og møtetid for morgendagen blir gitt. Overnatting på hotellet.
 
Dag 2: Sightseeing i Giza (Kairo)
Dagen starter med frokost på hotellet, etterfulgt av et besøk i Sakkara, som var gravsted for konger i Det gamle Egypt. Den nærliggende byen Memphis var hovedstaden i det gamle riket, og her finnes også den mektige trappetrinnspyramiden som ble oppført av kong Djoser, Teti-pyramiden, utallige mastabaer (gravbygninger). Vi ser også den enorme statuen av Ramses II og Hathor-templet. Deretter går turen videre for å oppleve et av verdens syv underverker; Pyramidene og Shinxen. Vi spiser lunsj, før vi vender tilbake til hotellet hvor du har resten av dagen til fri disposisjon. Overnatting i Kairo. På kvelden er det mulighet for middagscruise på Nilen. 
Inkluderte måltider: Frokost og lunsj
 
Dag 3: Al Alamein & Siwa
Du blir hentet på hotellet i Kairo kl 06:00 om morgenen. Vi starter en tre timers kjøretur til Al Alamein, hvor avgjørende kamper fant sted under 2. verdenskrig. Her besøker vi 2. verdenskrigmuseet og kirkegården. Vi fortsetter kjøreturen videre til den vakre havnen i Marsa Matrouh ved Middelhavet, og videre til Siwa. Etter en seks timers kjøretur fra Al Alamein til Siwa, sjekker du inn på Ghaliet Ecolodge hvor du skal tilbringe de neste dagene. Dette spesielle hotellet er bygget av leiere og salt etter gammel siwansk arkitektur, og ligger midt i en frodig hage med daddelpalmer.
Inkluderte måltider: Frokost og lunsj
 
Dag 4: Siwa-oasen
Etter frokost besøker vi den gamle byen i Siwa (Shali). Vi kjører videre for å se Alexander-templet i landsbyen Aghurmi, som var dedikert til guden Amon. Vi besøker templet Amun-Ra i Um Ubeyda, etterfulgt av et besøk ved den dype varmekilden Kleopatra-kilden (Ein Guba). Til slutt tar vi turen til Siwa House Museum. På ettermiddagen reiser vi for å få med oss den unike solnedgangen på Fitnas Island. Overnatting i Siwa.
Inkluderte måltider: frokost og lunsj
 
Dag 5: Shiata lake - Bir Wahed
Frokost på hotellet. Vi starter dagens program i Siwa-ørkenen med et besøk i Maraki Village. Deretter krysser vi ørkenen og stopper nær det store Siwa-fjellet hvor det første fotavtrykket av et menneske er funnet, datert til den forhistoriske tidsepoke. Vi fortsetter safarien mellom sanddynene til vi kommer til fossilområdet og får se korallrevene som er datert til den kambriske perioden. Deretter kjører vi til en av kildene midt i ørkenen (Shiata Lake), og dette er en god mulighet til å se flamingofuglene og svømme i den kalde kilden. Det vil også bli mulighet for å prøve sandsurfing i ørkenen. Etter dette setter vi kursen mot en varm kilde (Bir Wahed) for å slappe av. Tilbake til hotellet for overnatting.
Inkluderte måltider: frokost og lunsj
 
Dag 6: Siwa Oasen
Frokost på hotellet. Dagens program starter med et besøk i gravkamrene inne i De Dødes Fjell (Gabal El Maouta). Der får vi se de interessante gravene SI Amon, MSW Isis, og krokodillegraven. Vi stopper innom Dakrour-fjellene før vi kjører videre til en av landsbyene i Siwa (Abu Sherouf). Her får vi et innblikk i beduinlivet, og får se Roman-kilden. Tilbake til hotellet i Siwa for overnatting.
Inkluderte måltider: frokost og lunsj
 
Dag 7: Retur til Kairo
Etter frokost kjører vi tilbake til Kairo, og overnatter på hotellet Mena House.
Inkluderte måltider: Frokost

Dag 8: Hjemreise eller forleng ferien med 5 soldager i Sharm El Sheikh
Etter frokost er det transport til Kairo flyplass. Hjemreise, eller innlandsfly til badebyen Sharm El Sheikh for noen ekstra soldager på Hyatt Regency- et av Sharm El Sheikhs flotteste hoteller.
Inkluderte måltider: frokost
Vennligst ta kontakt på post@1001nattreiser.no for tilbud.

Send forespørsel

Finner du ikke pris på reisen du ønsker? Send gjerne en mail til: og du vil motta et tilbud snarest mulig.

Send forespørsel

Informasjon

PRISEN INKLUDERER:
Fly Oslo - Kairo / Kairo - Oslo
Henting og assistanse på Kairo flyplass og transport tilbake
2 netter på Mena House Hotel 5* i Kairo inkl. frokost.
5 netter på Ghaliet Ecolodge & Spa, 3* i Siwa, med frokost
Alle utflukter nevnt i programmet med inngangsbilletter
Transport fra Kairo til Siwa og tilbake
All transport inne i Siwa
Engelsktalende guide
Inngangsbilletter til alt som nevnes i programmet
Lunsj under utfluktene i Siwa
Måltider nevnt i programmet
Telefon med 30 minutter til lokale samtaler og 5 minutter til internasjonale samtaler
Skatter og avgifter
 
PRISEN INKLUDERER IKKE:
Visum til Egypt
Valgfrie tilleggsturer
Inngangsbillett inn i selve pyramidene
Drikke til lunsj dag 2
Drikke til måltidene på hotellet i Siwa
Reise- og avbestillingsforsikring
Tips til guide, sjåfør, bagasjebærer

Utflukter som er nevnt i turprogrammet er inkludert. Ekstra utflukter som passer inn i programmet kan bestilles direkte med reiselederen.
 
I visse tilfeller kan severdighetsområdene holdes stengt av på grunn av statlige besøk eller restaurering. 1001 Natt Reiser kan ikke holdes ansvarlig for dette.