Kairo & dahabeya Nilencruise 12 dager

Kairo & dahabya Nilencruise
Varighet: 12 dager

Utforsk Kairos 7000 år gamle historie, etterfulgt av på en herlig uke på Nilencruise i dahabeya, fylt med spennende historie og kultur, hvor du får oppdage Nildalens fascinerende skatter. Du cruiser på Nilen i en dahabeya, som sultanene gjorde for noen hundre år siden. Dahabeya er en liten luksuriøs nilencruisebåt med kun åtte lugarer, perfekt for en avslappende oppdagelsesreise på Nilen.
 
Dag 1: Ankomst Kairo
Vel framme i Kairo blir du møtt av vår representant som hjelper deg med ankomstprosedyrene på flyplassen. Transport til valgt hotell for innsjekking, jfr. akkommodasjonsplan (se nederst). Velg enten det historiske palasshotellet Mena House, hvor verdens kjendiser og konger har valgt å bo når de har besøkt Egypt gjennom tidene, eller det luksuriøse hotellet Fairmont Nile City. Programmet for de neste dagene blir gjennomgått, og møtetid for morgendagen blir gitt. Overnatting på hotellet.

Dag 2: Utflukt til pyramidene
Dagen starter med frokost på hotellet. Din personlige guide tar deg med til de verdenskjente pyramidene Cheops, Chefren og Mykerinus og den berømte Sfinxen. Vi spiser lunsj på en restaurant, etterfulgt av et besøk i Sakkara-området for å se Sakkara-komplekset og den første pyramiden som ble bygget (Djoser Pyramiden). Vi avslutter dagen med et besøk i Memphis; det gamle kongerikets hovedstad og den berømte gravplassen. Overnatting i Kairo.
Inkluderte måltider: Frokost og lunsj

Dag 3: Sightseeing i Kairo 
Etter frokost besøker vi det egyptiske museet, hvor vi får se skattekammeret til barnekongen Tut Ankh Amon, og mange andre fascinerende gjenstander. Mulighet for å gå inn i mumierommet i museet (ekstra billett betales på stedet). Etter lunsj på en fin lokal restaurant, fortsetter vi videre for å se Saladin Citadellet og moskeen Mohamed Ali Alabaster. Deretter får vi oppleve koptiske Kairo med den hengende kirken og synagogen Ben Ezra. Vi kombinerer fascinerende historie med shopping i den livlige basaren Khan El Khalili, som er datert helt tilbake til 1382. Overnatting i Kairo. 
Inkluderte måltider: frokost og lunsj

Dag 4: Kairo - Luxor
Vi starter dagen med tidlig frokost, og kjører til flyplassen i Kairo for å fly til Luxor, hvor du blir møtt av representanten. Transport til den koselige cruisebåten Sonesta Amirat Dahabeya. Det er mulighet for å bli med på noen ekstra utflukter under cruiset. Etter innsjekking vil guiden fortelle deg om hvilke tileggsutflukter som kan passe inn i ditt program. Resten av dagen er til fri disposisjon i Luxor, hvor båten ligger natten over. Lunsj og middag blir servert ombord. Overnatting om bord. 
Inkluderte måltider: frokost, lunsj og middag

Dag 5: Luxor sightseeing
Etter frokost drar vi til Østbredden for å se Karnak- og Luxor-templene. Deretter seiler vi mot Nilens største sluse Esna, og spiser lunsj ombord. Vi ankommer Edfu på ettermiddagen. Middag serveres om bord, etterfulgt av underholdning. Overnatting om bord i Edfu, der båten ligger natten over.
Inkluderte måltider: frokost, lunsj og middag

Dag 6: Kom Ombo - Edfu
Vi spiser frokost om bord. Fram til etter lunsj har du litt fritid hvor du kan slappe av på soldekk og nyte solen og de fredelige omgivelsene. Vi spiser lunsj om bord på båten, og om ettermiddagen besøker vi det unike Sobek-templet, dedikert til de to gudene Sobek (krokodilleguden) og Horus (guden med falkehode). Deretter seiler vi videre til Aswan, og spiser middag ombord. På kvelden blir det underholdning. Vi ankommer Aswan, og overnatter om bord.
Inkluderte måltider: frokost, lunsj og middag

Dag 7: Cruise på Nilen
Vi starter dagen med frokost om bord. Dagen er til fri disposisjon, med mulighet for ekstra utflukter. Lunsj og middag serveres ombord. Overnatting om bord, og vi ligger ved kai i Aswan.
Inkluderte måltider: frokost, lunsj og middag

Dag 8: Sightseeing i Aswan
Etter frokost besøker vi Aswan-demningen ”High Dam”, den uferdige obelisken og Philae-templet. Middag og overnatting om bord, ved kai i Aswan. Mulighet for ekstra utflukt til Abu Simbel og/eller båttur til en nubisk landsby.
Inkluderte måltider: frokost, lunsj og middag

Dag 9: Edfu-templet
Vi spiser frokost om bord mens vi seiler sakte til Edfu. Etter lunsj besøker vi det velbevarte Horus-templet, som er dedikert til den viktigste guden i det gamle Egypt. Vi seiler videre til Luxor og ankommer sent. Middag, underholdning og overnatting om bord.
Inkluderte måltider: frokost, lunsj og middag

Dag 10: Luxor sightseeing
Vi spiser frokost om bord, før vi besøker vestbredden av Luxor med Kongenes Dal, Dronning Hatshepsuts tempel og Memnon-kolossene. Lunsj, middag og overnatting om bord.
Inkluderte måltider: frokost, lunsj og middag

Dag 11: Luxor - Kairo
Vi spiser frokost om bord, og sjekker ut kl. 08.00. Deretter kjører vi til flyplassen i Luxor for å fly til Kairo. For en perfekt avslutning på rundreisen, tilbringes den siste natten på luksuriøse Fairmont Heliopolis Hotel.
Inkluderte måltider: frokost

Dag 12: Hjemreise eller forleng ferien med 5 soldager i Sharm El Sheikh
Etter frokost er det transport til Kairo flyplass. Hjemreise, eller innlandsfly til badebyen Sharm El Sheikh for noen ekstra soldager på Hyatt Regency- et av Sharm El Sheikhs flotteste hoteller.
Inkluderte måltider: frokost

Vi gjør oppmerksom på at rekkefølgen i programmet kan endres noe.

Avreisedager: onsdager og torsdager.
Akkommodasjon Plan (A):
Mena House Hotel Cairo
Sonesta Dahabiya Amirat Cruise
Akkommodasjon Plan (B):
Fairmont Nile City Hotel
Sonesta Dahabiya Amirat Cruise

Ekstra utflukter, Nilencruise: 
Luftballong over Luxor: 1350 kr per person
Ballongferd over verdens største utendørsmuseum i Luxor.
Du blir hentet tidlig på morgenen, og kjørt til vestbredden av Nilen, for å oppleve en 40 minutters ballongferd over noen av Egypts mest berømte og gamle monumenter i Luxor. Fra luften ser du
 blant annet Karnak-tempelet, Queen Hatshepsuts tempel, og kan absorbere den fredelige soloppgangen fra et fugleperspektiv.

Abu Simbel med bil: 1350 kr per person 
Abu Simbel var en landsby og stort tempelanlegg i Nubia, nær grensen til Sudan. Her bygde Ramses II to templer ved den vestlige Nilbredd, ett for seg selv og ett dedisert til sin dronning Nefertari. De var bygget inn i fjellsiden, og innerst inne i kongens tempel finnes statuer av gudene Ptah, Amon-Ra og Ra-Horakhty. Tempelet er usedvanlig godt bevart, og ble reddet fra oversvømmelse i forbindelse med byggingen av Aswan-demningen av UNESCO.

Visum til Egypt (340 kr) kjøpes ved bestilling av reisen

Send forespørsel

Finner du ikke pris på reisen du ønsker? Send gjerne en mail til: og du vil motta et tilbud snarest mulig.

Send forespørsel

Informasjon


PRISEN INKLUDERER:
Fly Oslo- Kairo - Luxor- Kairo - Oslo
Assistanse av representant på alle flyplasser 
Reiseleder / guide
All biltransport
Overnatting 4 netter i Kairo inkludert frokost
Overnatting 7 netter på et 5 stjerners dahabeya cruise med fullpensjon
Alle utflukter med sightseeing i Kairo (Private guidede turer) 
All utflukter med sightseeing fra cruiset 
Lunsj under turen i Kairo 
En flaske mineralvann på utfluktene i Kairo og Giza
Inngangsbilletter til alt som er nevnt i programmet
Alle måltider nevnt i programmet
Telefon med 30 minutter til lokale samtaler og 5 minutter til internasjonale samtaler 
Alle skatter og avgifter

PRISEN INKLUDERER IKKE
Visum til Egypt
Inngangsbillett til mumierommet på det egyptiske museum
Inngangsbillett inn i en av pyramidene
Inngangsbillett til Tut Ankh Amons grav i Luxor 
Ekstra på hotellet og om bord på cruisebåten
Drikke til måltidene
Reise- og avbestillingsforsikring
Tips til sjåfører, bagasjebærere etc

Utflukter som er nevnt i turprogrammet er inkludert. Ekstra utflukter som passer inn i programmet kan bestilles direkte med reiselederen.
 
I visse tilfeller kan severdighetsområdene holdes stengt av på grunn av statlige besøk eller restaurering. 1001 Natt Reiser kan ikke holdes ansvarlig for dette.