Kairo, Alexandria, Nilencruise & Nassersjøcruise 12dager

Kairo, Alexandria, Nilencruise & Nassersjøcruise

Varighet: 12 dager
Opplev Egypt fra Nord til Sør. Besøk hovedstaden med de mektige pyramidene, museet, berømte kirker, moskeer og Midtøstens mest kjente basar Khan
El Khalili. Fire dager er satt av til et herlig Nilencruise fra Luxor til Aswan for å besøke Nildalens severdigheter og historiske templer. Vi fortsetter reisen med et 3-dagers cruise på Nassersjøen fra Abu Simbel i Sør-Egypt. Vi besøker også Egypts vakre middelhavsby Alexandria i nord.

Dag 1: Ankomst Kairo
Vel framme i Kairo blir du møtt av vår representant som hjelper deg med ankomstprosedyrene på flyplassen. Transport til det historiske palasshotellet Mena House hvor vi sjekker inn. Det er her verdens kjendiser og konger har valgt å bo når de har besøkt Egypt gjennom tidene. Rommet ditt ligger med utsikt over palassets flotte hage, rett ved siden av pyramidene. Programmet for de neste dagene blir gjennomgått, og møtetid for morgendagen blir gitt. Overnatting på hotellet.

Dag 2: Pyramidene og museet
Dagen starter med frokost på hotellet. Din personlige guide tar deg med til de verdenskjente pyramidene og Sfinxen. Etter lunsj på en fin lokal restaurant, besøker vi det egyptiske museet hvor du vil få se skattekammeret til barnekongen Tut Ankh Amon, og mange andre fascinerende gjenstander. Mulighet for å gå inn i mumierommet i museet (ekstra billett betales på stedet). Vi får oppleve koptiske Kairo med den hengende kirken og synagogen Ben Ezra. Til slutt kombinerer vi fascinerende historie med shopping i den livlige basaren Khan El Khalili, som er datert helt tilbake til 1382. Overnatting i Kairo. 
Inkluderte måltider: frokost og lunsj

Dag 3: Sightseeing i Luxor
Utsjekking fra hotellet etter frokost, og transport til Kairo flyplass for å fly til Luxor hvor du blir møtt av 1001 Natt Reisers representant, og kjørt til den koselige cruisebåten Sonesta Nile Goddess Nile Cruise. Det er mulighet for å bli med på noen ekstra utflukter under cruiset. Etter innsjekking vil guiden informere deg om hvilke tilleggsutflukter som kan passe inn i ditt program. Lunsj serveres ombord, deretter besøker vi de imponerende templene Luxor og Karnak. Middag, underholdning og overnatting ombord i Luxor.
Inkluderte måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 4: Sightseeing i Luxor
Dagen starter med frokost ombord, etterfulgt av et besøk på vestbredden, med Kongenes Dal, Hatshepsuts tempel, og Memnon-kolossene. Vi spiser lunsj ombord, og seiler til Esna og gjennom Nilens største sluse. Det er en herlig opplevelse å se den frodige vakre naturen og livet som går sin vante gang langs Nilens bredder. Vi ankommer Edfu på kvelden. Middag, underholdning og overnatting ombord, i Edfu.
Måltider: frokost, lunsj og middag

Dag 5: Edfu & Kom Ombo 
Etter frokost ombord, besøker vi templet i Edfu som var dedikert til guden Horus. Deretter seiler vi sakte til Kom Ombo, mens vi spiser lunsj ombord. I Kom Ombo besøker vi det velbevarte Sobek-templet som var dedikert til krokodilleguden Sobek og Horus. Vi fortsetter å seile oppover Nilen, og den flotte utsikten kan nytes i rolige omgivelser på soldekk. Vi ankommer Aswan på kvelden. Middag og overnatting ombord.
Måltider: frokost, lunsj og middag

Dag 6: Sightseeing i Aswan
Etter frokost besøker vi High Dam, den uferdige obelisken, og Pilae-templet. Tilbake i båten for lunsj. På kvelden blir det underholdning, middag og overnatting ombord, i Aswan. Mulighet for ekstra utflukt til Abu Simbel og/eller båttur til en nubisk landsby.
Måltider: frokost, lunsj og middag

Dag 7: Abu Simbel
Klokken 03:30 er det utsjekking fra båten. Frokostpakke er forbredt for deg. Vi kjører til Abu Simbel, en tur som tar rundt 3,5 timer. Deretter sjekker du inn på 5* båten M/S Mövenpick Prince Abbas for noen herlige dager på Nassersjøen. Vi spiser lunsj ombord, etterfulgt av et besøk i det mektige Abu Simbel-templet. 
Måltider: frokost, lunsj og middag

Dag 8: Kasr Ibrim
Vi spiser frokost mens vi seiler til Kasr Ibrim som vi ser fra soldekk, siden besøk ikke er tillatt. Lunsj serveres mens vi seiler til Amada. Vi besøker templene Amada og Derr, samt Penout-graven. Det blir en avslappende ettermiddag mens vi seiler til Wadi El Seboua. Middag og overnatting ombord.
Inkluderte måltider: frokost, lunsj og middag

Dag 9: Dakka-templene
Etter frokost besøker vi Wadi El Seboua, Dakka-templene og Meharakka. Lunsj serveres ombord. Vi seiler til Aswan mens vi spiser middag. Overnatting ombord.
Inkluderte måltider: frokost, lunsj og middag

Dag 10: Tilbake til Kairo
Etter frokost er det utsjekking fra cruisebåten i Aswan. Deretter besøker vi Kalabsha-templet, Beit El Wali og Kiosk of Kertassi. Etter dette er det transport til Aswan flyplass for fly til Kairo. Overnatting på historiske Mena House Hotel i Kairo.
Inkluderte måltider: frokost

Dag 11: Utflukt til Alexandria
Dagen starter med frokost på hotellet. Deretter kjører vi til middelhavsbyen Alexandria, hvor vi besøker Qaitbay Citadellet, som ble bygget på 1500-tallet av Sultan Qaitbay på Alexandrias gamle fyrtårn. Det blir også et besøk i Alexandrias kjente bibliotek og katakombene. Lunsj på en fin lokal restaurant. Vi reiser tilbake til Kairo for overnatting på hotellet.
Inkluderte måltider: frokost og lunsj

Dag 12: Hjemreise eller forleng ferien med 5 soldager i Sharm El Sheikh
Frokost på hotellet i Kairo før utsjekking, og transport til Kairo flyplass. Hjemreise, eller innlandsfly til badebyen Sharm El Sheikh for noen ekstra soldager på Hyatt Regency- et av Sharm El Sheikhs flotteste hoteller.
Inkluderte måltider: frokost
Vi gjør oppmerksom på at rekkefølgen i programmet kan endres noe.
Du er garantert en lugar over vannlinjen. Lugar på øverste dekk vil koste 1500kr ekstra per person.

Avreise: lørdager.
Akkommodasjon:
Mena House Cairo Hotel
Sonesta Nile Goddess Nile Cruise
Mövenpick Prince Abbas Lake Cruise

Vennligst ta kontakt på post@1001nattreiser.no for tilbud.

Send forespørsel

Finner du ikke pris på reisen du ønsker? Send gjerne en mail til: og du vil motta et tilbud snarest mulig.

Send forespørsel

Informasjon

PRISEN INKLUDERER
Turleder og guide
All transport med privat luftkondisjonert bil 
Fly Oslo - Kairo - Luxor - Aswan - Kairo - Oslo
4 netter på 5* hotell i Kairo med frokost
4 netter på 5* superior Nilencruise med fullpensjon
3 netter på 5* cruise på Nassersjøen med fullpensjon
Alle utflukter som er nevnt i programmet
Alle måltider nevnt i programmet
Lunsj på utflukten i Alexandria og Kairo
Inngangsbilletter til alle severdigheter nevnt i programmet
Engelsktalende guide på utfluktene
Telefon med 30 minutter til lokale samtaler og 5 minutter til internasjonale samtaler
Alle skatter og avgifter

PRISEN INKLUDERER IKKE
Visum til Egypt
Inngangsbillett til mumierommet på det egyptiske museum
Inngangsbillett inn i en av pyramidene
Inngangsbillett til Tut Ankh Amons grav i Luxor
Valgfrie ekstra utflukter
Drikke til måltidene
Tips til guide, sjåfør, bagasjebærer
Avbestillings- og reiseforsikring

Utflukter som er nevnt i turprogrammet er inkludert. Ekstra utflukter som passer inn i programmet kan bestilles direkte med reiselederen.
 
I visse tilfeller kan severdighetsområdene holdes stengt. 1001 Natt Reiser kan ikke holdes ansvarlig for dette.