Istanbul

Istanbul er en av verdens mest populære storbyer å besøke, og virkelig et utmerket reisemål. Her opplever du en blanding av asiatisk og europeisk kultur, som bare finnes her.
 
Send forespørsel

Finner du ikke pris på reisen du ønsker? Send gjerne en mail til: og du vil motta et tilbud snarest mulig.

Send forespørsel

Om Istanbul

Istanbul er en stor by som har mye å tilby. Bosporens blågrønne vann deler byen i to like store deler; den europeiske og den asiatiske. Man kan gå til fots nesten over alt, men byen har en velutbygget kollektivtrafikk med både buss, trikk og t-bane. Benytt gjerne vannveiene også, siden det finnes regelmessig trafikk mellom de ulike delene av byen. 

En livlig storby
På halvøyen mellom Det Gyllene hornet og Marmarasjøen ligger Eminönu, byens mest myldrende plass med blant annet togstasjonen Sirkeci. Sultanahmet er Istanbuls turistkvartal, med flere hotell og kjente turistattraksjoner. I Istanbuls sentrum ligger Taksim-torget som binder sammen det historiske og det moderne. Herfra går shoppingstrøket Istikal med butikker, restauranter, barer, kafeer og klubber. Beyoglu ligger høyt over Det Gyllene Hornet med mengder av butikker, gallerier og koselige kafeer. I Marmarasjøen ligger de ni Prins-øyene, der Büyükada er den største. Her finnes vakre strender, pinjeskoger, fantasifulle villaer og kloster. Båtturen ut til øyene tar omkring 2 timer.


Severdigheter i Istanbul
Noen av de mest kjente severdighetene er Sultan Ahmed-moskeen, mer kjent som Den Blå moské, samt kirken og museet Hagia Sofia. Disse fantastiske bygningene er lett synlige fra nesten alle steder i byen. Rett ved siden av ligger også det enorme Topkapi-palasset, som ble bygget av sultaner på 1400-1500-tallet. Palasset fungerte under sin storhetstid som en egen by med en moské, bakeri, sykehus og et harem. Yerebatan Saray, det synkende palasset, er en underjordisk vannsisterne med vakre søyler, dryppende vann og i blant også klassiske stråkkonserter.


Opplev en tyrkisk hamam
Når man er i Istanbul er det veldig populært å besøke et ekte tyrkisk bad (hamam), med lange tradisjoner. Et besøk på et hamam er velgjørende både for kropp og sjel, og innebærer en lang prosedyre av kroppsbehandlinger, massasje og badstue.

Shopping i Istanbul
Istanbul er et riktig mekka for den shoppingglade. Den store basaren Kapali Carsi rommer omkring 4 000 butikker fordelt på 60 gater. Her finnes alt fra mat til klær og souvenirer. Underjordsbasaren med klær og sko, sies å være den billigste, og den Egyptiske basaren er Istanbuls heteste kryddermarked. Ikke glem å prute! I området omkring shoppingstrøket Istikal ligger eksklusive store merkebutikker på rad og rekke. Dessuten har Istanbul mange store gallerier, f.eks innendørsgalleriet Cevahir og utendørsgalleriet Kanyon. I den asiatiske delen (i bydelen Kadiköy) ligger den flere kilometer lange Bagdad Caddesi, den store shoppinggaten med butikker som GAP, Zara og Burberry. Hvis du vil handle i de mest eksklusive butikkene, skal du besøke kjøpesenteret Akmerkez.

Mat og underholdning
Småretter, meze, med asiatiske innslag og krydderfulle smaker er en nytelse for både øye og gane. Foruten klassikerne kebab og falafel så kan du prøve de populære pirogene, børek, samt nyte manga ulike grønsaksretter og gode sauser. Pass på å teste noen av de populære fiskeburgerne som selges på flere restauranter og gatekjøkken i nærheten av Galatabroen. Utelivet i Istanbul kan by på det meste, og det finnes mange restauranter, nattklubber og barer.

Kart

Hotell

Mr. CAS 4*

Mr. CAS 4* (Hotellstandard: 4 stjerner)

Forskjellen mellom å være i Istanbul og bor i Istanbul En ny epoke begynner med et nytt tidsbegrepskonsept kalt "Urban Vintage" hos CAS. Overnatting er omdefinert på Mr CAS! Akkurat som du bor i den d...