Indonesia

Strand, kultur, utflukter og vakker natur!
1001 Natt reiser tilbyr nå reiser til Bali- et av Indonesias mest populære reisemål. Indonesia er verdens største øyrike, bestående av 17 506 øyer, sørøst i Asia. Blant de mest kjente øyene er Bali, Sumatra, Java, Kalimantan (tidligere kalt Borneo), Sulawesi, Maluku-øyene og Papua. Halvparten av øyene er ubebodd, mens 60 prosent av befolkningen bor på Java. Landet ligger mellom kontinentene Asia og Australia, og mellom Stillehavet og Det Indiske Hav. Indonesia har mer enn 240 millioner innbyggere, og over 300 etniske grupper, og er verdens mest folkerike muslimske land. De fleste gruppene har sitt eget språk, men det nasjonale språket er Bahasa Indonesia. Få steder i verden har et slikt kulturelt mangfold som dette enorme, gåtefulle landet.

Storslått, variert natur og dyreliv
Øyenes ulike beliggenhet og geologi gjør at Indonesia har et variert landskap. Landet har verdens tredje største tropiske regnskog, som dekker 70% av landets areal. I Indonesia vokser Rafflesia, som er verdens største blomst, ville orkideer og en rik variasjon av krydder og frukttrær. På øyene Java og Bali finnes frodige rismarker, mens Sumatra, Kalimantan og Sulawesi har fuktige regnskoger. Vidstrakte gressletter er å finne på Nusa Tenggara-øyene, mens i Vest-Papua finnes snødekte fjelltopper. Dyrelivet er minst like variert, med forhistoriske, gigantiske Komodo-firfirsler til orangutanger, neshornene på Java, og dvergbøflene på Sulawesi. I tillegg er det også hundrevis av interessante fiske- og korallarter å beundre. 

Strender og vannsport
Med over 17.000 øyer å velge mellom er det ikke overraskende at Indonesia har et fantastisk utvalg av strender, og er en av verdens toppdestinasjoner for vannsportentusiaster. De fleste av Indonesias øyer har lange sandstrender, hvor de mest kjente finnes på Bali. Indonesia har noen av de beste korallrevene i verden for dykking og snorkling. Her finnes også mange skipsvrak som er spennende å utforske under vann.

Hvorfor Bali?
Majoriteten av turister tiltrekkes av de lange sandstrendene, men Bali er langt mer enn bare strender og vakkert landskap. Øyen byr også på kulturelle opplevelser, billig shopping, og fantastisk uteliv. I tillegg er Indonesia et rimelig land å oppholde seg i, og man får mye for pengene. På Bali er det mange flotte Hindu-templer, og det mest kjente er Tanah Lot, beliggende på en steinete utløper i sjøen. I området ligger hundrevis av små templer som jevnlig har fargerike seremonier og prosesjoner. Kultur- og artistsenteret Ubud er det beste stedet å handle kunsthåndverk og å bli fascinert av kulturfremførelser. Byen har nydelig dekorerte restauranter som serverer spennende, lokale retter. Bali er en gullgruve for elskere av kunst og kunsthåndverk. I de fleste turistområdene på Bali holdes konserter med den unike musikkformen gamelan i pseudo-indisk stil. Bali er også berømt for sine særegne danser, som er inspirert av tradisjonelle dramaer. Dansene forteller forskjellige historier, ofte med drager, tremasker og praktfule kostymer. 

Det beste tidspunktet for en reise til Indonesia er generelt i tørkeperioden, som er fra mai til oktober. Da er det dagstemperatur på rundt 30 grader, men luften er tørrere og derfor mer behagelig. Det kan være mange turister ved juletid og under sommerferien.

Information

Til vores skræddersyede pakker til Maldiverne, Egypten, Bali og Oman, besøg destination sider.