Holiday Island Resort & Spa 4

Drømmeøy omgitt av grunne, turkise laguner, med pudderhvit sandstrand rundt nesten hele øyen. Muligheter for et stort utvalg av aktiviteter, dykking, vannsport og utflukter.
 
Hotellet
Holiday Island Resort & Spa er det perfekte stedet å trekke seg tilbake fra en hektisk hverdag. Her stopper tiden opp, og man er omgitt av krystallklart vann og kritthvite sandstrender i et uberørt paradis. Den frodige hotelløyen er 700 meter lang, og 140 meter bred, og er omgitt av grunne, turkise laguner. Den innbydende sandstranden går nesten rundt hele øyen. Holiday Island Resort tilbyr skjermede bungalower ved stranden, avslappende spabehandlinger, jacuzzi og badstue. 
 
Ønsker man en mer aktiv ferie kan man benytte hotellets treningsstudio, sandvolleyballbane, tennisbaner, og man kan spille billiard, bordtennis og utendørs badminton. Hotellet arrangerer de fleste typer vannsport. De rolige, grunne lagunene er perfekte for å lære seg å surfe eller vindsurfe. Holiday Island Resort er et av Maldivenes få steder hvor paraseiling er tilgjengelig. Mulighetene for dykking er utmerkede, og man kan utforske undervannsskatter ved et av verdens beste dykkesteder.
Utforsk de nærliggende øyene eller havet (opplev delfiner og hvaler), med spennende utflukter som arrangeres av hotellet. 
 
Etter solnedgang kan man danse seg inn i natten, eller slappe av i fortryllende omgivelser under stjernehimmelen. To ganger i uken er det karaoke og disko, og en gang i uken er det live band, krabberace og strandparty. Hotellets gjester har også tilgang til fasilitetene på søsteranlegget Sun Island, som ligger 5 minutter unna med båt.
 
Boenhetene
Holiday Island Resort tilbyr 142 bungalower, rett på stranden, godt skjermet av palmer, for en ekte opplevelse av øylivet. Bungalowene er 25 m2 og har egen terrasse med solsenger og utsikt mot Det indiske hav. Alle bungalower har satellitt-TV, safe luftkondisjonering, takvifte og kjøleskap. Badet har en utendørs, privat (skjermet) dusj og badekar inne.
 
Restauranter
Holiday Island Resort har fire serveringssteder, som tilbyr alt fra romantiske måltider under stjernehimmelen, til enkle drinker på stranden. Hotellet har også 24 timers romservice. Hovedrestauranten tilbyr buffémåltider bestående av vestlige og orientalske retter, til frokost, lunsj og middag. Coffee Shop serverer et utvalg av à la carte måltider, iskrem, juice og kaffe. Hovedbaren er døgnåpen og tilbyr 25% happy hour rabatt daglig fra 18.30 til 19.30. Her er det live band, DJ, maldiviske kulturelle show eller karaoke er hver kveld. Beach Bar ligger på stranden, nær vannsportsenteret.
 
Beliggenhet
Holiday Island Resort ligger på South Ari atoll, 97 km fra Ibrahim Nasir internasjonale lufthavn. Transporten til øyen er med lokalfly 30 minutter.


Oppholdet på Holiday Island Resort & Spa inkluderer:
- Ved ankomst på Male flyplass blir du møtt av hotellets representant som hjelper deg med transporten videre til hotelløyen.
- Velkomstdrink ved ankomst.
- En flaske vann 500ml per person per dag på rommet.
- Te / kaffefasiliteter (1 sett te/kaffe per rom per dag).
- Bryllupsreise, gull- og sølvbryllup: En flaske musserende vin og en fruktkurv (ikke senere enn 6 måneder etter vielse for bryllupsreise).
- Bursdag under oppholdet: En bursdagskake og en flaske vin.

Bryllupsreise, sølv- og gullbryllup må opplyses om ved bestilling, så dette kan spesifiseres i reisedokumentene.
 
 
Les våre tilbakemeldinger her.

Information

Til vores skræddersyede pakker til Maldiverne, Egypten, Bali og Oman, besøg destination sider.

Informasjon

Generell informasjon om Maldivene
 
Maldivene
Maldivene er et øyrike som består av rundt 1192 øyer, fordelt på 26 atoller, hvorav cirka 202 øyer er bebodd. Bare 20 av disse har over 1000 innbyggere, og rundt 100 av øyene er hotelløyer. Totalt består Maldivene av 90.900 kvadratkilometer hvorav 99% er vann og 1% land. Det høyeste punktet ligger rundt to meter over havet. Totalt har Maldivene rundt 400 000 innbyggere, hvorav hovedstaden Males innbyggere er ca. 150 000 (2015). Dhivehi er det lokale språket, men på hotelløyene snakkes også engelsk. Nærmeste naboland er Sri Lanka og India.
 
Reise til Maldivene
Med 1001 Natt kan du reise til Maldivene året rundt. Vi tilbyr fleksible reiser hovedsakelig med Emirates, Qatar Airways og Turkish Airlines. Maldivene kan kombineres med Dubai eller Abu Dhabi, og du bestemmer selv reiselengden. Reisetid fra Oslo til Dubai er ca. 7 timer, og fra Dubai til Maldivene tar det 9 timer. Flyet lander på flyplassen som ligger på en egen øy ved siden av hovedstadsøya Male. 
 
Transport til hotellet
Fra flyplassen ved Male tar man enten motorbåt eller sjøfly til hotelløya man skal bo på. Det kan forekomme noe ventetid både ved ankomst og avreise. På flyplassen har de forskjellige hotelløyene egne representanter eller skranker hvor man får hjelp til videre transport. Skal du videre med sjøfly til hotellet ditt, kan du gå til sjøflyskranken (air taxi) for å sjekke inn bagasjen. 
Små kofferter, bager eller sekker som var håndbagasje på langflygningene må fraktes i sjøflyets lasterom. Pakk derfor gjerne verdisaker, pass/reisedokumenter o.l. i en egen liten veske som kan medbringes ombord i sjøflyet. Ved transport med sjøfly man du betale tilleggsavgift hvis bagasjen veier mer enn 20 kilo per person.
Hvis flyet lander etter kl. 16.00 er det nødvendig med overnatting på hotell på flyplassen før du kan ta transport videre til hotellet ditt. Er hjemreisen før kl 09.00 er det også nødvendig med en overnatting ved flyplassen siste natt. 
 
Visum og pass
Besøkende får et 30-dagers turistvisum, uavhengig av nasjonalitet. Pass må være gyldig minst 6 måneder etter hjemkomst.
 
Klima
Maldivene har et tropisk klima med stabil temperatur på mellom +29°C og +32°C både på land og i vann, året rundt. Luftfuktigheten er i gjennomsnitt rundt 80 %, med en sval bris. Fra desember til april er perioden med minst nedbør. Maldivene egner seg som reisemål hele året.
 
Strender
Maldivene har innbydende strender med hvit, finkornet sand. Maldivene har tidevann, og det forekommer ofte understrømmer utenfor atollene, og dels i kanalene, som leder havvannet inn til atollene. Vi anbefaler snorklere og dykkere å innlede ferien med et introduksjonsdykk, hvor man vil lære å snorkle ved rev som ligger helt inne ved atollene, før man beveger seg lengre ut. 
 
Tidsforskjell
+ 3 timer om sommeren og + 4 timer om vinteren.
 
Elektrisitet:
240 V. Ta med engelsk adapter med 3 plugger.
 
Valuta
Den lokale valutaen er Maldivian Ruffiya, og kommer i sedler på 2, 5, 10, 20, 50, 100 og 500. Hotellene/øyene foretrekker USD, Euro eller kredittkort. Det er lurt å ha med USD i mindre sedler til tips.
 
Religion
De fastboende på Maldivene er 100% sunnimuslimer. Den muslimske fastemåneden ramadan begynner ca. 17/6 2015. I denne perioden faster de lokale fra soloppgang til solnedgang. Tempoet kan derfor oppleves som noe langsommere enn normalt, og noen butikker kan holde stengt på dagtid.
 
Klær
Maldivene er en destinasjon med barfot luksus, derfor anbefales lette bomullsklær, shorts, t-skjorte og sandaler. Man kler seg noe mer formelt til middag, og menn bør ha langbukser. Vanlig badetøy kan benyttes til soling og bading, men er ikke tillatt å sole seg eller bade toppløs. Ved besøk på lokale øyer må skuldre og lår tildekkes. Det forventes at man viser respekt for kulturen.
 
Alkohol
Det er forbudt å innføre alkoholholdige drikkevarer, samt pornografi til landet. Alkohol kan kjøpes på hotelløyene. Prisnivået er relativt høyt. 
 
Støy
Man vil kunne se og høre noe flytrafikk uansett hvor på Maldivene man velger å bo.  
 
Utflukter
I tillegg til å sole seg og bade, kan man bli med på noen av de spennende utfluktene som tilbys på hotelløyen. Man kan besøke en maldivisk fiskerlandsby, hovedstaden Male, eller ubebodde øyer. På hotelløyene er det også muligheter for dykking, seilturer, fiske og andre vannaktiviteter. 
 
Hovedstaden Malé
Malé er hovedstaden- og den største og mest folkerike øyen på Maldivene, med rundt 150 000 innbyggere. Byen har mange viktige historiske og religiøse landemerker og flere moskeer. For et innblikk i fortiden kan man besøke byens palass fra 1913, gravene til legendariske helgener, presidentpalasset og det nasjonale museet.
 
Shopping
Hotelløyene har egne souvernirbutikker og evt. små egne butikker. Skal man shoppe bør man besøke hovedstaden Malé. Her kan blant annet lokale- og importerte suvenirer, og elektroniske varer kjøpes til lave priser. Det er minimalt med moms på varer man kjøper på Maldivene. De momsfrie butikkene på flyplassen selger også blant annet elektronikk av god standard. 
 
Dykking
Øyriket i Maldivene er en av verdens mest populære dykkedestinasjoner, og en av de siste urørte stedene på jorden. Fargesprakende fiskestimer, skilpadder, spennende undervasatoller, daler, huler og vakre koraller er noe av det unike som venter dykkere på Maldivene. I det stille, klare, blå vannet har man god sikt. De fleste hotelløyer har dykkeskoler, og alle er pliktige å følge internasjonal sikkerhetsstandard. Dykkerutstyr leies ut av dykkerskolene.