Ghaya Grand Hotel 5* (Hotellstandard: 5 stjerner)

Ghaya Grand Hotel 5*

Ghaya Grand Hotel ligger i International Media Production Zone, og tilbyr svømmebasseng, spennende og moderne restauranter, samt gratis WiFi. Fra hotellet er det gangavstand til det nyåpnede kjøpesenteret Meaisem City Center Mall.

Hotellet
Ghaya Grand Hotel er et moderne og elegant hotell, med innbydende og velutstyrte rom. Hotellets spennende restauranter tilbyr temakvelder med fancy og variert servering. Hotellgjestene kan slappe av ved bassenget, eller benytte hotellets treningsstudio og spa med sauna og steamrom. Hotellet har også en lekeplass. Fra hotellet går det gratis busstransport til Mall of the Emirates, JBR og Ibn Battuta Mall hver dag. 

Rommene
Hotellet har 765 moderne rom med elegant og varm innredning. Alle rommene har eget klimaanlegg, LED-TV med satellittkanaler, strykejern og strykebrett, sittehjørne, kaffe- og tekoker og minibar. Badene er utstyrt med badekar, stort dusjkabinett, sminkespeil, hårføner, badekåpe og tøfler.

Restauranter
I hotellets hovedrestauranter Red Diamond og Fusion tilbys et bredt utvalg av retter. Ved restaurantenes live matstasjoner serveres arabisk mat, indisk mat, sjømat, sushi, og annen moderne mat fra a la carte menyer. Al Mawal byr på vannpipe og spennende drinker. Man kan nyte forfriskninger i den døgnåpne salongen i lobbyen og i bassengbaren dagen lang.

Beliggenhet
Ghaya Grand Hotel ligger bare en 15 minutters kjøretur fra JBR, Mall of the Emirates og Ibn Battuta Mall. Kjøpesenteret Meaisem City Center ligger 5 minutters gange unna. I nærheten ligger også Motor City, Dubai Autodrome, Sports City, verdensberømte Gardens, Els Club, og Jumeirah Golf Estates.

Informasjon

Før du reiser til Dubai anbefaler vi å lære litt om Emiratene, noe som er en viktig del av reiseopplevelsen. Man bør være inneforstått med at norske lover og kultur ikke alltid er samsvarende med andre lands lovverk og kultur.

Temperatur og klima i Dubai
Dubai har et tørt, tropisk ørkenklima. I september-november og mars-mai er været i Dubai som rundt Middelhavet på sommertid. De varmeste månedene er juli og august. Da er dagstemperaturen rundt 40 grader, mens temperaturen om kvelden er rundt 30. Desember, januar og februar er de kjøligste månedene, og minner om en solrik norsk sommer, med 17-27 grader. Gjennom året varierer badetemperaturene mellom 21 og 33 grader.

Dubai om sommeren
Som spesialister på Dubai og Emiratene tilbyr 1001 Natt Reiser turer til Emiratene hele året, til og med om sommeren. Selv om temperaturen er høy om sommeren, er det mye som gjør Dubai attraktivt også på denne årstiden. Først av alt er prisene betraktelig redusert. Overalt i Dubai er det aircondition; i taxier, metro, busser, busstasjoner, shoppingsentre og hoteller. Mange svømmebassenger er temperaturstyrte og nedkjøles om sommeren. I mai, juni og september er temperaturen cirka 37-38 grader om dagen, og 24-27 grader om kvelden. Dette er den beste perioden å nyte stabilt sommervær.

Juli og august er de varmeste månedene, og da kan man tilrettelegge dagene slik at man kan besøke shoppingsentre og gjøre innendørsaktiviteter i løpet av dagen, og heller oppholde seg utendørs om kveldene. I Dubai er det mange vannparker og muligheter for diverse vannaktiviteter, som passer bra å benytte seg av om morgenen. Les mer om hva en sommerferie i Dubai kan by på her.

Ramadan og Eid
Den hellige fastemåneden Ramadan er en unik måte å oppleve landets kultur, religion og hvordan fastemåneden går for seg. Ramadan begynner rundt 6. mai i 2019 og 23. april i 2020. Under ramadan gjelder spesielle regler, også for landets gjester. Man bør unngå å spise, drikke og røyke offentlig utenfor hotellområdet mellom soloppgang og solnedgang, dvs. mens alle muslimer faster. I denne perioden kan det hende at restauranter (unntatt hotellrestaurantene), butikker og kontorer holder stengt på dagtid, og at det meste går litt langsommere enn vanlig. Etter solnedgang tiltar aktivitetene overalt i byen, og restauranter og butikker holder åpent til langt utover kvelden. Alkohol serveres oftest kun til ikke-muslimer mellom kl. 19.00 og 02.00 på hotellene. Diskotek og nattklubber holder også stengt under fasten, og enkelte serverer ikke alkohol i det hele tatt under ramadan. Ferie i Emiratene under Ramadan er en spennende og annerledes opplevelse, og anbefales dersom du kan avfinne deg med hvordan fasten praktiseres.

Aktiviteter og utflukter
I Emiratene venter et hav av spennende opplevelser. Her finnes alt fra helikoptertur, golf og vannsport til ørkensafari. Velg og vrak blant aktiviteter og utflukter å fylle ferien din med! Mange av hotellene har også et godt aktivitetstilbud.

Et par turer man bør ta på egenhånd:
*For familien: Besøk hotellet Atlantis The Palm, hvor du kan spise en eksklusiv middag og oppleve det store flotte akvariet ”The Lost Chamber”.
*Familier/par: Besøk det koselige resortet Madinat Jumeirah og opplev ekte arabisk luksus. Her kan du ta en tur i en tradisjonell abra-båt, nyte en bedre middag, og sjekke ut noen av de fancy utestedene. Stedet er en opplevelse i seg selv, og ligger rett ved verdens eneste 7*hotell, Burj El Arab. Dette er for de mest kresne som vil oppleve luksus i en klasse for seg selv.

Alder
Reisende under 18 år må være i følge med voksne. Barn under 12 år som reiser med to voksne betaler barnepris.

Alkohol
På mange av hotellene serveres alkohol, men vær oppmerksom på at det i hht. lokale lover er forbudt å servere alkohol visse dager i året. Som gjest har du ikke krav på rabatt eller erstatning hvis dette skulle inntreffe under ditt besøk. Alkoholen som serveres på hotellene er relativt dyr, så det kan lønne seg å kjøpe med eget fra taxfree i forkant. Restauranter utenfor hotellene serverer ikke alkohol.

Ambassader 
Den norske ambassaden i Emiratene:
Hamdan Street, Al Masaood Tower 10th floor
P.O. Box 47270, Abu Dhabi, United Arab Emirates
Tlf : (+971)-2-621-1221
Fax: (+971)-2-621-3313
E-post: emb.abudhabi@mfa.no
Hjemmeside: http://www.norway.ae/Norsk/emirater/

De Forente Arabiske Emiraters ambassade i Norge: 
Bygdøy allé 78, 0268 Oslo
Tlf: (+47) 22 12 24 22, e-mail: osloemb.info@mofaic.gov.ae

Arabisk kultur
Kulturen i Emiratene har røtter i arabisk-islamsk tradisjon. De lokale innbyggerne kler seg i tradisjonelle hvite kjortler med et hvitt tørkle på hodet, som er et behagelig antrekk i varmen. Tradisjonelle sportsaktiviteter er blant annet jakt med falk, kamelkappløping og kappseiling med tradisjonelle båter.

Bekledning
På stranden og ved bassengområdene er det helt ok med strandklær som badedrakt og bikini, men toppløs soling og bading er ikke godtatt. Når man ikke er på hotellet, er det vanlig å gå mer tildekket, og da unngår man uønsket oppmerksomhet. I Abu Dhabi og Fujairah er det litt mer konservativt enn i Dubai. På restauranter, nattklubber og diskotek er det vanlige finklær som gjelder. På tur ut i ørkenen og på andre naturutflukter anbefales shorts og t-skjorte.

Depositum
Ved innsjekking på hotell i Emiratene betales et depositum, enten kontant eller med visakort. Beløpet varierer fra hotell til hotell, men blir uansett refundert ved utsjekking.

Elektrisitet
Adapter er nødvendig, og fås kjøpt i dagligvarebutikker. Britisk standard med tre hull 220/240 V, 50Hz.

De forente arabiske emirater
De forente arabiske emirater er en republikk som består av de syv statene (emiratene) Dubai, Abu Dhabi, Sharjah, Ajman, Um Al Qaiwain, Ras Al Khaimah og Fujairah. Emiratene har ca 9,4 millioner innbyggere, hvorav kun 15-20% er lokalbefolkning. Majoriteten av befolkningen er arbeidsinnvandrere fra India og andre land i Asia. Abu Dhabi er hovedstaden og har 2,5 millioner innbyggere. Dubai har ca. 2,1 millioner innbyggere og er det nest største av de syv emiratene. De forente arabiske emirater grenser til Oman og Saudi Arabia.

Helligdager 
Emiratenes helligdag er fredag. Arbeidsuken er derfor fra søndag til og med torsdag. Nasjonaldagen er 2. desember.

Hoteller
- Når man reiser med barn, er det i utgangspunktet basert på at barnet deler seng med foreldrene. I hotellbeskrivelsene står det om ekstraseng for barn er inkludert i prisen. Er ekstraseng ikke inkludert, kan dette betales direkte i resepsjonen ved innsjekking. Pris varierer fra 150 AED til 400 AED per natt avhengig av hotell og sesong. Barn under 3 år får gratis babyseng.
- Hotellrommene blir ryddet og rengjort daglig.
- De fleste hotellrom i Dubai har store vinduer, og ikke nødvendigvis balkong.
- Noen hoteller har egne hotellrom for røykere, mens andre hoteller har kun røykfrie rom.
- Hotellrommene har gratis kaffe, te, sukker og vannflasker, og suppleres ved rengjøring av rommet.
- Badebleie er påbudt for babyer ved bading i basseng.

Internett
Internett er tilgjengelig i ulik grad på de forskjellige hotellene. I hotellbeskrivelsene oppgis hva som gjelder for hvert hotell. Hotellrommene har enten tilkobling eller trådløst nettverk, gratis eller mot betaling. Mange hoteller har gratis Wifi i fellesområdene.

Mat & drikke
I Emiratene finnes et stort utvalg av restauranter fra alle verdenshjørner, og spesielt er indisk og arabisk mat utbredt. Det er store prisforskjeller avhengig av om man spiser på hotellet eller en restaurant utenfor.

Metro
Dubai har verdens lengste metro uten sjåfør. Vi anbefaler å teste ut dette supermoderne fremkomstmiddelet. Prisen for billett varierer, avhengig av hvor langt du skal kjøre, om det er enveis- eller toveisbilletter og hvilken klasse du velger (vanlig eller gold).

Mobiltelefon
Norske mobiltelefoner virker utmerket i Emiratene, men det kan bli meget kostbart. Vi anbefaler å benytte skype via internett, eller å kjøpe et lokalt simkort. Det finnes i dagligvarebutikker og på alle shoppingsentre. Simkort fra leverandøren som heter ”du” er et av de beste. Landskode: +971 +nummer

Narkotika
Besittelse, bruk eller smugling av illegale narkotiske stoffer og visse legemidler klassifisert som narkotiske preparater er forbudt og kan medføre strenge straffer.

Pass og visum
Norske statsborgere trenger ikke å søke visum på forhånd. Visum fås gratis på flyplassen i Dubai, og gjelder i 30 dager inkl. ankomst- og avreisedag. Pass må ha gjenværende gyldighet på mer enn 6 måneder etter avreise fra De Forente Arabiske Emiratene. Israelske statsborgere kan bli nektet innreise.

Shopping
I Dubai og Abu Dhabi finnes supermoderne shoppingsentre med eksklusive merkebutikker og livlige markeder (souker) hvor man kan gjøre gode kupp. Sko, klær og elektronikk lønner det seg å kjøpe med hjem. Pruting gjelder kun når man handler i markeder, enten det er gull eller andre varer. Supermarked finnes overalt og matvarene er rimelige. De fleste butikker i shoppingsentre stenger kl. 22.00, og sommeren er sesongen for mest rabatter og tilbud. Det kan være meget befriende å besøke Dubais shoppingsentre på dagen, da det er forholdsvis tomt for mennesker. Velger du å ta handleturen på kvelden, forstår du raskt hvorfor det stadig åpnes nye shoppingsentre i Dubai. På kvelden er det nemlig fullt av mennesker, og spesielt i helgene. Dubai taxfree har et godt utvalg og hyggelige priser.

Språk
Arabisk er det offentlige språket, mens engelsk, hindi og urdu er svært utbredt.

Strender i Dubai
Fra de fleste byhoteller som ikke har privat strand, går det skyttelbuss til blant annet Jumeirah Beach Park. To dager i uken er strandområdene kun åpne for damer og barn under 4 år. Alle strender har ulike åpningsdager, så forhør deg i resepsjonen på ditt hotell for å få vite hvilke strender som er åpne. Adgang til strendene koster 5 DHS (ca 14 kr) per person. På enkelte strender koster det ekstra for solseng og parasoll. Strendene er lange og velholdte, med lys, finkornet sand.

Taxi og transport
Flyet lander i Dubai. Transport fra flyplassen til hotellene er inkludert i reisen du bestiller med 1001 Natt Reiser. Skal du utforske byen, er taxi er det enkleste fremkomstmiddelet. Minimumsbeløpet per tur er 10 AED (ca. 25 kr), og det er taksameter som viser turens pris. Det er normalt å runde opp til nærmeste Dirham, slik at taxisjåføren får litt tips. Metro er også et bra alternativ.

Tidsforskjell
Sommertid: Norsk tid + 2 timer. Vintertid: Norsk tid + 3 timer.

Tips
Det er vanlig (men ikke obligatorisk) å tipse bagasjebærerne ved inn- og utsjekking, samt annet serviceytende personal man er fornøyd med. Til sjåføren som henter deg på flyplassen, eller kjører deg fra et hotell til et annet er det vanlig å gi tips. På restauranter gir man som regel rundt 10% av regningen i tips.

Tollbestemmelser
Klikk her for å lese mer...

Valuta og kredittkort
I De Forente Arabiske Emirater benyttes myntenheten Dirham, med valutakode AED. DHS er også en vanlig forkortelse. 1 AED er ca 2,3 NOK (august 2015). Kortautomater er utbredt men det lønner seg å ha med kontanter.

Vaksinasjoner
Det er ingen vaksinasjonskrav.

Vann
Man drikker kun vann på flaske, ikke fra springen. En 1,5 l flaske vann koster ca. 3 kr i dagligvarebutikk.

Åpningstider
Kjøpesentre holder åpent alle dager, også i løpet av Ramadan. Store kjøpesentre som City Centre Deira, Dubai Mall, Mall of the Emirates, Ibn Battuta holder alle åpent fra kl. 10.00 til 22.00 i løpet av uken og fra kl. 10.00 - kl. 24.00 fredager og lørdager. (Noen av butikkene i kjøpesentrene åpner ikke før kl. 14.00 på fredager). Markeder, krydder- og gull souks holder åpent kl. 09.00 - kl. 13.00 alle dager unntatt fredager og kl. 16.00 - kl. 21.00 alle dager inkludert fredager.

 

Taxi och transport
Planet landar i Dubai. Transport från flygplatsen till hotellen ingår i resan du bokar med 1001 Night Travel. Om du ska utforska staden är taxi det enklaste sättet att komma dit. Minimibeloppet per resa är 10 AED (ca 25 SEK), och det är taxametern som visar resepriset. Det är normalt att runda upp till närmaste Dirham, så taxichauffören får några tips. Metro är också ett bra alternativ.

Tidsskillnad
Sommartid: Norska tid + 2 timmar. Vintertid: Norsk tid + 3 timmar.

tips
Det är vanligt (men inte obligatoriskt) att tipsa bagagebärarna vid incheckningen och utcheckning, liksom annan servicepersonal du är nöjd med. För föraren som hämtar dig på flygplatsen eller kör dig från ett hotell till ett annat är det vanligt att ge tips. På restauranger ger du vanligtvis cirka 10% av räkningen i tips.

tull~~POS=TRUNC bestämmelser~~POS=HEADCOMP
Klicka här för att läsa mer ...

Valuta och kreditkort
I Förenade Arabemiraten används Dirham-myntet med valutakod AED. DHS är också en vanlig förkortning. 1 AED är ca 2,3 NOK (augusti 2015). Kortmaskiner är utbredd men det betalar att ha pengar.

vaccinationer
Det finns inga vaccinationskrav.

vatten
Du dricker bara flaskvatten, inte från kranen. En 1,5 liters flaska vatten kostar ca. 3 kronor i mataffären.

timmar
Köpcentra är öppna alla dagar, även under Ramadan. Stora köpcentra som City Centre Deira, Dubai Mall, Mall of the Emirates, Ibn Battuta är alla öppna från middagstid. Från 10:00 till 22:00 under veckan och från 10.00 - kl. 24:00 fredagar och lördagar. (Några av butikerna i köpcentret öppnar inte förrän 14:00 på fredagar). Marknader, kryddor och guldsockor är öppna på. 09.00 - kl. 1:00 varje dag utom fredagar och kl. 16.00 - kl. 21:00 varje dag inklusive fredagar.

Kart