Fujairah

Et lite emirat ved det indiske hav
Dette lille emiratet ligger ved Det indiske hav, ca. to timers kjøring fra Dubai. Her er det den vakre naturen som dominerer, med lange sandstrender og flotte fjell. Når man ikke slapper av på stranden, kan man dykke, dra på oppdagelse rundt i Fujairah, og mer eventyrlystne kan oppleve ørkenen og vakre kilder i fjellene. I tillegg erdet også shoppingmuligheter. Fujairah har også en eldre bydel med et museum, som forteller om tidligere tiders kultur og tradisjoner i det lille emiratet. 

Utflukter, aktiviteter og dykking bestilles direkte på aktivitetssenteret på hotellet, siden vi ikke har noen reiseleder i Fujairah.

For å få mer ut av ferien, kan du kombinere late dager i Fujairah med byliv i Dubai!

Send forespørsel

Finner du ikke pris på reisen du ønsker? Send gjerne en mail til: og du vil motta et tilbud snarest mulig.

Send forespørsel

Praktisk info

Aktiviteter og utflukter
Utflukter bestilles på hotellets utfluktskontor.
 
Alder
Reisende under 18 år må være i følge med voksne. Barn under 12 år som reiser med voksne betaler barnepris.
 
Alkohol
På mange av hotellene serveres alkohol, men vær oppmerksom på at det i hht. lokale lover er forbudt å servere alkohol visse dager i året. Som gjest har du ikke krav på rabatt eller erstatning hvis dette skulle inntreffe under ditt besøk. Alkoholen som serveres på hotellene er relativt dyr, så det kan lønne seg å kjøpe med eget fra taxfree i forkant. Restauranter utenfor hotellene serverer ikke alkohol.
 
Ambassader
Den norske ambassaden i Emiratene:
Hamdan Street, Al Masaood Tower 10th floor
P.O. Box 47270
Abu Dhabi
United Arab Emirates
Tlf : (+971)-2-621-1221
Fax: (+971)-2-621-3313
E-post: emb.abudhabi@mfa.no
Hjemmeside: http://www.norway.ae/Norsk/emirater/
De Forente Arabiske Emirater har ingen ambassade i Norge. Den nærmeste ambassaden er i Berlin, Tyskland. Tlf: +49 30 516516 Fax: +49 30 51651900

Arabisk kultur
Kulturen i Emiratene har røtter i arabisk-islamsk tradisjon. De lokale innbyggerne kler seg i tradisjonelle hvite kjortler med et hvitt tørkle på hodet, som er et behagelig antrekk i varmen. Tradisjonelle sportsaktiviteter er blant annet jakt med falk, kamelkappløping og kappseiling med tradisjonelle båter.
 
Bekledning
Man kan i utgangspunktet kle seg som man vil, men det settes pris på om man kler seg mer konservativt enn i vesten, og dekker skuldre og knær. På stranden og ved bassengområdene er det helt ok med strandklær som badedrakt og bikini, men toppløs soling og bading er ikke godtatt. Når man ikke er på hotellet, er det vanlig å gå mer tildekket, og da får man også mer respekt. I Abu Dhabi og Fujairah er det litt mer konservativt enn i Dubai. På tur ut i ørkenen og på andre naturutflukter kan man ha på shorts og t-skjorte.
 
Depositum
Ved innsjekking på hotell i Emiratene betales et depositum, enten kontant eller med visakort. Beløpet varierer fra hotell til hotell, men blir uansett refundert ved utsjekking.
 
Elektrisitet
Adapter er nødvendig, og fås kjøpt i dagligvarebutikker. Britisk standard med tre hull 220/240 V, 50Hz.
 
De forente arabiske emirater
De forente arabiske emirater er en republikk som består av de syv statene (emiratene) Dubai, Abu Dhabi, Sharjah, Ajman, Um Al Qaiwain, Ras Al Khaimah og Fujairah. Emiratene har ca 8,4 millioner innbyggere, hvorav kun 15-20% er lokalbefolkning. Majoriteten av befolkningen er arbeidsinnvandrere fra India og andre land i Asia. Abu Dhabi er hovedstaden og har 2,5 millioner innbyggere. Dubai har ca. 2,1 millioner innbyggere og er det nest største av de syv emiratene. De forente arabiske emirater grenser til Oman og Saudi Arabia.
 
Helligdager
Emiratenes helligdag er fredag. Arbeidsuken er derfor fra søndag til og med torsdag. Nasjonaldagen er 2. desember.
 
Hoteller
- Når man reiser med barn, er det i utgangspunktet basert på at barnet deler seng med foreldrene. I hotellbeskrivelsene står det om ekstraseng for barn er inkludert i prisen. Er ekstraseng ikke inkludert, kan dette betales direkte i resepsjonen ved innsjekking. Pris varierer fra 150 AED til 400 AED per natt avhengig av hotell og sesong. Barn under 3 år får gratis babyseng. 
- Hotellrommene blir ryddet og rengjort daglig.
- De fleste hotellrom har store vinduer og ikke balkong.
- Noen hoteller har egne hotellrom for røykere, mens andre hoteller har kun røykfrie rom.
- Hotellrommene har gratis kaffe, te, sukker og vannflasker, og suppleres ved rengjøring av rommet.
- Badebleie er påbudt for babyer ved bading i basseng.
 
Internett
Internett er tilgjengelig i ulik grad på de forskjellige hotellene. I hotellbeskrivelsene oppgis  hva som gjelder for hvert hotell. Hotellrommene har enten tilkobling eller trådløst nettverk, gratis eller mot betaling. Mange hoteller har gratis Wifi i fellesområdene.
 
Mat & drikke
I Emiratene finnes et stort utvalg av restauranter fra alle verdenshjørner, og spesielt er indisk og arabisk mat utbredt. Det er store prisforskjeller avhengig av om man spiser på hotellet eller en restaurant utenfor.

Mobiltelefon
Norske mobiltelefoner virker utmerket i Emiratene, men det kan bli meget kostbart. Vi anbefaler å benytte skype via internett, eller å kjøpe et lokalt simkort. Det finnes i dagligvarebutikker og på alle shoppingsentre. Simkort fra leverandøren som heter ”du” er et av de beste. Landskode: +971 +nummer

Narkotika
Besittelse, bruk eller smugling av illegale narkotiske stoffer og visse legemidler klassifisert som narkotiske preparater er forbudt og kan medføre strenge straffer.
 
Pass og visum
Norske statsborgere trenger ikke å søke visum på forhånd. Visum fås utdelt på Dubai flyplass og varer i 30 dager inkl. ankomst- og avreisedag. Pass må ha gjenværende gyldighet på mer enn 6 måneder etter avreise fra De Forente Arabiske Emiratene. Man blir nektet innreise dersom man har et israelsk visum eller stempel i passet.
 
Ramadan
Den muslimske fastemåneden Ramadan begynner rundt
6. mai i 2019 og 23. april i 2020. Under Ramadan gjelder spesielle regler, også for landets gjester. Man bør unngå å spise, drikke og røyke offentlig utenfor hotellområdet mellom soloppgang og solnedgang, dvs. mens alle muslimer faster. I denne perioden kan det hende at restauranter (unntatt hotellrestaurantene), butikker og kontorer holder stengt på dagtid, og at det meste går litt langsommere enn vanlig. Etter solnedgang tiltar aktivitetene overalt i byen, og restauranter og butikker holder åpent til langt utover kvelden. Alkohol serveres oftest kun til ikke-muslimer mellom kl. 19.00 og 02.00 på hotellene. Diskotek og nattklubber holder også stengt under fasten, og enkelte serverer ikke alkohol i det hele tatt under ramadan. Ferie i Emiratene under Ramadan er en spennende og annerledes opplevelse, og anbefales dersom du kan avfinne deg med hvordan fasten praktiseres.
 
Språk
Arabisk er det offentlige språket, mens engelsk, hindi og urdu er svært utbredt.
 
Temperatur og klima i Fujairah

Fujairah har et tropisk ørkenklima. Den varmeste perioden er mellom juni og september, hvor det er mellom 37-45 grader, og da er det ekstra fuktig i Fujairah. Desember til mars er de kjøligste månedene, og vil oppleves som en god norsk sommer, med 17-25 grader. Badetemperaturene er da som på sitt beste i Norge. Alle hotell, shoppingsentre, restauranter, taxier o.l. har aircondition. Solbriller, høy solfaktor, solhatt/caps anbefales.

Taxi og transport
Flyet lander i Dubai. Transport fra flyplassen til hotellene er inkludert i reisen du bestiller med 1001 Natt Reiser. Skal du utforske byen, er taxi er det enkleste fremkomstmiddelet. Minimumsbeløpet per tur er 10 AED (ca. 16 kr), og det er taksameter som viser turens pris. Det er normalt å runde opp til nærmeste Dirham, slik at taxisjåføren får litt tips. .
 
Tidsforskjell
Sommertid: Norsk tid + 2 timer. Vintertid: Norsk tid + 3 timer.
 
Tips
Det er vanlig (men ikke obligatorisk) å tipse bagasjebærerne ved inn- og utsjekking, samt annet serviceytende personal man er fornøyd med. Til sjåføren som henter deg på flyplassen, eller kjører deg fra et hotell til et annet er det vanlig å gi tips. På restauranter gir man som regel rundt 10% av regningen i tips.
 
Tollbestemmelser
Les mer her: http://www.toll.no/templates_TAD/Topic.aspx?id=233864&epslanguage=no

Valuta og kredittkort
I De Forente Arabiske Emirater benyttes myntenheten Dirham, med valutakode AED. DHS er også en vanlig forkortelse. 100 AED er ca 163 NOK (april 2014).
Kortautomater er utbredt men det lønner seg å ha med kontanter.
 
Vaksinasjoner
Det er ingen vaksinasjonskrav.
 
Vann
Man drikker kun vann på flaske, ikke fra springen. En 1,5 l flaske vann koster ca. 3 kr i dagligvarebutikk.

Kart

Hotell

Fujairah Rotana Resort & Spa Al Aqah Beach 4*+

Fujairah Rotana Resort & Spa Al Aqah Beach 4*+ (Hotellstandard: 4+ stjerner)

Lekkert, barnevennlig hotell på stranden i Fujairah. Hotellet har svømmebasseng, tennisbaner, gym og et utvalg av spisesteder. Hotellet Fujairah Rotana Resort & Spa er et eksklusivt hotell ved strande...
Le Méridien Al Aqah Beach Resort 5*

Le Méridien Al Aqah Beach Resort 5* (Hotellstandard: 5 stjerner)

Utmerket hotell, på stranden i Fujairah, med basseng, restauranter, spa, gym, barneklubb og ungdomsklubb. Hotellet 5-stjernershotellet Le Meridien Al Aqah ligger på stranden i Fujairah, med panoramaut...
Sandy Beach Hotel (Budsjett) 3*

Sandy Beach Hotel (Budsjett) 3* (Hotellstandard: 3 stjerner)

Enkelt turistklassehotell i flotte omgivelser i Fujairah, med egen strand rett ut mot Det indiske hav. Perfekt utgangspunkt for late dager med bading, dykking og utflukter til storbyen Dubai. God valu...