Fairmont Nile City (Luksus) 5* (Hotellstandard: 5 stjerner)

Fairmont Nile City (Luksus) 5*

Luksushotell i autentisk stil på Nilens bredde, med et utvalg av Kairos beste restauranter. Basseng på taket med utsikt over Nilen og Kairo. Hotellet er forbundet med Nile City Mall.
 
Hotellet
Luksus og detaljer er i fokus på Fairmont Nile City. Hotellet tilbyr spa, utendørsbasseng, helsestudio og barnebasseng. Trådløst Internett mot gebyr. Hotellet har et lekkert bassengområde som kan benyttes morgen og kveld, med flott panoramautsikt over legendariske Nilen og Kairo. Hotellet er tilknyttet et eget shoppingsenter.
 
Rommene
Rommene er innredet med en tidløs eleganse i moderne design, og har utsikt mot Nilen eller Kairo by. Alle rom er utstyrt med luftkondisjonering, minibar og safe, høyhastighets trådløs Internett-tilgang (mot avgift), 32-tommers LCD-TV med parabol og betal-TV, vannkoker, gratis aviser, og telefon med direkte oppringning. Badene har badekåper, hårføner og kostnadsfrie toalettartikler. 
 
Restauranter og barer
Fairmount Nile City har åtte lekre restauranter i tillegg til en bar/salong.
 
Beliggenhet
Direkte på Nilbredden, omtrent 40 minutter fra flyplassen.
 
Barn
Maks et barn under 12 år kan dele rom med to voksne.

Informasjon

Generell informasjon om hoteller i Egypt
 
Hotellrommene
Noen hoteller har egne hotellrom for røykere, mens andre hoteller har kun røykfrie rom. På hotellrommene er det satt fram gratis kaffe, te, sukker og vannflasker. Dette suppleres ved rengjøring av rommet. Alle hoteller tilbyr et utvalg av gratis toalettartikler, og enkelte hoteller har tøfler og badekåpe. Hotellrommene blir ryddet og rengjort daglig. Innholdet i minibaren koster ekstra.

Deling av hotellrom
I følge egyptisk lov kan man ikke dele rom med egyptiske statsborgere av motsatt kjønn, om man ikke er gift. Hotellene er strenge i forhold til denne loven.
 
Oppgradering av rom
I våre tilbud har vi satt opp enkle romkategorier, men det er mulighet for oppgradering til større rom eller suiter.

Ekstraseng
Når man bestiller hotellrom med barn, er dette basert på at barnet deler seng med foreldrene. I hotellbeskrivelsene står det om ekstraseng for barn er inkludert i prisen. Er ekstraseng ikke inkludert, betales dette direkte i resepsjonen ved innsjekking. Pris varierer fra 150 AED til 400 AED per natt avhengig av hotell og sesong. Barn under 3 år får gratis babyseng.

Badebleier
Babyer/små barn må ha på badebleie ved bading i basseng.
 
Elektrisitet
220 volt. Adapter er ikke nødvendig.

Internett
Internett er tilgjengelig i ulik grad på de forskjellige hotellene. I hotellbeskrivelsene oppgis  hva som gjelder for hvert hotell. Hotellrommene har enten tilkobling eller trådløst nettverk, gratis eller mot betaling. Mange hoteller har gratis WiFi i fellesområdene.
 
Tips
Lønningene i Egypt er generelt lave, og er ofte basert på at ansatte får tips i tillegg til lønn. Det er lurt å ha 5 og 10 pundsedler tilgjengelig for å tipse diskret til de som er behjelpelige under ferien. Det er vanlig å betale tips til lokalguider, sjåfører, servitører, renholdspersonell på hotell og bagasjebærere. Reiselederne kan samle inn tips per person som blir fordelt til de ansatte på hotellet, båten, guider, sjåfører etc.

Bekledning
Egypt er et muslimsk land og egyptere går som regel konservativt kledd. På stranden og ved bassengområdene er det helt ok med strandklær som badedrakt og bikini, men toppløs soling og bading anbefales ikke. Når man ikke er på hotellet, er det vanlig å gå mer anstendig kledd, og da får man også mer respekt. På noen av utfluktene må man dekke til skuldre og knær, og det anbefales å ha gode sko.

Kart