Egypt

Egypt er et kontrastfylt land som innbyr til unike og mangfoldige opplevelser. I tillegg til pyramidene har Egypt en lang rekke fascinerende historiske monumenter å besøke, fra nord til sør. Avslutt rundreisen med noen avslappende dager på 5* strandhotell ved Rødehavet. 

Historiens vugge
Som et av verdens mest allsidige reisemål, har Egypt noe å tilby enhver smak. Med sin over 7000 år gamle rike historie, omtales ofte landet som historiens vugge. Egypt er kjent for sin storhetstid som oldtidssivilisasjon, og er også i dag det ledende landet innen kunst og litteratur i den arabiske verden.
Når du besøker Egypt kommer du ikke bare i kontakt med den gamle sivilisasjonen, men med menneskeheten i seg selv. Du får oppleve hvordan mennesker levde for tusenvis av år siden i et organisert samfunn. De berømte kulturskattene gir et rikt innblikk i Egypts utvikling innen religion, økonomi, astronomi, og arkitektur, samt hvordan den gamle stormakten ble styrt. 

Et spennende og allsidig reisemål
I nord har Egypt kyststripe mot Middelhavet, og i øst mot Rødehavet, og nådde 93 millioner innbyggere i 2013. Landet består av 93% ørken, som gjemmer på hemmeligheter som gradvis blir oppdaget. Den isolerte oasen Siwa i Egypts vestørken er en surrealistisk opplevelse. Den gjestfrie befolkningen i Siwa er fortsatt så godt som upåvirket av Egypts utvikling, og holder på sine gamle tradisjoner.
I eventyrlandet Egypt opplever du verdens eldste kulturskatter, et yrende folkeliv, eksotiske basarer, unik snorkling og dykking, flotte strender, et lavt prisnivå, og ikke minst; et solrikt, varmt og tørt klima året rundt.

Noen av Egypts høydepunkter:
Kairo
: Kairo er Afrikas største by, med mer enn 20 millioner innbyggere, og et sjarmerende kaos som er en opplevelse i seg selv. I den østlige gamle delen av Kairo kan man oppleve koptisk, kristen, jødisk og islamsk historie i form av vakre moskeer, palasser, synagoger og kirker. Lenger vest for Kairo ligger det gamle egyptiske rikets hovedstad Memphis. Deler av Kairo står på UNESCOs liste over verdens natur- og kulturarv. Kairo lar deg bli en del av flere tusen år gammel historie. Egypt har mer enn 100 pyramider, og hver og en har sin egen spesielle historie. 

Luxor: Luxor har verdens største samling av oldtidsmonumenter, og blir av den grunn også omtalt som “verdens største utendørsmuseum”. Luxor var faraoenes hovedstad, og har blitt bygget på og rundt skattene fra det gamle egyptiske kongeriket. Byen består av to områder: Østbredden med to av Egypts mest imponerende severdigheter Karnak- og Luxor-templet, og Vestbredden hvor Kongenes og Dronningenes dal, Memnon-kolossene og Hatshepsut-templet ligger. 

Aswan: Aswan er en vakker, naturlig skjønnhet med en avslappende og behagelig nubisk atmosfære, med varmt og tørt klima. Her kan du oppleve oldtidens Egypt, tradisjonelle nubiske landsbyer, frodig natur, og eksotiske markeder. 

Nilencruise: Et cruise på Nilen er det absolutte høydepunktet, og det beste utgangspunktet for å utforske alle de godt bevarte og betydningsfulle monumentene fra den gamle sivilisasjonen i Egypt. Med et cruise på legendariske Nilen kjører man gjennom hjertet av historiens vugge. Man har rikelig med tid til å slappe av, og fra soldekk kan man følge med på dagliglivet som går sin vante gang langs Nilens frodige bredder. Opplev vakre gjestfrie Egypt fra et flytende førsteklasses hotell hvor du kan fordøye opplevelsene, og lade opp til neste dag med ny spennende historie. 

Siwa-oasen - Ørkenens paradis! Egypt gjemmer også på isolerte ørkenoaser med naturlige varme og kalde kilder. Tilbring uforglemmelige dager blant lokalbefolkningen i autentiske omgivelser, midt i ørkenen. Siwa-oasen er en av verdens siste uberørte oaser, og har et imponerende landskap, oldtidshistoriske ruiner og unike kulturtradisjoner. Oasen ligger i Egypts vestørken, og er omtrent 80 km lang og 20 km bred, med nesten 30,000 innbyggere. Samfunnet i Siwa eksisterer i dag, nesten slik som det alltid har gjort, så et besøk i Siwa er en ekte opplevelse som setter spor. 

Rundreise i Egypt: Bli med på en av våre spennende rundreiser og opplev Egypts absolutte høydepunkter. Egypt har alt, ikke gå glipp av noe! Få med deg det beste av Egypt, med monumenter fra oldtiden, enestående kulturskatter, fascinerende historie og vakker natur. 

Sharm El Sheikh: Badebyen Sharm El Sheikh er et pulserende og moderne turiststed med vakre strender, fantastisk marineliv, og en fascinerende ørken. Opplevelsesrike dager i Kairo, Luxor eller Aswan er perfekt å kombinere med noen avslappende dager ved Rødehavet i Sharm El Sheikh. 

Hurghada: I løpet av de 10 siste årene har Hurghada utviklet seg til et moderne feriested. Hele distriktet Hurghada består av flere landsbyer som nå er nydelige turistresorter. Her finnes en enestående undervannsverden, strandhoteller strålende sol og aktiviteter for hele familien. Ved Rødehavskysten i Hurghada er det langgrunne og finkornede sandstrender. Utenfor Hurghada ligger det flere små øyer som man kan besøke med båt og besøke. Her finnes noen av de fineste strendene i området, og ypperlig å snorklemuligheter ved de mange korallrevene. Det meste av fornøyelseslivet og shoppingmuligheter er i Sakala-området. 
El Gouna ligger ca 25 km nord for Hurghada by, og er en av Rødehavets mest eksklusive turiststeder, og består av kunstige kanaler, laguner og øyer. Stedet har en rolig og avslappet atmosfære, og utgjør en 10 kilometer lang strandlinje. I El Gouna finnes det perfekte golf- og dykkemuligheter. Sentrum består av små gater som er bygd i gammel stil, og her det finnes flere butikker, restauranter og kaféer.

Når du legger ferien til Egypt, kan du virkelig unne deg det lille ekstra, siden feriebudsjettet holder lenge. Med 1001 Natt Reiser ligger alt til rette for en innholdsrik og spesiell ferie med smak av Egypts spenning og mystikk. Vi ønsker deg en eventyrlig ferieopplevelse i faraoenes land.

Information

Til vores skræddersyede pakker til Maldiverne, Egypten, Bali og Oman, besøg destination sider.

Praktisk info

I forkant av reisen anbefaler vi å lære litt om landet man skal besøke. Vi anser kunnskap om kulturen som en vesentlig del av reiseopplevelsen, og man bør være inneforstått med at norsk lovverk og kultur ikke alltid er samsvarende med andre lands lover og kultur.
 
Aktiviteter og utflukter
Det kan forekomme endringer i utfluktene og utfluktsrekkefølgen i forhold til programmet. 1001 Natt Reiser kan ikke holdes ansvarlig hvis templer, graver og sverdigheter er stengt grunnet restaurering, statsbesøk eller lokale seremonier. 
 
Alder
Den reisende må være over 18 år. Barn under 12 år som reiser med voksne betaler barnepris.
 
Alkohol
Alkohol fås kjøpt på hoteller, barer og utesteder. Utvalget av alkohol i butikker er ofte svært begrenset, og det meste er lokalprodusert. Vær oppmerksom på at enkelte restauranter ikke serverer alkohol, men noen tillater medbrakt. 
 
Den norske ambassaden i Kairo
Adresse: 8 El Gezirah Street, Zamalek, Kairo
Tlf: +2 02 27283900
E-mail: emb.cairo@mfa.no
 
Den egyptiske ambassaden i Oslo
Adresse: Drammensveien 90A, 0244 Oslo
Tlf: +47 23084200
 
Bekledning
Egypt er et muslimsk land og egyptere går som regel konservativt kledd. På stranden og ved bassengområdene er det helt ok med strandklær som badedrakt og bikini, men toppløs soling og bading anbefales ikke. Når man ikke er på hotellet, er det vanlig å gå mer anstendig kledd, og da får man også mer respekt. På noen av utfluktene må man dekke til skuldre og knær, og det anbefales å ha gode sko.
 
Deling av hotellrom
I følge egyptisk lov kan man ikke dele rom med egyptiske statsborgere av motsatt kjønn, om man ikke er gift. 
 
Egypt
Areal: 1 001 449 km²
Innbyggere: ca.100 millioner.
 
Elektrisitet
220 volt. Adapter er ikke nødvendig.
 
Internett
Internett er tilgjengelig i ulik grad på de forskjellige hotellene. I hotellbeskrivelsene oppgis  hva som gjelder for hvert hotell. Hotellrommene har enten tilkobling eller trådløst nettverk, gratis eller mot betaling. Mange hoteller har gratis WiFi i fellesområdene.
 
Mat og drikke
Kranvannet i Egypt må ikke drikkes, så vi anbefaler å kjøpe vann på flasker.
Egyptiske måltider er en sosial opplevelse, med smaksrike delikatesser som grillet kjøtt, fisk, salater, supper, gratinerte og friterte grønnsaker.
Det finnes et utvalg internasjonale restauranter og fast food-kjeder på turiststedene og i hovedstaden. Som turist er det viktig å huske på at mange restauranter ikke tillater gjester som er kledd i badeklær, strandsko, shorts eller andre strandklær. Dette gjelder også på hotellene, hotellets restauranter, Nilencruisebåtene, og i resepsjonsområdet. Det er lurt å skylle all frukt, bær og rå grønnsaker godt. Unngå de enkleste restaurantene og vask deg ofte på hendene.
 
Mobiltelefon
Å benytte sitt norske simkort i Egypt kan bli svært kostbart. Vi anbefaler å kjøpe et lokalt simkort. På visse turprogram får man utdelt en mobiltelefon med et lokalt nummer, så da kan man bare fylle på med ekstra taletid selv.
 
Religion
Omtrent 90% av Egypterne er muslimer, og resten er i hovedsak koptisk kristne.
 
Shopping
Egypt er et meget prisgunstig land. Her kan man få kjøpt klær, gull, keramikk, krydder, papyrusmalerier, vannpiper og andre suvenirer av god kvalitet. På våre utflukter tilbyr vi stopp i basarer og butikker, men shopping er på eget ansvar. Pruting gjelder kun når man handler i markeder, enten det er gull eller andre varer.
 
Språk
Arabisk er hovedspråket i Egypt, men det finnes også to andre lokale språk: nubisk og mazighi. På turiststedene kan de fleste egyptere engelsk, italiensk og russisk.
 
Temperatur og klima
Ørkenklima med tørr luft og varme somre. Om vinteren er nettene kalde. Egypt har ca 360 soldager.
 
Tidsforskjell
Om vinteren er Egypt en time lenger framme enn Norge, ellers er det samme tid.
 
Helligdag
Fredag er helligdag i Egypt. Virkedagene er fra søndag til torsdag.
 
Tips
Lønningene i Egypt er generelt lave, og er ofte basert på at ansatte får tips i tillegg til lønn. Det er lurt å ha 5 og 10 pundsedler tilgjengelig for å tipse diskret til de som er behjelpelige under ferien. Det er vanlig å betale tips til lokalguider, sjåfører, servitører, renholdspersonell på hotell og bagasjebærere. Reiselederne kan samle inn tips per person som blir fordelt til de ansatte på hotellet, båten, guider, sjåfører etc.
 
Tollbestemmelser
Les mer her: http://www.toll.no/templates_TAD/Topic.aspx?id=233864&epslanguage=no
 
Valuta og Kredittkort
Egyptiske pund. 100 NOK = 208 EGP (mars 2018). USD og EURO kan også benyttes. Det er minibanker og vekslingskontorer de fleste steder i Egypt, og man kan benytte bankkort i enkelte store butikker og restauranter. Det lønner seg å alltid ha kontanter tilgjengelig.
 
Vaksinasjoner
Ingen spesielle vaksiner er påkrevd, men vi anbefaler å kontakte ditt lokale vaksinasjonskontor for nærmere informasjon i forkant av reisen til Egypt. Den egyptiske bakteriefloraen er svært forskjellig fra den norske, så man kan lett få magesyke. Vi anbefaler derfor at du rådfører deg med apoteket eller fastlegen din før avreise. Apotekene i Egypt har god kjennskap til mageproblemer, og kan tilby effektive medisiner. Ved alvorlige tilfeller bør lege kontaktes. Det er lege tilnyttet hvert hotell.
 
Ramadan
Den muslimske fastemåneden Ramadan starter 16. mai i 2018, og 6. mai i 2019. I denne perioden kan det hende at restauranter (unntatt hotellrestaurantene), butikker og kontorer holder stengt på dagtid, og at det meste går litt langsommere enn vanlig. Enkelte butikker er også stengt akkurat i det solen går ned, når fasten brytes. Etter solnedgang tiltar aktivitetene overalt i byen, og restauranter og butikker holder åpent til langt utover kvelden.

Nilencruise

Fra 9 395,-
Cruise på Nilen er det absolutte høydepunktet på en reise i Egypt. Det er ingen bedre måte å oppleve gravkamre, museer, klostre og templer fra oldtidens Egypt, enn fra et førsteklasses flytende hotell. Nedenfor vises reisene med lavest pris først...Les mer

Dahab

Dahab. Den sjarmerende hippiebyen Dahab ligger omtrent 80 km fra Sharm El Sheikh, ved kysten av Rødehavet. Dette snorkle- og dykkeparadiset var tidligere en liten beduin-fiskelandsby, men på 2000-tallet ble byen et mer kommersielt turiststed med en rekke hoteller av høy standard. Byen har fortsatt sitt unike avstressende preg, med alle sine fascine...Les mer

Rundreiser

På våre unike kombinasjonsreiser får du med deg det beste av Egypt, med monumenter fra oldtiden, enestående kulturskatter, fascinerende historie og vakker natur. På Nilencruiset seiler vi gjennom Egypts historie, med Kongenes Dal, imponerende verdensberømte templer som Karnak- og Luxor-templene, kongegraver, Aswan-demningen og mye mer. I Kairo ser...Les mer

Kairo

Som den største byen i Afrika, har livlige Kairo sin helt egen sjarm og byr på en uforglemmelig reise blant flere av verdens største kulturskatter.Les mer

Luxor

Luxor har verdens største samling av oldtidsmonumenter, og blir av den grunn også omtalt som “verdens største utendørsmuseum”.Les mer

Aswan

Aswan er en vakker, naturlig skjønnhet med en avslappende og behagelig nubisk atmosfære, med varmt og tørt klima. Her kan du oppleve tradisjonelle nubiske landsbyer, frodig natur, og eksotiske markeder.Les mer

Hurghada

Herlig strandferie ved Rødehavet! Hurghada var tidligere en liten fiskerby, men har i løpet av de siste 20 årene blitt forvandlet til et av Egypts mest populære feriesteder. Byen er fortsatt under utvikling og vokser raskt, og her finnes et stort utvalg av restauranter, kafeer, barer og hoteller...Les mer

Sharm El Sheikh

Fra 1 685,-
Ferieparadiset Sharm El Sheikh er Egypts mest populære badeby. Her kan du nyte late dager i solen og snorkling blant fargerike fisk og koraller. Denne vakre feriebyen tilbyr et godt utvalg av aktiviteter og spennende utflukter for både store og små. Nedenfor vises de rimeligste reisene først...Les mer

Siwa-oasen - Ørkenens paradis!

Siwa-oasen er en av verdens siste uberørte oaser, og har et imponerende landskap, oldtidshistoriske ruiner og unike kulturtradisjoner. SIWA-OASEN - Ørkenens paradis! Siwas majestetiske steinformasjoner, frodige palmelunder og vakre, salte innsjøer har inspirert og gitt næring til folket siden de bosatte seg her for rundt 12,000 år siden. Oasen lig...Les mer