Dubai + Abu Dhabi + ørkenhotellet Bab Al Shams, 11 dager. Fra kr 16 930

En ekstra innholdsrik ferie fullspekket med opplevelser og inntrykk! Få med deg både pulserende storbyliv i Dubai, rolige dager på stranden i Emiratenes hovedstad og luksus på et stemningsfullt og eksotisk ørkenhotell. Dette er den ultimate Emiratene-reisen!

Besøk Dubai- en av verdens mest populære, luksuriøse og moderne feriedestinasjoner. Dette er storbyen som realiserer drømmer. Her finner du unike shoppingmuligheter, enorme skyskrapere, lekre hvite strender, flotte severdigheter i verdensklasse, og et hav av muligheter for enhver smak. Etter noen innholdsrike dager i Dubai, står Emiratenes eksklusive hovedstad for tur.
I Abu Dhabi bor du på et strandhotell, og kan nyte late dager med sol og bad. Hovedstaden byr på aktiviteter og opplevelser for store og små, med en blanding av tradisjonell beduinkultur, 1001 Natt og hypermoderne teknologi. I Abu Dhabi kan du blant annet besøke verdens største, innendørs fornøyelsespark Ferrari World, som har den 2,7 kilometer lange ‘Formula Rossa’, som er verdens raskeste berg-og-dal-bane. 
Sist men ikke minst må du få med deg en ekte ørkenopplevelse! Du sjekker inn på det lekre luksushotellet Bab Al Shams, midt i Dubais ørken, og får oppleve den ekte 1001 Natt-steminingen. Ørkenhotellet er laget som en eksklusiv festning, med koselige stier og passasjer med fontener, palmer, blomster og stemningsfull belysning.  I dette naturlige ørkenlandskapet, får du en ekte ørkenopplevelse med smak av De Forente Arabiske Emiratenes kulturarv. Dette barnevennlige ørkenkomplekset består av mange spennende områder, med hager, et lite marked, bassengområde, separat basseng for barn, lekeplass, treningsrom og ikke minst lekre restauranter og orientalske kafeer.
Dette er den ultimate Emiratene-reisen!

5 DAGER DUBAI + 3 DAGER ABU DHABI+ 3 DAGER BAB AL SHAMS ØRKENHOTELL
Hoteller:
I Dubai: Ramada Jumeirah 4*
I Abu Dhabi: Al Raha Beach Hotel 5*
Ørkenhotell: Bab Al Shams Desort Resort & Spa 5*
Andre hotell kan velges. 

Inkludert:
- Fly t/r
- Hotell med frokost
- Ahlan VIP-service på flyplassen ved ankomst
- Privat flyplasstransport
- Privat transport mellom hotellene/destinasjonene
- Flyskatter og avgifter

Send forespørsel

Finner du ikke pris på reisen du ønsker? Send gjerne en mail til: og du vil motta et tilbud snarest mulig.

Send forespørsel

Informasjon

Temperatur og klima i Emiratene
Emiratene har et tørt, tropisk ørkenklima. I september-november og mars-mai er været i Emiratene som rundt Middelhavet på sommertid. De varmeste månedene er juli og august. Da er dagstemperaturen rundt 40 grader, mens temperaturen om kvelden er rundt 30. I Fujairah er luftfuktigheten høy på denne årstiden. Desember, januar og februar er de kjøligste månedene, og minner om en solrik norsk sommer, med 17-27 grader. Gjennom året varierer badetemperaturene mellom 21 og 33 grader. 

Aktiviteter og utflukter
For å få mest mulig ut av ditt opphold i ørkenen, bør du gå innom aktivitetssenteret på ørkenhotellet ditt. Her kan du få informasjon om aktiviteter og utflukter som arrangeres i regi av hotellet.
  
Alkohol
På ørkenhotellene serveres alkohol, men vær oppmerksom på at det i hht. lokale lover er forbudt å servere alkohol visse dager i året. Som gjest har du ikke krav på rabatt eller erstatning hvis dette skulle inntreffe under ditt besøk. Alkoholen som serveres på hotellene er relativt dyr, så det kan lønne seg å kjøpe med eget fra taxfree i forkant.
 
Depositum
Ved innsjekking på hotell i Emiratene betales et depositum, enten kontant eller med visakort. Beløpet varierer fra hotell til hotell, og blir refundert ved utsjekking.
 
Elektrisitet
Adapter er nødvendig, og fås kjøpt i dagligvarebutikker. Britisk standard med tre hull 220/240 V, 50Hz.

Hotell
-  Når man reiser med barn, er det i utgangspunktet basert på at barnet deler seng med foreldrene. I hotellbeskrivelsene står det om ekstraseng for barn er inkludert i prisen. Er ekstraseng ikke inkludert, kan dette betales direkte i resepsjonen ved innsjekking. Pris varierer fra 150 AED til 400 AED per natt avhengig av hotell og sesong. Barn under 3 år får gratis babyseng. 
- Hotellrommene blir ryddet og rengjort daglig.
- Noen hoteller har egne hotellrom for røykere, mens andre hoteller har kun røykfrie rom.
- Hotellrommene har gratis kaffe, te, sukker og vannflasker, som suppleres ved rengjøring av rommet.
- Badebleie er påbudt for babyer ved bading i basseng.
- Ørkenhotellene er moderne og har bra fasiliteter, men har ingen matbutikker eller apotek, så det er lurt å ha med seg medisiner og lignende man har behov for under oppholdet.
 
Internett
Internett er tilgjengelig i ulik grad på de forskjellige hotellene. I hotellbeskrivelsene oppgis  hva som gjelder for hvert hotell. Hotellrommene har enten tilkobling eller trådløst nettverk, gratis eller mot betaling. De fleste hoteller har gratis WiFi i fellesområdene.
 
Mat
På ørkenhotellene finnes et utvalg av restauranter, men det kan være lurt å ha med seg litt ekstra snacks, frukt og annet man har behov for under oppholdet.

Mobiltelefon
Norske mobiltelefoner virker utmerket i Emiratene, men det kan bli meget kostbart. Vi anbefaler å benytte Skype via Internett.
 
Narkotika
Besittelse, bruk eller smugling av illegale narkotiske stoffer og visse legemidler klassifisert som narkotiske preparater er forbudt og kan medføre strenge straffer.
  
Språk
Arabisk er det offentlige språket, mens engelsk, hindi og urdu er svært utbredt.
 
Transport
Flyet lander i Dubai. Privat transport fra flyplassen til hotell, mellom hoteller og destinasjoner er inkludert i reisen du bestiller med 1001 Natt Reiser.
 
Tidsforskjell
Sommertid: Norsk tid + 2 timer. Vintertid: Norsk tid + 3 timer.
 
Tips
Det er vanlig (men ikke obligatorisk) å tipse bagasjebærerne ved inn- og utsjekking, samt annet serviceytende personal man er fornøyd med. Til sjåføren som henter deg på flyplassen, eller kjører deg fra et hotell til et annet er det vanlig å gi tips. På restauranter gir man som regel rundt 10% av regningen i tips.
 
Valuta og kredittkort
I De Forente Arabiske Emirater benyttes myntenheten Dirham, med valutakode AED. DHS er også en vanlig forkortelse. 100 AED er ca 163 NOK april 2014).