Barcelona

En reise til Barcelona inneholder alt man kan ønske av en storbyferie; fantastisk arkitektur, et rikt kulturtilbud, shopping, fotballkamper i verdensklasse, tapasbarer på hvert hjørne, og et hett nattliv. Søker du sol og bad, finnes det til og med en strand midt i byen.
 
 

Information

Til vores skræddersyede pakker til Maldiverne, Egypten, Bali og Oman, besøg destination sider.

Om Barcelona

Barcelona er Spanias nest største by og hovedstad i regionen Katalonia. Byen er vakkert beliggende ved Middelhavskysten mellom de to elvene Llobregat og Bèsos. En av de beste fornøyelsene i Barcelona er helt enkelt å spasere omkring, nyte atmosfæren og beundre alle vakre bygninger. Gaudís fantasifulle arkitektur har satt sitt unike preg på byen. Gå ikke glipp av høydepunkter som Casa Mila og Casa Battlo. De ligger begge ved Passeig de Gracia, en av byens store avenyer. Ciutat Vella, som også kalles Barri Gòthic, er den eldste delen av byen med trange pittoreske gater som skapte for koselige spaserturer. Her finnes en overflod av barer, restauranter og kafeer. Den brede gaten La Rambla utgjør grensen mellom bydelene Barri Gòthic og El Raval, og strekker seg 1,2 kilometer fram til Plaza de Catalunya. Å vandre langs livlige La Rambla, med sine salgsboder, blomsterselgere, utstillinger og gateartister, er en opplevelse.

Severdigheter i Barcelona
Den mest kjente severdigheten i Barcelona og i Spania er kirken La Sagrada Familia. Byggingen av kirken startet i 1882, men ble overtatt av arkitekten Antoni Gaudi i 1883, som brukte hele sitt liv på byggeprosjektet. Kirken er langt fra ferdig, og de seneste planene er at den skal ferdigstilles først i 2030. En annen av Gaudís berømte skapelser er den fantastiske Parc Güell. Denne vakre parken er vel verdt et besøk. Den mosaikkbelagte terrassen midt i parken innbyr til fine bilder over byen. Får man ikke nok av vakker utsikt der, kan man ta en taubane, funicular, til toppen av fjellet Tibidabo. 512 meter over havet er utsikten spektakulær. Picasso-museet i Barcelona er veldig populært. Picasso bodde og studerte en periode i Barcelona, noe innbyggerne er veldig stolte over.

Mat og underholdning
Utvalget av restauranter og tapasbarer er enormt. Her serveres tapas dag og natt, og på mange barer inngår alltid en eller to tapas-retter når man kjøper noe å drikke. Å bestille mange ulike retter å dele på blir ofte en kulinarisk og sosial opplevelse. Det spanske kjøkkenet med både kjøttretter, fisk og skaldyr er veldig populært. Utelivet begynner sent og pågår langt utover morgentimene.

Shopping i Barcelona
Barcelona er kjent for sine gode shoppingmuligheter. Her finnes alle store kjeder og de har ofte ikke bare én butikk men flere. Kjenner du for å ta en pause i shoppingen er det bare å slå seg ned på en av de mange tapasbarene langs veien.

Fotball i Barcelona
Fotballaget FC Barcelona er en av byens fremste stoltheter. De spiller sine hjemmekamper på den berømte stadion Camp Nou. Som et av verdens beste fotballag med noen av de største fotballstjernene er billetter til Barcelonas kamper meget ettertraktet. Vil man oppleve den magiske atmosfæren på Camp Nou, gjelder det altså å være ute i god tid.

Kart