BALI - 4* strandhotell & eventyr 8 dager fra 12 950 kr

En reise til Bali der du får enekte smak av "gudenes øy". Strand, kultur, opplevelser og vakker natur!
Den indonesiske øyen Bali, er Asias beste destinasjoner! Bali er vakker og frodig, og rik på opplevelser! Her venter flotte strender, spennende kultur, god mat, grønne rismarker og unike opplevelser. I tillegg til soling, bading, avslapping og shopping, får du muligheten til å utforske denne fascinerende øyen på en innholdsrik utflukt. På utflukten får du lære mer om Balis kultur og religion, oppleve den nydelige, tropiske naturen. Utflukten inkluderer lunsj på en restaurant med fortryllende utsikt. 
Vår representant møter deg på flyplassen og blir med for innsjekking på 4-stjernershotellet Prama Sanur Beach. (Mulighet for oppgradering av hotell). Våre representanter er alltid i nærheten, og vil også være tilgjengelige på telefon 24 timer i døgnet. Ved hjemreise blir du fulgt til flyplassen, hvor du har fri tilgang til Nordwind lounge, med gratis WiFi, og ubegrenset med kaffe, te, juice, brus mm inkludert.
  
Reisen inkluderer følgende:
- Flyreise Oslo/Bali/Oslo
- Flyplasstransport med 1001 Natts gjester ved ankomst og hjemreise
- Engelsktalende guide på utflukten
- Inngangsbilletter til besøkssteder i programmet
- Måltisplan jfr. program
- 7 netter på Prama Sanur Beach Bali 4*, i superior rom med frokost.
- Tilgang til flyplasslounge på hjemreisen
- Flyskatter og avgifter

REISENS PROGRAM
DAG 1     
Ankomst på Denpasar lufthavn i Bali, hvor du blir ønsket velkommen av guiden. Transport til hotellet for innsjekking. Resten av dagen er til fri disposisjon.
(Frokost og lunsj ombord på flyet). 
DAG 2                                                      
Dagen er til fri disposisjon, for solig, bading og avslapping.
(Frokost).
DAG 3                                           
Etter frokost på hotellet, blir du hentet rundt kl. 8.30 for en uforglemmelig dag hvor du får oppleve noen av de helligste og vakreste stedene i Bali. Vi passerer de vakreste landskapene på øyen, og ankommer først Klungkung hvor den historiske Rettssalen Kerta Gosa ligger. Vi følger veien langs Balis vakre kystlinje til vi kommer til Batcave Goa Lawah (flaggermushulen). Enda vakrere er naturen når vi kjører dypere inn på øyen. Ruten tar oss langs de utrolige risterrassene i Selat. Dagens høydepunkt er det hellige tempelet Besakih Temple, som balineserne også kaller "modertempelet". På veien tilbake til den sørlige delen av Bali besøker vi landsbyen Celuk hvor vi får se det imponerende arbeidet til de dyktige sølvsmedene. Ta med sarong og kamera på utflukten!
(Frokost og lunsj).
DAG 4                                                       
Dagen er til fri disposisjon.
(Frokost).
DAG 5                                                       
Dagen er til fri disposisjon.
(Frokost).
DAG 6                                                      
Dagen er til fri disposisjon. 
(Frokost).
DAG 7
Dagen er til fri disposisjon.
(Frokost)
DAG 8                                                     
Utsjekking etter frokost. Guiden blir med til flyplassen for hjemreise.
(Frokost).

Området: Sanur
Sanur er et populært og rolig turistområde rett ved stranden, på Balis sørøstkyst. Her er stemningen er avslappet, og langs strandpromenaden er mange restauranter og barer. Sanur er utmerket for soling og bading, og det er gode muligheter for ulike typer vannsport. Like utenfor stranden ligger et flott korellrev hvor det er perfekt å snorkle.
Hotellet: Prama Sanur Beach 4*
Prama Sanur Beach Bali ligger på Sanur-stranden, og har to utendørsbassenger, tennisbaner, døgnåpen romservice, spa og treningssenter. Wi-Fi er gratis på hele hotellet. Prama Sanur Beach Bali ligger en 20-minutters kjøretur fra Denpasar Lufthavn. På stranden er det muligheter for vannsportsaktiviteter, og hotellet har også sandvolleyballbaner og barneklubb. De romslige rommene på Prama Sanur Beach Bali har komfortabel innredning, satellitt-TV, egen balkong og minibar. Hotellets restauranter: Tirta Poolside Restaurant som serverer internasjonale favoritter og grillet sjømat, Basilico Italian Pavilion & Bar, Peppers Latino Grill & Bar og Bamboo Beach Bar.
Priser per person i delt dobbeltrom: Pris: 12 950 kr  1. okt. 2016- 4. april. 2017
Priser gjelder ikke for høstrerien, jul, nyttår eller påske. 
Tilbudspris forutsetter ledighet i rimeligste bookingklasse på fly, samt ledighet på hotell.
Reisen kan om ønskelig forlenges og/eller kombineres med noen dager i Dubai.

Generell informasjon om Bali
Bali er en utmerket sommerdestinasjon:
Man kan reise til Bali året rundt, men høysesongen er fra juli til september og i desember. 
Reiseform og transport
Utflukter og transporter foregår i grupper med andre av 1001 Natt reisers gjester, med engelsktalende guider. Ved ankomst på Bali blir du hentet av vår lokale representant, og ved avreise blir du igjen kjørt til flyplassen. Kjøreturen fra flyplassen til hotellene tar rundt 30 minutter.
Visum
Skandinaviske statsborgere trenger visum til Indonesia. Et 30 dagers turistvisum utstedes gratis ved ankomsten til Denpasar Airport på Bali. Passet må være gyldig i minst 6 måneder etter utreise fra Indonesia. 
Areal:
Bali har 3,5 millioner innbyggere. Areal: 5600 km².
Språk:
Det offisielle språket er Bahasa Indonesia, og snakkes som første eller andre språk av ca. 200 mill. mennesker ut av en samlet befolkning på ca. 230 mill. mennesker. På Bali snakkes det også balinesisk. I feriebyene er det mange som behersker engelsk.
Valuta
Indonesiske Rupier (IDR). Kontanter i USD er nødvendig, men sedlene kan dog ikke være eldre enn fra 1998. Best kurs får man når man veksler 100-dollarsedler. Det er vanskelig å veksle skandinavisk valuta på Bali. Amerikanske dollar godtas i mange forretninger og på markeder. Kredittkort kan brukes på hoteller, mange restauranter og butikker, men ikke på små lokale markeder. Sjekk www.valutaveksel.no for nøyaktig kurs, på både amerikanske dollar og norske kroner.
Tips/driks
Driks er både velsett og normalt, og svarer til den tjenesten man har mottatt. Her er en liten veiledning: Pikkolo: 1–2 USD per rom. Stuepike: 2 USD per dag. Guider: 5–10 USD per dag per person avhengig av levert tjeneste. Sjåfører: 2–5 USD per dag per person avhengig av levert tjeneste. Restauranter: på små lokale restauranter og gatekjøkken forventes ikke driks, men på restauranter med internasjonalt preg kan man legge igjen 1–5 USD.
Tidsforskjell
Bali er +8 timer i forhold til skandinavisk vintertid, og +7 timer i forhold til sommertid.
Beregnet flytid fra Oslo:
Ca. 21 timer.
Strøm:
Indonesia bruker 220 V 50Hz. Støpslene har 2 runde stifter. Stikkontakter med 3 runde stifter (datamaskinstøpsel med jording) er sjelden tilgjengelig. Derfor bør du sørge for at ta med en adapter på reisen, hvis du f.eks. trenger å lade opp en bærbar PC. 
Strender:
Sanurs strand er ca. 6 km lang, og har grovkornet sand. Pga. det nærliggende korallrevet, anbefales badesko. Ved stranden ligger mange strandhoteller, restauranter og butikker. Kuta har en flott sandstrand med større bølger som gir ideelle forhold for brettseiling. Nusa Dua har en herlig, barnevennlig sandstrand, og her er det mindre bølger og roligere enn på Kuta Beach.
Mat og Drikke
Indonesisk mat er inspirert av det indiske, malaysiske og kinesiske kjøkken. Den vanligste retten heter «satay», som er små grillspyd med kylling eller oksekjøtt med f.eks. peanøttsaus til. En treretters middag koster rundt 100 kr. Flaskevann er billig og kan kjøpes over alt. Drikk alltid vann fra flaske.  
Uteliv:
Kuta tilbyr et rikt fornøyelsestilbud med en rekke barer og diskotek, shopping, kafeer og Hard Rock Cafe. Nattelivet i Sanur og Nusa Dua foregår i en mindre skala.
Aktiviteter:
Bali byr på dykking, snorkling, surfing og seiling. Golf er også en populær aktivitet på Bali, som har tre 18-hulls og en 9-hulls golfbane. Enkelte hoteller har tennis- og squashbaner.
Offentlig kommunikasjon:
Taxi er rimelig, og det mest vanlige fremkomstmiddelet for turister. Det finnes også lokalbusser uten tidstabell.
Klima:
Bali har et tropisk klima, og det er varmt året rundt med dagstemperaturer på ca. 30 grader og nattemperaturer på ca. 20-25 grader. Monsunvindene bringer med seg kraftig regn, og regnperioden på Bali starter rundt desember og varer til mars. I denne perioden er luftfuktigheten høy, 70-85 %, og det faller mer enn 200 mm regn hver måned. Regnet faller i intensive skurer, etterfulgt av solskinn. I høysesongen, april-oktober, er fuktigheten lavere (ca. 60 %) med betydelig mer spredte skurer. I juni-august er det ofte en svalende havbris. Fjellområdene i innlandet på Bali er kjøligere enn kystområdene, spesielt på nattetid.
Helligdager
Datoen for det balinesiske nyttåret varierer fra år til år, og i 2017 forventes det at markeringen blir den 28. mars. Balinesisk nyttår er stillhetens dag, og det betyr at alt stopper opp. Dette er en dag for stillhet og ettertanke, og på kvelden får man kun ha belysning på hotellrommet. Flyplassen er stengt og utendørsaktiviteter er kun tillatt inne på hotellområdet. Det er heller ingen biltrafikk eller fergetrafikk, og alle butikker er lukket fra soloppgang til solnedgang. I dagene etter er det ofte ekstra festligheter. 
Indonesias uavhengighetsdag er den 17. august. 
Kulturelle forskjeller man bør være oppmerksom på
En av fornøyelsene ved å reise er å oppleve en annen kultur, men det er viktig å respektere disse forskjellene. Man bør f.eks. huske å ta av seg skoene når man går inn i et privat hjem eller inn i et tempel. Hvis man blir invitert til et privat hjem bør man ikke forlate stedet uten å ha inntatt en forfriskning, uansett hvor lang tid det tar for verten å tilberede den (ellers kan det oppfattes som en skam for huset og verten). Det oppfattes som høflig å bruke enten begge hender eller høyre hånd når man rekker noe til en annen person, eller når an mottar noe. Unngå å ta på hodet hos barn. Det regnes for å bringe ulykke. Unngå å vise kjærtegn offentlig, f.eks. å holde rundt hverandre eller kysse, da det oppfattes som støtende. Når man besøker hellige steder (templer, kirke el.) må man dekke til skuldre og knær, og i tempel må man ha på seg en sarong. Nakenbading og naken soling regnes for å være uanstendig, både på stranden og på hotellene.

 

Information

Til vores skræddersyede pakker til Maldiverne, Egypten, Bali og Oman, besøg destination sider.