BALI - Strandferie i Sanur & luksus i Ubud, 9 dager fra 14 250 kr

9 DAGER / 8 NETTER
Flotte strender, soling, bading og avslapping i luksuriøse omgivelser og vakker natur. Reisen inkluderer to innholdsrike utflukter, som blant annet gir et dypere innblikk i balinesiske tradisjoner og kultur. 
Reisen kan forlenges og/eller kombineres med Dubai.

Den frodige indonesiske øyen Bali, er en av Asias beste destinasjoner! Dette er "gudenes øy" som byr på spennende kultur, eksotisk mat, grønne rismarker og unike opplevelser. I tillegg til soling, bading, avslapping og shopping, får du muligheten til å utforske denne fascinerende, tropiske øyen med to innholdsrike utflukter som er inkludert. I tillegg tilbringes tre dager i naturskjønne Ubud, med vakre risterrasser og luksus. Det er en overvekt av hinduister på Bali– noe øyas mer enn 20.000 templer bevitner. På reisen tar vi en nærmere titt på disse, og blir godt kjent med Balis viktigste religion, tradisjoner og kultur. Det blir nok av tid til å slappe av på stranden, og det er kilometer med kritthvit sandstrender over hele øya.
5 dager/5 netter i Sanur: Sanur er et populært og rolig turistområde rett ved stranden, på Balis sørøstkyst. Stemningen er avslappet, og langs strandpromenaden er mange butikker, restauranter og barer. Den 5 kilometer lange stranden innbyr til vannsport, soling og bading. Like utenfor stranden ligger et flott korallrev hvor det er utmerket å snorkle.
3 dager/2 netter i Ubud: Ubud er en kunstnerlandsby med en fantastisk atmosfære og praktfull natur, med dype daler, brusende floder og grønne risterrasser. Dette er også Balis kulturelle sentrum, som ligger vakkert til i det sentrale høylandet. Ubud er en oase av kunst, musikk, dans og historie, som tilbyr rike muligheter for å utforske balinesisk kultur. 
På førsteklassesreisen bor du luksuriøst med god service, på stranden i Sanur, og i vakre, frodige og romantiske omgivelser i Ubud. Ønskes mer luksus, anbefaler vi å velge 5-stjerners luksuspakken, hvor du bor i egen, privat villa med basseng i Ubud, og på 5-stjerners luksushotell i Nusa Dua- det mest eksklusive turistområdet på Bali. 

Vår representant møter deg på flyplassen og blir med for innsjekking på 4-stjernershotellet Prama Sanur Beach. (Mulighet for oppgradering av hotell). Våre representanter er alltid i nærheten, og vil også være tilgjengelige på telefon 24 timer i døgnet. Ved hjemreise blir våre representanter med deg til flyplassen, og vi tilbyr våre gjester fri tilgang til Nordwind lounge på flyplassen i Bali. Der kan man benytte seg av gratis WiFi, og ubegrenset med kaffe, te, juice, brus mm.

PROGRAM
DAG 1

Ankomst Denpasar lufthavn i Bali, hvor du blir ønsket velkommen av vår guide. Transport til hotellet for innsjekking med hjelp av den engelsktalende guiden.
( Frokost og lunsj ombord på flyet). 
DAG 2
Dagen er til fri disposisjon for soling, bading og avslapping. Muligheter for å utforske Bali.
(Frokost).
DAG 3
Etter frokost på hotellet, blir du hentet rundt kl. 8.30 for en uforglemmelig dag hvor du får oppleve noen av de helligste og vakreste stedene i Bali. Vi passerer de vakreste landskapene på øyen, og ankommer først Klungkung hvor den historiske Rettssalen Kerta Gosa ligger. Vi følger veien langs Balis vakre kystlinje til vi kommer til Batcave Goa Lawah (flaggermusgrotten). Enda vakrere er naturen når vi kjører dypere inn på øyen. Ruten tar oss langs de utrolige risterrassene i Selat. Dagens høydepunkt er det hellige tempelet Besakih Temple, som balineserne også kaller "modertempelet". På veien tilbake til den sørlige delen av Bali besøker vi den tradisjonelle landsbyen Celuk, som er kjent over hele Asia for praktfulle gull- og sølvutsmykkinger. Her får vi se det imponerende arbeidet til de dyktige sølvsmedene. Ta med sarong og kamera på utflukten!
(Frokost og lunsj).
DAG 4
Dagen er til fri disposisjon.
(Frokost).
DAG 5
Dagen er til fri disposisjon.
(Frokost). 
DAG 6
Dagen er til fri disposisjon.
(Frokost).
DAG 7
Etter frokost og utsjekking, blir du hentet på hotellet. Vi utflukt kjører gjennom Balis vakre natur og besøker Ubud Palace /Puri Saren Ubud- som er et kongepalass med tradisjonelle Balinesiske hus som var tilholdsstedet for Ubud-kongen. Palasset ligger i sentrum av Ubud Bali med tradisjonelt kunstmarked foran. Palasset er et artistisk kultursenter, mens det tradisjonelle markedet er et symbol på lokaløkonomien. Vi besøker Elephant Cave Goa Gajah. Grotten har også et tempel, som ble benyttet i tidligere tider av Brahman prester til meditasjon. Avslutningsvis besøker vi det store, berømte markedet Ubud Market, hvor det også blir mulighet for shopping. Vi ankommer hotellet i Ubud og sjekker inn. Resten av dagen er til fri disposisjon. 
(frokost)
DAG 8
Dagen er til fri disposisjon i Ubud. 
(Frokost).
DAG 9
Frokost på hotellet. Dagen er til fri disposisjon. Utsjekking kl.12.00, men man kan benytte hotellets fasiliteter helt fram til avreisen på ettermiddagen/kvelden. Guiden følger deg til flyplassen.
(Frokost). Reisen kan om ønskelig forlenges, og/eller kombineres med Dubai.

Reisen inkluderer følgende:
- Flyreise Oslo/Bali/Oslo
- Flyplasstransport med 1001 Natts gjester ved ankomst og hjemreise
- Engelsktalende guide på utflukten
- Inngangsbilletter til severdigheter nevnt i programmet
- Måltisplan jfr. program
- 6 netter på Prama Sanur Beach Bali 4*, i superior rom med frokost.
- 2 netter på Radha Phala Ubud 4*, i Super deluxe room med frokost. 
- Tilgang til flyplasslounge på hjemreisen (inkl. ubegrenset med brus, vann, kaffe, te mm.)
- Flyskatter og avgifter

Velg mellom to ulike reiser:
Førsteklasses privat reise med følgende hotell: 
HOTELL: 
Puri Santrian (Superior room) + Radha Phala Ubud (Superior Deluxe room).
Luksusreise med egen villa med basseng i Ubud og 5-stjerners luksus ved stranden i Nusa Dua, som er det mest eksklusive turistområdet i Bali. 
HOTELL: Hilton Bali (tidligere Grand Nikko Bali) (Garden View room) + The Ubud Village Resort & Spa(Garden Pool Villa). 

Priser per person i delt dobbeltrom:
Pris: 14 250 kr
1. okt. 2016- 4. april. 2017
Priser gjelder ikke for høstrerien, jul, nyttår eller påske. 
Tilbudspris forutsetter ledighet i rimeligste bookingklasse på fly, samt ledighet på hotell.

Information

Til vores skræddersyede pakker til Maldiverne, Egypten, Bali og Oman, besøg destination sider.

Informasjon

Generell informasjon om Bali
 
Man kan reise til Bali året rundt, men høysesongen er fra juli til september og i desember. 
 
Reiseform og transport
Utflukter og transporter foregår i grupper med andre av 1001 Natt reisers gjester, med engelsktalende guider. Ved ankomst på Bali blir du hentet av vår lokale representant, og ved avreise blir du igjen kjørt til flyplassen. Kjøreturen fra flyplassen til hotellene tar rundt 30 minutter.
 
Visum
Skandinaviske statsborgere trenger visum til Indonesia. Et 30 dagers turistvisum utstedes gratis ved ankomsten til Denpasar Airport på Bali. Passet må være gyldig i minst 6 måneder etter utreise fra Indonesia. 
 
Areal
Bali har 3,5 millioner innbyggere. Areal: 5600 km².
 
Språk
Det offisielle språket er Bahasa Indonesia, og snakkes som første eller andre språk av ca. 200 mill. mennesker ut av en samlet befolkning på ca. 230 mill. mennesker. På Bali snakkes det også balinesisk. I feriebyene er det mange som behersker engelsk.
 
Valuta
Indonesiske Rupier (IDR). Kontanter i USD er nødvendig, men sedlene kan dog ikke være eldre enn fra 1998. Best kurs får man når man veksler 100-dollarsedler. Det er vanskelig å veksle skandinavisk valuta på Bali. Amerikanske dollar godtas i mange forretninger og på markeder. Kredittkort kan brukes på hoteller, mange restauranter og butikker, men ikke på små lokale markeder. Sjekk www.valutaveksel.no for nøyaktig kurs, på både amerikanske dollar og norske kroner.
 
Tips/driks
Driks er både velsett og normalt, og svarer til den tjenesten man har mottatt. Her er en liten veiledning: Pikkolo: 1–2 USD per rom. Stuepike: 2 USD per dag. Guider: 5–10 USD per dag per person avhengig av levert tjeneste. Sjåfører: 2–5 USD per dag per person avhengig av levert tjeneste. Restauranter: på små lokale restauranter og gatekjøkken forventes ikke driks, men på restauranter med internasjonalt preg kan man legge igjen 1–5 USD.
 
Tidsforskjell
Bali er +8 timer i forhold til skandinavisk vintertid, og +7 timer i forhold til sommertid.
 
Beregnet flytid fra Oslo

Ca. 21 timer.
 
Strøm
Indonesia bruker 220 V 50Hz. Støpslene har 2 runde stifter. Stikkontakter med 3 runde stifter (datamaskinstøpsel med jording) er sjelden tilgjengelig. Derfor bør du sørge for at ta med en adapter på reisen, hvis du f.eks. trenger å lade opp en bærbar PC. 
 
Strender
Sanurs strand er ca. 6 km lang, og har grovkornet sand. Pga. det nærliggende korallrevet, anbefales badesko. Ved stranden ligger mange strandhoteller, restauranter og butikker. Kuta har en flott sandstrand med større bølger som gir ideelle forhold for brettseiling. Nusa Dua har en herlig, barnevennlig sandstrand, og her er det mindre bølger og roligere enn på Kuta Beach.
 
Mat og Drikke
Indonesisk mat er inspirert av det indiske, malaysiske og kinesiske kjøkken. Den vanligste retten heter «satay», som er små grillspyd med kylling eller oksekjøtt med f.eks. peanøttsaus til. En treretters middag koster rundt 100 kr. Flaskevann er billig og kan kjøpes over alt. Drikk alltid vann fra flaske.  
 
Uteliv
Kuta tilbyr et rikt fornøyelsestilbud med en rekke barer og diskotek, shopping, kafeer og Hard Rock Cafe. Nattelivet i Sanur og Nusa Dua foregår i en mindre skala.
 
Aktiviteter
Bali byr på dykking, snorkling, surfing og seiling. Golf er også en populær aktivitet på Bali, som har tre 18-hulls og en 9-hulls golfbane. Enkelte hoteller har tennis- og squashbaner.
 
Offentlig kommunikasjon
Taxi er rimelig, og det mest vanlige fremkomstmiddelet for turister. Det finnes også lokalbusser uten tidstabell.
 
Klima
Bali har et tropisk klima, og det er varmt året rundt med dagstemperaturer på ca. 30 grader og nattemperaturer på ca. 20-25 grader. Monsunvindene bringer med seg kraftig regn, og regnperioden på Bali starter rundt desember og varer til mars. I denne perioden er luftfuktigheten høy, 70-85 %, og det faller mer enn 200 mm regn hver måned. Regnet faller i intensive skurer, etterfulgt av solskinn. I høysesongen, april-oktober, er fuktigheten lavere (ca. 60 %) med betydelig mer spredte skurer. I juni-august er det ofte en svalende havbris. Fjellområdene i innlandet på Bali er kjøligere enn kystområdene, spesielt på nattetid.
 
Helligdager

Datoen for det balinesiske nyttåret varierer fra år til år, og i 2017 forventes det at markeringen blir den 28. mars. Balinesisk nyttår er stillhetens dag, og det betyr at alt stopper opp. Dette er en dag for stillhet og ettertanke, og på kvelden får man kun ha belysning på hotellrommet. Flyplassen er stengt og utendørsaktiviteter er kun tillatt inne på hotellområdet. Det er heller ingen biltrafikk eller fergetrafikk, og alle butikker er lukket fra soloppgang til solnedgang. I dagene etter er det ofte ekstra festligheter. 
Indonesias uavhengighetsdag er den 17. august. 
 
Kulturelle forskjeller man bør være oppmerksom på
En av fornøyelsene ved å reise er å oppleve en annen kultur, men det er viktig å respektere disse forskjellene. Man bør f.eks. huske å ta av seg skoene når man går inn i et privat hjem eller inn i et tempel. Hvis man blir invitert til et privat hjem bør man ikke forlate stedet uten å ha inntatt en forfriskning, uansett hvor lang tid det tar for verten å tilberede den (ellers kan det oppfattes som en skam for huset og verten). Det oppfattes som høflig å bruke enten begge hender eller høyre hånd når man rekker noe til en annen person, eller når an mottar noe. Unngå å ta på hodet hos barn. Det regnes for å bringe ulykke. Unngå å vise kjærtegn offentlig, f.eks. å holde rundt hverandre eller kysse, da det oppfattes som støtende. Når man besøker hellige steder (templer, kirke el.) må man dekke til skuldre og knær, og i tempel må man ha på seg en sarong. Nakenbading og naken soling regnes for å være uanstendig, både på stranden og på hotellene.