Bali

Strand, kultur, utflukter og vakker natur!
1001 Natt reiser tilbyr nå reiser til Bali- et av Indonesias mest populære reisemål. Indonesia er verdens største øyrike, bestående av 17 506 øyer, sørøst i Asia. Blant de mest kjente øyene er Bali, Sumatra, Java, Kalimantan (tidligere kalt Borneo), Sulawesi, Maluku-øyene og Papua. Halvparten av øyene er ubebodd, mens 60 prosent av befolkningen bor på Java. Landet ligger mellom kontinentene Asia og Australia, og mellom Stillehavet og Det Indiske Hav. Indonesia har mer enn 240 millioner innbyggere, og over 300 etniske grupper, og er verdens mest folkerike muslimske land. De fleste gruppene har sitt eget språk, men det nasjonale språket er Bahasa Indonesia. Få steder i verden har et slikt kulturelt mangfold som dette enorme, gåtefulle landet.

Storslått, variert natur og dyreliv
Øyenes ulike beliggenhet og geologi gjør at Indonesia har et variert landskap. Landet har verdens tredje største tropiske regnskog, som dekker 70% av landets areal. I Indonesia vokser Rafflesia, som er verdens største blomst, ville orkideer og en rik variasjon av krydder og frukttrær. På øyene Java og Bali finnes frodige rismarker, mens Sumatra, Kalimantan og Sulawesi har fuktige regnskoger. Vidstrakte gressletter er å finne på Nusa Tenggara-øyene, mens i Vest-Papua finnes snødekte fjelltopper. Dyrelivet er minst like variert, med forhistoriske, gigantiske Komodo-firfirsler til orangutanger, neshornene på Java, og dvergbøflene på Sulawesi. I tillegg er det også hundrevis av interessante fiske- og korallarter å beundre. 

Strender og vannsport
Med over 17.000 øyer å velge mellom er det ikke overraskende at Indonesia har et fantastisk utvalg av strender, og er en av verdens toppdestinasjoner for vannsportentusiaster. De fleste av Indonesias øyer har lange sandstrender, hvor de mest kjente finnes på Bali. Indonesia har noen av de beste korallrevene i verden for dykking og snorkling. Her finnes også mange skipsvrak som er spennende å utforske under vann.

Hvorfor Bali?
Majoriteten av turister tiltrekkes av de lange sandstrendene, men Bali er langt mer enn bare strender og vakkert landskap. Øyen byr også på kulturelle opplevelser, billig shopping, og fantastisk uteliv. I tillegg er Indonesia et rimelig land å oppholde seg i, og man får mye for pengene. På Bali er det mange flotte Hindu-templer, og det mest kjente er Tanah Lot, beliggende på en steinete utløper i sjøen. I området ligger hundrevis av små templer som jevnlig har fargerike seremonier og prosesjoner. Kultur- og artistsenteret Ubud er det beste stedet å handle kunsthåndverk og å bli fascinert av kulturfremførelser. Byen har nydelig dekorerte restauranter som serverer spennende, lokale retter. Bali er en gullgruve for elskere av kunst og kunsthåndverk. I de fleste turistområdene på Bali holdes konserter med den unike musikkformen gamelan i pseudo-indisk stil. Bali er også berømt for sine særegne danser, som er inspirert av tradisjonelle dramaer. Dansene forteller forskjellige historier, ofte med drager, tremasker og praktfule kostymer. 

Det beste tidspunktet for en reise til Indonesia er generelt i tørkeperioden, som er fra mai til oktober. Da er det dagstemperatur på rundt 30 grader, men luften er tørrere og derfor mer behagelig. Det kan være mange turister ved juletid og under sommerferien.

Send forespørsel

Finner du ikke pris på reisen du ønsker? Send gjerne en mail til: og du vil motta et tilbud snarest mulig.

Send forespørsel

Praktisk info

Generell informasjon om Bali
 
Reiseform og transport
Man kan reise til Bali året rundt, men høysesongen er fra juli til september og i desember. Utflukter og transporter foregår i grupper med andre av 1001 Natt reisers gjester, med engelsktalende guider. Ved ankomst på Bali blir du hentet av vår lokale representant, og ved avreise blir du igjen kjørt til flyplassen. Kjøreturen fra flyplassen til hotellene tar rundt 30 minutter.
 
Visum
Skandinaviske statsborgere trenger visum til Indonesia. Et 30 dagers turistvisum utstedes gratis ved ankomsten til Denpasar Airport på Bali. Passet må være gyldig i minst 6 måneder etter utreise fra Indonesia.
 
Areal:
Bali har 3,5 millioner innbyggere. Areal: 5600 km².
 
Språk:
Det offisielle språket er Bahasa Indonesia, og snakkes som første eller andre språk av ca. 200 mill. mennesker ut av en samlet befolkning på ca. 230 mill. mennesker. På Bali snakkes det også balinesisk. I feriebyene er det mange som behersker engelsk.
 
Valuta
Indonesiske Rupier (IDR). Kontanter i USD er nødvendig, men sedlene kan dog ikke være eldre enn fra 1998. Best kurs får man når man veksler 100-dollarsedler. Det er vanskelig å veksle skandinavisk valuta på Bali. Amerikanske dollar godtas i mange forretninger og på markeder. Kredittkort kan brukes på hoteller, mange restauranter og butikker, men ikke på små lokale markeder. Sjekk www.valutaveksel.no for nøyaktig kurs, på både amerikanske dollar og norske kroner.
 
Tips/driks
Driks er både velsett og normalt, og svarer til den tjenesten man har mottatt. Her er en liten veiledning: Pikkolo: 1–2 USD per rom. Stuepike: 2 USD per dag. Guider: 5–10 USD per dag per person avhengig av levert tjeneste. Sjåfører: 2–5 USD per dag per person avhengig av levert tjeneste. Restauranter: på små lokale restauranter og gatekjøkken forventes ikke driks, men på restauranter med internasjonalt preg kan man legge igjen 1–5 USD.
 
Tidsforskjell
Bali er +8 timer i forhold til skandinavisk vintertid, og +7 timer i forhold til sommertid.
 
Beregnet flytid fra Oslo:

Ca. 21 timer.
 
Strøm:
Indonesia bruker 220 V 50Hz. Støpslene har 2 runde stifter. Stikkontakter med 3 runde stifter (datamaskinstøpsel med jording) er sjelden tilgjengelig. Derfor bør du sørge for at ta med en adapter på reisen, hvis du f.eks. trenger å lade opp en bærbar PC.
 
Strender:
Sanurs strand er ca. 6 km lang, og har grovkornet sand. Pga. det nærliggende korallrevet, anbefales badesko. Ved stranden ligger mange strandhoteller, restauranter og butikker. Kuta har en flott sandstrand med større bølger som gir ideelle forhold for brettseiling. Nusa Dua har en herlig, barnevennlig sandstrand, og her er det mindre bølger og roligere enn på Kuta Beach.
 
Mat og drikke
Indonesisk mat er inspirert av det indiske, malaysiske og kinesiske kjøkken. Den vanligste retten heter «satay», som er små grillspyd med kylling eller oksekjøtt med f.eks. peanøttsaus til. En treretters middag koster rundt 100 kr. Flaskevann er billig og kan kjøpes over alt. Drikk alltid vann fra flaske. 
 
Uteliv:
Kuta tilbyr et rikt fornøyelsestilbud med en rekke barer og diskotek, shopping, kafeer og Hard Rock Cafe. Nattelivet i Sanur og Nusa Dua foregår i en mindre skala.
 
Aktiviteter:
Bali byr på dykking, snorkling, surfing og seiling. Golf er også en populær aktivitet på Bali, som har tre 18-hulls og en 9-hulls golfbane. Enkelte hoteller har tennis- og squashbaner.
 
Offentlig kommunikasjon:
Taxi er rimelig, og det mest vanlige fremkomstmiddelet for turister. Det finnes også lokalbusser uten tidstabell.
 
Klima:
Bali har et tropisk klima, og det er varmt året rundt med dagstemperaturer på ca. 30 grader og nattemperaturer på ca. 20-25 grader. Monsunvindene bringer med seg kraftig regn, og regnperioden på Bali starter rundt desember og varer til mars. I denne perioden er luftfuktigheten høy, 70-85 %, og det faller mer enn 200 mm regn hver måned. Regnet faller i intensive skurer, etterfulgt av solskinn. I høysesongen, april-oktober, er fuktigheten lavere (ca. 60 %) med betydelig mer spredte skurer. I juni-august er det ofte en svalende havbris. Fjellområdene i innlandet på Bali er kjøligere enn kystområdene, spesielt på nattetid.
 
Helligdager:
Datoen for det balinesiske nyttåret varierer fra år til år, og i 2017 forventes det at markeringen blir den 28. mars. Balinesisk nyttår er stillhetens dag, og det betyr at alt stopper opp. Dette er en dag for stillhet og ettertanke, og på kvelden får man kun ha belysning på hotellrommet. Flyplassen er stengt og utendørsaktiviteter er kun tillatt inne på hotellområdet. Det er heller ingen biltrafikk eller fergetrafikk, og alle butikker er lukket fra soloppgang til solnedgang. I dagene etter er det ofte ekstra festligheter. Indonesias uavhengighetsdag er den 17. august.
 
Kulturelle forskjeller man bør være oppmerksom på:
En av fornøyelsene ved å reise er å oppleve en annen kultur, men det er viktig å respektere disse forskjellene. Man bør f.eks. huske å ta av seg skoene når man går inn i et privat hjem eller inn i et tempel. Hvis man blir invitert til et privat hjem bør man ikke forlate stedet uten å ha inntatt en forfriskning, uansett hvor lang tid det tar for verten å tilberede den (ellers kan det oppfattes som en skam for huset og verten). Det oppfattes som høflig å bruke enten begge hender eller høyre hånd når man rekker noe til en annen person, eller når an mottar noe. Unngå å ta på hodet hos barn. Det regnes for å bringe ulykke. Unngå å vise kjærtegn offentlig, f.eks. å holde rundt hverandre eller kysse, da det oppfattes som støtende. Når man besøker hellige steder (templer, kirke el.) må man dekke til skuldre og knær, og i tempel må man ha på seg en sarong. Nakenbading og naken soling regnes for å være uanstendig, både på stranden og på hotellene.

BALI - 4* strandhotell & eventyr 8 dager fra 12 950 kr

En reise til Bali der du får enekte smak av "gudenes øy". Strand, kultur, opplevelser og vakker natur! Den indonesiske øyen Bali, er Asias beste destinasjoner! Bali er vakker og frodig, og rik på opplevelser! Her venter flotte strender, spennende kultur, god mat, grønne rismarker og unike opplevelser. I tillegg til soling, bading, avslapping og sho...Les mer

BALI - Strandferie i Sanur & luksus i Ubud, 9 dager fra 14 250 kr

9 DAGER / 8 NETTER Flotte strender, soling, bading og avslapping i luksuriøse omgivelser og vakker natur. Reisen inkluderer to innholdsrike utflukter, som blant annet gir et dypere innblikk i balinesiske tradisjoner og kultur. Reisen kan forlenges og/eller kombineres med Dubai. Den frodige indonesiske øyen Bali, er en av Asias beste destinasjoner!...Les mer