Agadir

Agadir er Marokkos perle, som ligger ved en langgrunn og milelang sandstrand. Med hyggelige uteserveringer og restauranter som tilbyr gourmetmiddager til marokkanske priser, får du en perfekt ferie i Agadir.

Information

Til vores skræddersyede pakker til Maldiverne, Egypten, Bali og Oman, besøg destination sider.

Om Agadir

Byen med 300 dager sol per år er landets største badeby. Kafeer og restauranter ved strandkanten har åpne dører, og introduserer gjerne den lokale kokkekunsten for deg. På den livlige strandpromenaden i Agadir ligger mange hyggelige restauranter og serveringssteder.

Et allsidig reisemål
Reisemålet er populært blant mange typer ferierende; de som vil oppdage marokkansk kultur, de som vil sole seg og bade, surfe, spille tennis eller golf. Agadir er en herlig blanding av sol og bad, orientalsk kultur og vakker natur. Sydkysten passer utmerket for vinddrevne aktiviteter som seiling, vannski, surfing, kitesurfing og vindsurfing. Hit kommer folk fra hele verden for å surfe.

Sentrum
Ovenfor stranden ligger hotellområdet, med hoteller med store hager og fine bassengområder. Ovenfor hotellområdet ligger selve sentrum av Agadir med både arabiske og mer moderne kvartaler. Lengre inn i byen brer basaren El Had seg langs gatene, og med mer enn 6000 boder, tilfredsstiller den de flestes nysgjerrighet. Her er det en opplevelse å spasere rundt og nyte den genuine atmosfæren, de eksotiske duftene og det yrende folkelivet. I medinan ligger et museum som hyller den berbiske amazigh-kulturen, håndverkere som produserer smykker, artister som spiller i en berusende atmosfære.

Spennende smaker
Agadir har også en kulinarisk kultur, med råvarer fra landskapet rundt omkring. La smaksløkene danse med ulike spesialiteter så som en utsøkt marulk med sitron, eller en kylling-tagine med honning, mandel og rosin. Det marokkanske kjøkken er smakfullt, og henter inspirasjon fra det nordafrikanske og det franske. Restaurantene har en herlig atmosfære, ofte med levende musikk. Det finnes også et godt utvalg internasjonale restauranter, barer og kafeer med fristende bakverk og god kaffe.

Vær og klima
Det er høysesong fra juli til og med september, med en gjennomsnittstemperatur på 26–28 grader på dagtid. Om natten er det rundt 17–18 grader, og i vannet 18–20 grader. Det er også behagelig varmt på våren og høsten, selv om nettene og havet er kjøligere enn om sommeren. Fra mars til mai er lufttemperaturen rundt 23–24 grader og i november ca. 24 grader. Det er lite nedbør året rundt, og i sommermånedene er det minimalt. Om vinteren, fra desember til februar, er temperaturen fremdeles over 20 grader på dagtid, men om natten er det kjølig.

Kart