Abu Dhabi

Kun en time fra Dubai ligger det oljerike emiratet Abu Dhabi, som byr på lekker arkitektur, herlige strender, rolige omgivelser, storbyliv og luksus.

Nedenfor vises de billigste reisene først.

Send forespørsel

Finner du ikke pris på reisen du ønsker? Send gjerne en mail til: og du vil motta et tilbud snarest mulig.

Send forespørsel

Praktisk info

Før du reiser til Abu Dhabi, anbefaler vi å lære litt om Emiratenes kultur og levevis, noe som er en vesentlig del av reiseopplevelsen. Man bør være inneforstått med at norske lover og kultur ikke alltid er samsvarende med andre lands lovverk og kultur.

Aktiviteter og utflukter
I Emiratene venter et hav av spennende opplevelser. Her finnes alt fra helikoptertur, golf og vannsport til ørkensafari. Velg og vrak blant aktiviteter og utflukter å fylle ferien din med! Mange av hotellene har også et godt aktivitetstilbud. Utflukter bestilles på informasjonsmøtet. Les mer om våre utflukter her.

Alder
Reisende under 18 år må være i følge med voksne. Barn under 12 år som reiser med voksne betaler barnepris.

Alkohol
På mange av hotellene serveres alkohol, men vær oppmerksom på at det i hht. lokale lover er forbudt å servere alkohol visse dager i året. Som gjest har du ikke krav på rabatt eller erstatning hvis dette skulle inntreffe under ditt besøk. Alkoholen som serveres på hotellene er relativt dyr, så det kan lønne seg å kjøpe med eget fra taxfree i forkant. Restauranter utenfor hotellene serverer ikke alkohol.

Ambassader
Den norske ambassaden i Emiratene:
Hamdan Street, Al Masaood Tower 10th floor
P.O. Box 47270, Abu Dhabi, United Arab Emirates
Tlf : (+971)-2-621-1221
Fax: (+971)-2-621-3313
E-post: emb.abudhabi@mfa.no
Hjemmeside: http://www.norway.ae/Norsk/emirater/

De Forente Arabiske Emiraters ambassade i Norge: 
Bygdøy allé 78, 0268 Oslo
Tlf: (+47) 22 12 24 22, e-mail: osloemb.info@mofaic.gov.ae

Arabisk kultur
Kulturen i Emiratene har røtter i arabisk-islamsk tradisjon. De lokale innbyggerne kler seg i tradisjonelle hvite kjortler med et hvitt tørkle på hodet, som er et behagelig antrekk i varmen. Tradisjonelle sportsaktiviteter er blant annet jakt med falk, kamelkappløping og kappseiling med tradisjonelle båter.

Bekledning
Man kan i utgangspunktet kle seg som man vil, men det settes pris på om man kler seg mer konservativt enn i vesten, og dekker skuldre og knær. På stranden og ved bassengområdene er det helt ok med strandklær som badedrakt og bikini, men toppløs soling og bading er ikke godtatt. Når man ikke er på hotellet, er det vanlig å gå mer tildekket, og da får man også mer respekt. I Abu Dhabi og Fujairah er det litt mer konservativt enn i Dubai. På restauranter, nattklubber og diskotek er det vanlige finklær som gjelder. På tur ut i ørkenen og på andre naturutflukter går det bra med shorts og t-skjorte.

Depositum
Ved innsjekking på hotell i Emiratene betales et depositum, enten kontant eller med visakort. Beløpet varierer fra hotell til hotell, men blir uansett refundert ved utsjekking.

Elektrisitet
Adapter er nødvendig, og fås kjøpt i dagligvarebutikker. Britisk standard med tre hull 220/240 V, 50Hz.

De forente arabiske emirater
De forente arabiske emirater er en republikk som består av de syv statene (emiratene) Dubai, Abu Dhabi, Sharjah, Ajman, Um Al Qaiwain, Ras Al Khaimah og Fujairah. Emiratene har ca 9,3 millioner innbyggere, hvorav kun 15-20% er lokalbefolkning. Majoriteten av befolkningen er arbeidsinnvandrere fra India og andre land i Asia. Abu Dhabi er hovedstaden og har 2,5 millioner innbyggere. Dubai har ca. 2,1 millioner innbyggere og er det nest største av de syv emiratene. De forente arabiske emirater grenser til Oman og Saudi Arabia.

Helligdager
Emiratenes helligdag er fredag. Arbeidsuken er derfor fra søndag til og med torsdag. Nasjonaldagen er 2. desember.

Hoteller
- Når man reiser med barn, er det i utgangspunktet basert på at barnet deler seng med foreldrene. I hotellbeskrivelsene står det om ekstraseng for barn er inkludert i prisen. Er ekstraseng ikke inkludert, kan dette betales direkte i resepsjonen ved innsjekking. Pris varierer fra 150 AED til 400 AED per natt avhengig av hotell og sesong. Barn under 3 år får gratis babyseng.
- Hotellrommene blir ryddet og rengjort daglig.
- De fleste hotellrom har store vinduer og ikke balkong.
- Noen hoteller har egne hotellrom for røykere, mens andre hoteller har kun røykfrie rom.
- Hotellrommene har gratis kaffe, te, sukker og vannflasker, og suppleres ved rengjøring av rommet.
- Badebleie er påbudt for babyer ved bading i basseng.

Internett
Internett er tilgjengelig i ulik grad på de forskjellige hotellene. I hotellbeskrivelsene oppgis hva som gjelder for hvert hotell. Hotellrommene har enten tilkobling eller trådløst nettverk, gratis eller mot betaling. Mange hoteller har gratis Wifi i fellesområdene.

Mat & drikke
I Emiratene finnes et stort utvalg av restauranter fra alle verdenshjørner, og spesielt er indisk og arabisk mat utbredt. Det er store prisforskjeller avhengig av om man spiser på hotellet eller en restaurant utenfor.

Mobiltelefon
Norske mobiltelefoner virker utmerket i Emiratene, men det kan bli meget kostbart. Vi anbefaler å benytte skype via internett, eller å kjøpe et lokalt simkort. Det finnes i dagligvarebutikker og på alle shoppingsentre. Simkort fra leverandøren som heter ”du” er et av de beste. Landskode: +971 +nummer

Narkotika
Besittelse, bruk eller smugling av illegale narkotiske stoffer og visse legemidler klassifisert som narkotiske preparater er forbudt og kan medføre strenge straffer.

Pass og visum
Norske statsborgere trenger ikke å søke visum på forhånd. Visum fås utdelt på flyplassen i Dubai, og gjelder i 30 dager inkl. ankomst- og avreisedag. Pass må ha gjenværende gyldighet på mer enn 6 måneder etter avreise fra De Forente Arabiske Emiratene. Man kan bli nektet innreise dersom man har et israelsk visum eller stempel i passet.

Ramadan
Den muslimske fastemåneden Ramadan begynner rundt 6. mai i 2019, og 23. april i 2020. Under Ramadan gjelder spesielle regler, også for landets gjester. Man bør unngå å spise, drikke og røyke offentlig utenfor hotellområdet mellom soloppgang og solnedgang, dvs. mens alle muslimer faster. I denne perioden kan det hende at restauranter (unntatt hotellrestaurantene), butikker og kontorer holder stengt på dagtid, og at det meste går litt langsommere enn vanlig. Etter solnedgang tiltar aktivitetene overalt i byen, og restauranter og butikker holder åpent til langt utover kvelden. Alkohol serveres oftest kun til ikke-muslimer mellom kl. 19.00 og 02.00 på hotellene. Diskotek og nattklubber holder også stengt under fasten, og enkelte serverer ikke alkohol i det hele tatt under ramadan. Ferie i Emiratene under Ramadan er en spennende og annerledes opplevelse, og anbefales dersom du kan avfinne deg med hvordan fasten praktiseres.

Shopping
I Abu Dhabi finnes supermoderne shoppingsentre med eksklusive merkebutikker og livlige markeder (souker) hvor man kan gjøre gode kupp. Sko, klær og elektronikk lønner det seg å kjøpe med hjem. Pruting gjelder kun når man handler i markeder, enten det er gull eller andre varer. Supermarked finnes overalt og matvarene er rimelige. De fleste butikker i shoppingsentre stenger kl. 22.00, og sommeren er sesongen for mest rabatter og tilbud. Det kan være meget befriende å besøke Abu Dhabis shoppingsentre på dagen, da det er forholdsvis tomt for mennesker. Dubai taxfree har et godt utvalg og hyggelige priser.

Språk
Arabisk er det offentlige språket, mens engelsk, hindi og urdu er svært utbredt.

Temperatur og klima i Emiratene
Emiratene har et tørt, tropisk ørkenklima. Den varmeste perioden er mellom juni og september, hvor det er mellom 37-45 grader. Desember til mars er de kjøligste månedene, og vil oppleves som en god norsk sommer, med 17-25 grader. Badetemperaturene er da som på sitt beste i Norge. Alle hotell, shoppingsentre, restauranter, taxier o.l. har aircondition. Solbriller, høy solfaktor, solhatt/caps anbefales.

Taxi og transport
Flyet lander i Dubai. Transport fra flyplassen til hotellene er inkludert i reisen du bestiller med 1001 Natt Reiser. Skal du utforske byen, er taxi er det enkleste fremkomstmiddelet. Minimumsbeløpet per tur er 10 AED (ca. 16 kr), og det er taksameter som viser turens pris. Det er normalt å runde opp til nærmeste Dirham, slik at taxisjåføren får litt tips.

Tidsforskjell
Sommertid: Norsk tid + 2 timer. Vintertid: Norsk tid + 3 timer.

Tips
Det er vanlig (men ikke obligatorisk) å tipse bagasjebærerne ved inn- og utsjekking, samt annet serviceytende personal man er fornøyd med. Til sjåføren som henter deg på flyplassen, eller kjører deg fra et hotell til et annet er det vanlig å gi tips. På restauranter gir man som regel rundt 10% av regningen i tips.

Tollbestemmelser
Les mer her: http://www.toll.no/templates_TAD/Topic.aspx?id=233864&epslanguage=no

Valuta og kredittkort
I De Forente Arabiske Emirater benyttes myntenheten Dirham, med valutakode AED. DHS er også en vanlig forkortelse. 100 AED er ca 163 NOK (mai 2014). Kortautomater er utbredt men det lønner seg å ha med kontanter.

Vaksinasjoner
Det er ingen vaksinasjonskrav.

Vann
Man drikker kun vann på flaske, ikke fra springen. En 1,5 l flaske vann koster ca. 5 kr i dagligvarebutikk.

Åpningstider
Kjøpesentre holder åpent alle dager, også i løpet av Ramadan.
Store kjøpesentre som City Centre Deira, Dubai Mall, Mall of the Emirates, Ibn Battuta holder alle åpent fra kl. 10.00 til 22.00 i løpet av uken og fra kl. 10.00 - kl. 24.00 fredager og lørdager. (Noen av butikkene i kjøpesentrene åpner ikke før kl. 14.00 på fredager). Markeder, krydder- og gull souks holder åpent kl. 09.00 - kl. 13.00 alle dager unntatt fredager og kl. 16.00 - kl. 21.00 alle dager inkludert fredager.

Om Abu Dhabi

Abu Dhabi er Emiratenes hovedstad, og det største emiratet i De Forente Arabiske Emirater. I denne moderne storbyen er det uendelige muligheter for aktiviteter og opplevelser for store og små, med en blanding av tradisjonell beduinkultur og hypermoderne teknologi. Abu Dhabi er en utmerket stranddestinasjon og et solsikkert ferieparadis med sine flotte strender og varme, klare gulf-vann.

Opplev Abu Dhabis kultur og tradisjoner
Et besøk ved den storslåtte Sheikh Zayed-moskeen vil gi deg en god dose 1001 Natt-stemning. Dette arkitektoniske mesterverket er en av verdens største moskeer, og kan romme 41,000 bedende. Den har 82 kupler, over 1000 søyler, enorme lysekroner av 24 karat gull, og verdens største håndlagede teppe. I hovedsalen dominerer en av verdens største lysekroner som er 10 meter i diameter, og 15 meter høy, med en vekt på 12 tonn.
I det levende museet Heritage Village opplever du Abu Dhabi slik emiratet var før oljen ble oppdaget. Her får du et interessant glimt av emiratenes fortid, med tradisjonelle aspekter ved ørkenlivet. Museet er en rekonstruksjon av en tradisjonell oaseby.
Falkejakten holdes ennå i live i Abu Dhabi, ikke lenger som en nødvendig jaktmetode, men som en stolt og viktig kulturarv.

Aktiviteter og moro
Ferrari World i Abu Dhabi verdens største innendørs temapark, med aktiviteter for liten og stor. Mest kjent er den 2,7 kilometer lange ‘Formula Rossa’, som er verdens raskeste berg-og-dalbane, med en fart på opp til 240 km/t.
Yas Waterworld er Abu Dhabi største vannpark- på størrelse med 15 fotballbaner. Her finner du 43 spennende vannskriler og attraksjoner, og kan blant annet surfe på 3 meter høye bølger. Parken har også verdens første «hydromagnetiske» vannsklie, og en 550 meter lang berg- og dalbane i vann.
Kamelløp kan være morsomt å få med seg. Løpene arrangeres som regel tidlig om morgenen i helgene, eller på helligdager. Besøk 'Al Wathba Camel Race Track' for en annerledes opplevelse. Gratis inngang.

Kombiner Abu Dhabi med et ørkenhotell
Den perfekte ferieopplevelsen får du ved å kombinere Abu Dhabi med et av de luksuriøse ørkenhotellene. Her er stemningen så spesiell at man glemmer alt, og lever seg inn i det vakre eventyret.

Kart

Hotell

Al Raha Beach Hotel 5*

Al Raha Beach Hotel 5* (Hotellstandard: 5 stjerner)

Herlig 5-stjernershotell i hovedstaden Abu Dhabi, med egen strand. Store fine rom med balkong og havutsikt. Det perfekte stedet å bo for en komplett ferie med sol, bad og storbyopplevelser. Gratis WiF...
Bab Al Qasr Hotel 5*

Bab Al Qasr Hotel 5* (Hotellstandard: 5 stjerner)

Bab Al Qasr tilbyr det ypperste innen velvære, med en av hovedstadens største private strender, et overdådig marokkansk spa og ultra-moderne treningsstudio. Hotellet tilbyr også et helårsåpent utendør...
Centro Yas Island Abu Dhabi 3*

Centro Yas Island Abu Dhabi 3* (Hotellstandard: 3 stjerner)

Moderne hotell i Abu Dhabi, med basseng, tennisbane, gym, restauranter og gratis skyttelbuss til strand. Hotellet Centro Yas Island er et elegant og moderne hotell i Abu Dhabi, ved siden av Yas Marin...
Crowne Plaza 5*

Crowne Plaza 5* (Hotellstandard: 5 stjerner)

Service, komfort og bekvemmelighet midt i sentrale Abu Dhabi, ikke langt unna noen av byens mest berømte kjøpesentre. Hotellet har et utendørsbasseng, gym, spa, og gode restauranter. Hotellet Crowne...
Crowne Plaza Yas Island Abu Dhabi 4*

Crowne Plaza Yas Island Abu Dhabi 4* (Hotellstandard: 4 stjerner)

Utmerket hotell ved med stort utendørsbasseng, like ved golfbanen Links Championship på øya Yas i Abu Dhabi. Fra hotellet er det kun 10 minutters gange fra stranden og Yas vannland. Hotellet Crowne P...
Dusit Thani Abu Dhabi 5*

Dusit Thani Abu Dhabi 5* (Hotellstandard: 5 stjerner)

Stilfullt hotell i Dubais hovedstad Abu Dhabi. Hotellet har utendørsbasseng med bassengbar, gym, gratis og WiFi over hele hotellet Hotellet Dusit Thani er et moderne hotell med elegante rom, utendør...
Grand Hyatt Abu Dhabi Hotel and Residences Emirates Pearl 5*

Grand Hyatt Abu Dhabi Hotel and Residences Emirates Pearl 5* (Hotellstandard: 5 stjerner)

Supermoderne, nyåpnet luksushotell, med evighetsbasseng, egen liten strand, stor avdeling for spa og treningssenter, samt seks moderne restauranter og barer. Hotellet Grand Hyatt Abu Dhabi Hotel ...
Grand Millennium Al Wahda 5*

Grand Millennium Al Wahda 5* (Hotellstandard: 5 stjerner)

På Grand Millennium Al Wahda Abu Dhabi får du førsteklasses serice! Hotellet er direkte tilknyttet kjøpesenteret Al Wahda Mall, og tilbyr et takbasseng med panoramautsikt over byen, spa-senter, veluts...
Hawthorn Suites By Wyndham Abu Dhabi City Center 4*

Hawthorn Suites By Wyndham Abu Dhabi City Center 4* (Hotellstandard: 4 stjerner)

Koselig hotell ved Abu Dhabi Corniche, med gangavstand til strand. Hotellet Hawthorn Suites by Wyndham Abu Dhabi City Center har flott beliggenhet ved strandpromenaden Abu Dhabi Corniche. Hotellet ha...
Hilton Abu Dhabi Hotel 5*

Hilton Abu Dhabi Hotel 5* (Hotellstandard: 5 stjerner)

Hilton Abu Dhabi ligger midt i Abu Dhabi sentrum, og tilbyr lekre hotellrom med havutsikt og tilgang til egen sandstrand. Med hotellets utmerkede beliggenhet ved siden av strandpromenaden og Marina Ma...
Marriott Hotel Downtown Abu Dhabi 5*

Marriott Hotel Downtown Abu Dhabi 5* (Hotellstandard: 5 stjerner)

Elegant hotell med moderne rom, kun 300 meter fra Abu Dhabis største kjøpesenter. Hotellet har utendørsbasseng, døgnåpent treningsstudio spa og fire restauranter. Hotellet Marriott Hotel Downtown Abu...
Park Rotana Abu Dhabi 5*

Park Rotana Abu Dhabi 5* (Hotellstandard: 5 stjerner)

Moderne hotell i Abu Dhabi med tennisbane, utendørsbasseng, døgnåpent gym, spa og spennende serveringstilbud. Hotellet Park Rotana Abu Dhabi tilbyr fem serveringssteder for mat og drikke, og moderne...
Pearl Rotana Capital Centre 4*

Pearl Rotana Capital Centre 4* (Hotellstandard: 4 stjerner)

Moderne hotell i Abu Dhabi, med stilfulle rom med gratis WiFi. Hotellet har basseng, velutstyrt gym, spa og fem restauranter og barer. Hotellet Pearl Rotana Capital Centre er et stilfullt og moderne...
Radisson Blu Hotel, Abu Dhabi Yas Island 3*+

Radisson Blu Hotel, Abu Dhabi Yas Island 3*+ (Hotellstandard: 3+ stjerner)

Bo rimelig og bra i hovedstaden Abu Dhabi! Fint hotell med herlig bassengområde. Hotellet På Radisson Blu Yas Island er det ikke langt til spennende aktiviteter for hele familien. Hotellet ligger ved...
Shangri-La Hotel, Qaryat Al Beri 5*

Shangri-La Hotel, Qaryat Al Beri 5* (Hotellstandard: 5 stjerner)

Koselig arabisk luksushotell på stranden i Abu Dhabi. Hotellet Dette eksklusive hotellet ligger på en privat strand med panoramautsikt over sundet i Abu Dhabi, og kan by på innbydende utendørsbasseng...
Sheraton Abu Dhabi Hotel & Resort 5*

Sheraton Abu Dhabi Hotel & Resort 5* (Hotellstandard: 5 stjerner)

Sentralt hotell rett ved stranden, midt i Abu Dhabi. Hotellet har et godt utvalg av spisesteder, tre bassenger, tennisbaner og squashbaner. Alle rommene har balkong og gratis WiFi. Hotellet Sheraton A...